Verdidebatt

Åpenbaringen i Fatima - 100 år.

Det er 100 år siden åpenbaringen i Fatima. Denne skjedde i "vår" tid , den siste 13. oktober 1917 med 70.000 - 80.000 mennesker til stede ved siste åpenbaring og var vitne til lysfenomener med solen i ca. 10 minutter. Vi ser bilder av folkemengden og folk som kneler. Den 13 . juli 1917 fikk de tre barna overlevert profetiene - eller "The Secrets of Fatima" som det er verd å se nærmere på eller gjerne repetere med det vi vet pr. i dag.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette er ganske omfattende stoff , så jeg legger ved to linker som den interesserte kan kjøre igjennom.

Det ble Lucia dos Santos , senere søster Lucia , som ble nøkkelpersonen og talskvinne for de tre. Hun ble bl.a. intervjet av Kardinal Ratzinger - senere Pave Benedict. Innholdet i dette og flere andre intervjuer ble naturlig nok mer detaljert enn den skrevne versjonen.

Søster Lucia kviet seg for å skrive ned den tredje delen av profetien fordi den gikk rett på Paven og Vatikanet pluss begivenheter som vi i dag kan identifisere. Hun sa seg villig til å nedtegne stoffet dersom  den lokale biskopen beordret henne skriftlig til  gjøre det.

Betingelsen var at innholdet skulle åpnes i 1960 - eller etter hennes død -  ettersom hva kom først. Hun mente 1960 ville være et tidspunkt hvor  folk bedre ville forstå innholdet.

Paver har kommet og gått - og innholdet er ikke offentliggjort slik betingelsen, og meningen med hele profetien var. En av begrunnelsene var fra Vatikanet at stoffet var sensasjonspreget.

Vi snakker her om en ganske grundig dokumentert overekkelse av informasjon/profeti til de tre barna og som skulle formidles til alle kristne i verden. Med mandat fra Himmelen.

Noe Vatikanet ikke har utført. Den forklaringen de ga i 2000 passer ikke med det som er kjent av innholdet.

Under et besøk spurte Vladimir Putin om det punktet hvor Russland er nevnt i profetien , Paven svarte "Vi diskuterer ikke Fatima".

Uansett ; her er først en ganske grundig gjennomgang av og om de som har engasjert seg i dette og hva de kan fortelle;

Innholdet som er kjent pr. i dag er ganske detaljert , Fr. Paul Kramer  er levende opptatt av Fatima og har et ganske godt  foredrag som setter ting i perspektiv :

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt