Torkild Masvie

20

Etiske vaksiner finnes - slik får vi dem!

Nekter vi å bruke de abortbaserte vaksinene som er i Norge, og krever vi at de alternative etiske vaksinene blir gjort tilgjengelig i Norge så vil helsemyndighetene og politikerne måtte gjøre noe. Det som bekymrer dem er om vaksinasjonsprosenten i befolkningen går ned.

Publisert: 3. mar 2017

Som foreldre har vi forbrukermakt i spørsmålet om etiske vaksiner.  Men vi har bare den makten når vi handler. Våre leserinnlegg vil i seg selv ikke gjøre store forskjellen. For meg er det viktig for mine barns skyld og for folkehelsens skyld å bidra til vaksinasjon, men bare med de etiske vaksinene.


Det som er klart er at forbrukermakten ikke kommer til uttrykk før vi får vaksinevalg med reell tilrettelegging for import av vaksiner.  Vaksineprodusentene synes å ha delt verden mellom seg og har monopol i hver sine markeder. Slik økonomisk monopol strider mot ideologien både på høyresiden og venstresiden i norsk politikk.


Rydd bort de byråkratiske hindringene, importer de etiske vaksinene, og la de leger som er villige til å sette disse vaksinene gjøre det.

 

Leder i rådet for legeetikk, Svein Aarseth, sier i dagens utgave av Vårt Land at han “håper ingen foreldre unnlater å vaksinere sine barn på grunn av sin egen samvittighet.” Men han vet jo at den vaksinen vi vil ha er tilgjengelig, bare ikke i Norge. Som leder av rådet for legeetikk kunne han ha stilt opp og støttet foreldres krav om å få etisk vaksine, men i stedet retter han skytset mot foreldrenes samvittighet. Samvittigheten vår sier at vi ikke vil bruke vaksine laget på et drept barn, og i alle fall ikke når etiske vaksiner finnes. Hvor er helsemyndighetenes samvittighet når de ikke gir oss den vaksinen vi ber om, en vaksine som utretter samme immunisering, og som ikke krenker vår samvittighet.

Jeg legger også ved linken til mitt tidligere innlegg om dette emnet.
Her er link til Facebookside med noe info for de som ønsker å få hjelp å reise til Japan for vaksine.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
17 dager siden / 1208 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
23 dager siden / 1205 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
5 dager siden / 962 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
9 dager siden / 848 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 616 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 573 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere