Verdidebatt

Stå Sterke I Stormen

Boken og undervisningsopplegget "Stå Sterke I Stormen" er ikke bare til hjelp for forfulgte kristne, men også til oppmuntring og nytte for kristne som opplever at forførelsens vinder blåser. Den hjelper oss nettopp til å stå sterke og å seire.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Paul Estabrooks har arbeidet for Åpne Dører i nærmere 40 år. Han ledet det store og mirakuløse «Perleprosjektet» da 1 millioner bibler ble smuglet inn i Kina i løpet av én natt for deretter å bli distribuert til husmenigheter i hele landet. Sammen med Jim Cunningham utviklet han treningsprogrammet «Stå Sterke I Stormen» (Standing Strong Through the Storm) til hjelp for forfulgte kristne. I 2011 utga Åpne Dører boken på norsk, og i 2016 kom den på nytt ut i Norge, publisert av Lunde Forlag.

Boken og undervisningsopplegget er ikke bare til hjelp for forfulgte kristne, men også til oppmuntring og nytte for kristne som opplever at forførelsens vinder blåser. Den hjelper oss nettopp til å stå sterke og å seire.

Paul Estabrooks forteller selv hvordan undervisningen har båret gode frukter:

«De siste ukene har vi sett hvordan vi må være våkne og lytte oppmerksomt til Guds evige plan for vår forløsning. Gud er virksom bak livets utfordringer og mysterier. Nå vil jeg dele med deg et personlig vitnesbyrd fra den undervisningen vi gir i Stå Sterke I Stormen. Det forteller hvor virkningsfulle prinsippene i undervisningen er.

I 2004 var Jim Cunningham og jeg invitert av en av Åpne Dørers ledere i Sentral-Asia til å holde et Stå Sterke I Stormen-seminar i flere land der forfølgelsen ofte er hard for nye kristne med muslimsk bakgrunn. De to første seminarene gikk svært bra, ikke minst fordi vi hadde to utmerkede unge tolker. De kunne Bibelen så godt at de ofte siterte bibelordene på sitt språk før vi rakk å si dem på engelsk.

Det tredje seminaret skulle avholdes i et av nabolandene. Da vi ankom, ble vi fortalt at undervisningen ikke kom til å bli tolket til det nasjonale språket, så vi måtte bruke «Svetlana» som tolk. Ifølge arrangøren snakket hun flytende engelsk og russisk, og tilhørerne kunne forstå russisk.

Det tre dager lange seminaret fant sted på et sted som egnet seg godt for slike samlinger. Mange av de førti deltakerne som alle var nye kristne, hadde ikke møtt hverandre tidligere, men seminaret var preget av et herlig fellesskap, musikk og tilbedelse. Men selve seminaret var en katastrofe. «Svetlana» var ikke kristen og hadde ikke noe Bibelkunnskap. I tillegg var engelskkunnskapene hennes svært begrenset. Hun forsto ikke engang enkle ord som «tilgivelse» og «nåde». Det ble tre frustrerende dager der vi forsøkte å forklare bibelske termer og prinsipper. Vi var i tvil om gruppen hadde forstått noe av det vi forsøkte å undervise dem i. Jeg dro derfra med følelsen av at dette hadde vært bortkastet.

I desember 2010 dro Jim og jeg tilbake til regionen for å gi opplæring til flere som kunne undervise i «Stå Sterke I Stormen» i regionen. En ung mann kom bort til meg og sa: «Du kjenner ikke meg, men du kjenner min mor, «Svetlana». Hun var din tolk i hjemlandet mitt for seks år siden.»

Jeg smilte og tenkte: «Hvordan kan jeg glemme «Svetlana»?» Men den unge mannen fortsatte med å fortelle noe jeg aldri hadde forestilt meg. Etter «Stå Sterke I Stormen»-seminaret hadde hans mor begynt å lese i sin russiske bibel. Hun ga sitt liv til Jesus. Så ledet hun hele familien til tro på ham. Og nå sto sønnen hennes her foran oss, utvalgt til å få undervisning slik at han selv kunne være i stand til å undervise i «Stå Sterke I Stormen». Jeg hadde trodd at undervisningen vår i hjemlandet deres ikke hadde hatt noen virkning. Men nå kunne jeg takke Gud for at han også vendte dette til det gode. Han er god!»

Så da har jeg bare én anbefaling: Les boken og arranger kurs i din menighet eller bibelgruppe.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt