Arnfinn Løyning

Pastor og kortkursansvarlig Stavern Fhs
3    1

Aksjonen bør utsettes

Undertegnede sa for en tid siden seg villige til å gå inn i hovedkomiteen for en planlagt møteaksjon med Franklin Graham i november i år.

Publisert: 14. feb 2017 / 400 visninger.

Hovedkomité er i denne sammenheng ikke den utøvende arbeidsgruppe for ­arrangementet, men en gruppe personer­ som har sagt ja til å gi arrangementet sin støtte.

Støtte til Trump

Etter valget av ­Donald Trump til president, har Franklin Graham kommet i fokus, både som en av for­bederne ved innsettelsen av presidenten og gjennom uttalelser som tolkes som både politisk og kristent begrunnet­ støtte­ til presidenten. At det i denne situasjonen­ også settes fokus på at den samme Franklin Graham er hovedtaler på en felleskirkelig evangelisk aksjon i Norge, er ikke til å undres over.

I veien

Vi avstår i denne omgang fra å gå kritisk inn på Grahams uttalelser. Men det er vår oppfatning at den oppmerksomhet som nå rettes mot ham vil stå i veien for det fokus en vil trenge for å lykkes med den planlagte aksjonen. Vårt råd er derfor at aksjonen utsettes, og at initiativtagerne tar tilstrekkelig tid til å vurdere hvordan en best kan realisere det gode formålet: Å møte vår tids medmennesker med en aktuell og relevant forkynnelse av Jesus Kristus.

Nye anledninger

Ut fra denne vurderingen finner vi det riktig å ikke delta ­videre i aksjonens hovedstyre. Men vi er åpne for å delta når det byr seg nye ­anledninger til å samarbeide om å nå videre ut med evangeliet.

Skrevet av Arnfinn Løyning og Svein Granerud, tidl. medlemmer av hovedkomiteen for ­møteaksjon med Franklin Graham

FØRST PUBLISERT I  VÅRT LAND, 14.02.2017

4 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Knut Nygaard

487 innlegg  6976 kommentarer

KJære Arnfinn og Svein

Publisert over 1 år siden
Arnfinn Løyning. Gå til den siterte teksten.
Vi avstår i denne omgang fra å gå kritisk inn på Grahams uttalelser. Men det er vår oppfatning at den oppmerksomhet som nå rettes mot ham vil stå i veien for det fokus en vil trenge for å lykkes med den planlagte aksjonen. Vårt råd er derfor at aksjonen utsettes, og at initiativtagerne tar tilstrekkelig tid til å vurdere hvordan en best kan realisere det gode formålet: Å møte vår tids medmennesker med en aktuell og relevant forkynnelse av Jesus Kristus.

Jeg er en troende - som dere - som tror at besøket av Franklin Graham vil være til liv og velsignelse for noen - til frelse for andre - til å komme seg opp av godstolen og bruke den nådetid vi nå har fått - til optimalt å vinne mennesker for evigheten.

Jeg er overbevist om at når Graham entrer podiet i Oslo Spektrum så har han Oppdraget og Jesus i sentrum.  I helga var han på et lignende besøk til Puerto Rico - der var det ingen protester - mellom 11-13,000 tilhørere på hvert møte,  

Som i Norge er det et frafall i kristen tro i USA.  Vi lever i en tid der mennesker heller velger å dyrke seg selv - til å leve i takt med tidsånden - som jo er det enkleste og ta inn det som mainstream media og underholdning forsøker å dempe den lengsel hver og en bærer i oss til å få og daglig leve i en relasjon til det guddommelige ved å ta imot Jesus alene som veien, sannheten og livet.

Jeg vet at Franklin Graham har vært aktiv med å promotere presdent Trump før valget og jeg vet hvorfor, men jeg undres om dere vet hvorfor?  Mainstream media i Norge gir dere ingen kunnskap om hvorfor og de har ført en anti-Trump linje det siste året.  Det at president Trump bedyrer at pressen - opplagt den 4. statsmakt - har bestemte agendaer med deler av det de fronter så er det hindret pressen i å være den brede nyhetsformidler som den burde være etter at valgkampen er over og det er en ny president i det hvite hus.  Her er det ikke snakk om noen freding i 100 dager som er det vanlige - dommen ble gitt av mainstream media før innsettelse,

Da dere ikke vil være med på den evangeliske aksjonen i november med begrunnelse i en president som har vært i det hvite hus tre og en halv uke er til å undres over.  Hadde det - for dere - vært helt ok hvis Graham av en eller annen grunn fant å støtte Clinton?

Som troende håper jeg ikke det.  Troende derover har vært igjennom 8 år med en president som har frontet de kampsakene som allerede er tilkjempet i Norge når det gjelder å sette den kristne tro i intoleransens lys for å etablere de kjønnsrettigheter som ikke er narturlige og gudgitte.  8 år med liberale, sosialistiske og sekulære verdier som de som skal implementeres.

President Trump har i valgkampen tydelig gitt til kjenne at han vil kjempe en annen kamp og stå på de evangeliske og konservative katolikkene sin side.  Han har sagt og gitt løfter om dette:

Det som FG observerer i USA er ikke så ulikt de politiske prosesser og føringer vi har vært igjennom i Norge.  Bl.a. har ikke de homofile i nærheten av den på papiret likestilte posisjon som homoaktivistene har jabbet fram her i Norge på bekostning av hva som en gang kunne være en snev av en hellig, alminnelig kirke.  

De sekulære, liberale - gjerne sosialistiske strømninger gjorde at mange evangelisk kristne så i president Trump en som skal opprettholde religionsfriheten og sette den kristne standarden i førersetet for nasjonen. 

Trump sa bl.a. følgende under valgkampen: 

"I am committed to nominating pro-life justices to the US Supreme Court.

  I will work to support the dignity og human life from conception to natural, dignified death.    

  I am committed to defunding Planned Parenthood as long as they continue to perform abortions, and reallocating their funding to community health centers that provide comprehensive health care for women.


  I am committed to make the Hyde Amendment permanent law to protect taxpayers from having to pay for abortions.

   I am committed to signing into law the Pain -Capable Unborn Protection Act, which would end painful late-term abortions nationwide.

   If I am elected president and Congress passes the First Amendment Defense Act a priority, then I will do all I can to make sure it comes to my desk for signature and enactment.

   The Johnsen Amendment pushed by president Johnson many years ago, threatens religious institutions with a loss of their tax-exempt status if they openly advocate their political views.  Their voice has been taken away.  I am going to work hard to repeal that language and to protect free speech for all Americans.  

Trump vil: 

Instruct the Department of Justice and Department of Education to rescind guidance that declared a student's gender identity to be treated as the student's sex for purposes of enforcing Title IX of the Education Amendments.

Instuct the Department of Health and Human Services to undo Obamacare regulations that, similar to the Department of Education and the Department of Justice, redefine "sex" to mean "gender identity"

På den årlig avholdte bønnefrokosten sa president Trump følgende:  "My administration will to everything in its power to defend and protect religious freedom."  

 Here are some of the things the religious freedom executive order would do:

It tells the entire federal government to respect federal statutes and Supreme Court decisions that make clear the free exercise of religion applies to all people, of all faiths, in all places, and at all times—that it is not merely the freedom to worship.It notes that religious organizations include all organizations operated by religious principles, not just houses of worship or charities. And it follows the Religious Freedom Restoration Act in saying that religious exercise “includes all aspects of religious observance and practice,” not just those absolutely required by a faith.It instructs all agencies of the federal government, “to the greatest extent practicable and permitted by law,” to reasonably accommodate the religion of federal employees, as required by Title VII of the Civil Rights Act of 1964 and the Religious Freedom Restoration Act.It instructs the secretaries of health and human services, labor, and treasury to finally grant relief to the Little Sisters of the Poor and others who weren’t exempted from the Obamacare abortifacient and contraception mandate.It instructs the secretary of health and human services to ensure that all citizens have the ability to purchase health care plans through Obamacare that do not cover abortion or subsidize plans that do.It instructs the secretary of health and human services to ensure that the federal government does not discriminate against child welfare providers, such as foster care and adoption services, based on the organization’s religious beliefs.
It adopts the Russell Amendment and instructs all agencies of the federal government to provide protections and exemptions consistent with the Civil Rights Act and Americans with Disabilities Act to all religious organizations that contract with the federal government or receive grants.It instructs the secretary of the treasury to ensure that it does not revoke nonprofit tax status because a religious organization’s ordinary religious speech deals with politics, or because it speaks or acts on the belief that marriage is the union of husband and wife, that a person’s sex is based on immutable biology, or that life begins at conception.It instructs all agencies of the federal government to refuse to recognize any decision by a federally recognized accrediting body that revokes or denies accreditation to an organization because of such beliefs.It instructs all agencies that they may not take adverse action against federal employees, contractors, or grantees because of their speech about marriage outside of their employment, contract, or grant, and that agencies shall reasonably accommodate such beliefs inside of employment, contract, or grant.

This executive order is good policy and entirely lawful. The president has the legal authority to instruct agencies of the federal government to respect the religious liberty rights of all Americans where it can.

Dette er noe helt annet enn det demokratene og Obama hadde på blokken - derfor ...

Jo, jeg kan skjønne at det vil koste dere litt å snu på en avgjørelse dere har gjort, men .. mitt råd er .. ta til dere en troende reflektert amerikaners briller og vurder hvordan dere ville ha stemt hvis dere befant dere over there - og ikke here med kunnskap formidlet av mainstream media.  Lykke til!1 liker  
Svar
Kommentar #2

Johannes Taranger

2 innlegg  444 kommentarer

Publisert over 1 år siden

Jeg må si at på mange måter var dette innlegget skremmende. Man blir som kristen både lei seg og fortvilet av slike holdninger. I dette tilfellet setter Løyning hensynet til eventuelle politiske sympatier over forkynnelsen av Guds Ord til frelse og fornyelse for det norske folk. Jeg går ut fra at Franklin Graham kommer til Oslo for å forkynne Guds Ord, og ikke holde en politisk tale til støtte for den sittende president i USA. Jeg mener bestemt at dette er å motarbeide Gud og Guds sak. Tusenvis av mennesker med ulike behov er ventet til Oslo Spektrum i november. Man vil med denne innstillingen frata dem denne muligheten. Hvor langt på avveie skal man komme ? Skal man opprette et etisk eller moralsk råd som skal bestemme hvilke forkynnere som skal komme til Norge ? Skal deres politiske sympatier være bestemmende hvem som kan passere gjennom nåløyet til norske talerstoler ?`Hva mener Løyning med å utsette hele aksjon? .Når mener han da at Graham skulle være spiselig nok ?. Må han da eventuelt vise offentlig motstand mot Donald Trump for å bli akseptert.?   Å motarbeide Gud og Guds sak er selvsagt frivillig, men det vil når tiden er inne få alvorlige konsekvenser for den det gjelder. Det er Gud som skal dømme. Hans mål er at flest mulig mennesker skal bli frelst, selv om det kan skje ved hjelp av forkynnere som ikke deler vår politiske oppfatninger. Min oppfordring er at de som fremdeles støtter denne kampanjen  med Graham å stå på ekstra. Og til kristenheten i Norge: Fyll opp Oslo Spektrum i disse novemberdager, og la ikke de som motarbeider Guds sak få seire her.

3 liker  
Svar

Siste innlegg

MDGs skjebnevalg
av
Berit Aalborg
rundt 4 timer siden / 140 visninger
0 kommentarer
Riv kirkens pyramider
av
Gunnar A Nordby
rundt 9 timer siden / 173 visninger
2 kommentarer
Skilles og møtes er håpets sang
av
Per Arne Dahl
rundt 9 timer siden / 180 visninger
0 kommentarer
Talenten
av
Trygve Skogrand
rundt 9 timer siden / 141 visninger
0 kommentarer
Jo, Listhaug er politiker
av
Arne D. Danielsen
rundt 9 timer siden / 311 visninger
8 kommentarer
Ute av verden
av
Andreas Ribe
rundt 11 timer siden / 1211 visninger
1 kommentarer
Ikke frykt
av
Joel Halldorf
rundt 12 timer siden / 338 visninger
3 kommentarer
HVEM HAR SKYLDA?
av
Levi Fragell
rundt 12 timer siden / 450 visninger
7 kommentarer
Smart kirketrim
av
Vårt Land
rundt 12 timer siden / 146 visninger
0 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Profetisk eller politisk?
av
Erling Rimehaug
4 minutter siden / 10 visninger
0 kommentarer
MDGs skjebnevalg
av
Berit Aalborg
rundt 4 timer siden / 140 visninger
0 kommentarer
Riv kirkens pyramider
av
Gunnar A Nordby
rundt 9 timer siden / 173 visninger
2 kommentarer
Skilles og møtes er håpets sang
av
Per Arne Dahl
rundt 9 timer siden / 180 visninger
0 kommentarer
Talenten
av
Trygve Skogrand
rundt 9 timer siden / 141 visninger
0 kommentarer
Jo, Listhaug er politiker
av
Arne D. Danielsen
rundt 9 timer siden / 311 visninger
8 kommentarer
Ute av verden
av
Andreas Ribe
rundt 11 timer siden / 1211 visninger
1 kommentarer
Ikke frykt
av
Joel Halldorf
rundt 12 timer siden / 338 visninger
3 kommentarer
HVEM HAR SKYLDA?
av
Levi Fragell
rundt 12 timer siden / 450 visninger
7 kommentarer
Smart kirketrim
av
Vårt Land
rundt 12 timer siden / 146 visninger
0 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Anders Ekström kommenterte på
Endens tid
9 minutter siden / 1708 visninger
Kjetil Mæhle kommenterte på
Endens tid
18 minutter siden / 1708 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Er dåpen nødvendig til frelse?
20 minutter siden / 423 visninger
Leif GuIIberg kommenterte på
Endens tid
37 minutter siden / 1708 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Er dåpen nødvendig til frelse?
39 minutter siden / 423 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Jo, Listhaug er politiker
40 minutter siden / 311 visninger
Kjetil Mæhle kommenterte på
Endens tid
rundt 1 time siden / 1708 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Endens tid
rundt 1 time siden / 1708 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Endens tid
rundt 1 time siden / 1708 visninger
Arne D. Danielsen kommenterte på
Jonas håper fortsatt på sentrum
rundt 1 time siden / 1095 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Endens tid
rundt 2 timer siden / 1708 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Endens tid
rundt 2 timer siden / 1708 visninger
Les flere