Verdidebatt

Kreasjonisme er vitenskapelig

"I Midt-Vesten, fins det til og med konservative kristne som tror på at jorda er bare 6000 år gammel...", kommenterte Frank Aarebrot under sitt 227 minutters lange foredrag om USA i høst. Ja, så "gale" mennesker fins også her til lands. Og mener det fins gode vitenskapelige argumenter som underbygger dette synet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sherlock Holmes finner et gigantisk skjelett sammen med sin medhjelper Watson. "Det er en dinosaur", sier Watson, " og det må være minst 70 millioner år gammelt". Sherlock, som alltid er skeptisk, tar en vevsprøve av en knokkel og får den analysert kjemisk i et laboratorium: " Oj, vi fant tydelige mengder av det radioaktive karbon-14, og dessuten er mykt vev inni med proteiner!", sier så laboranten etter et par dager. "Da er det umulig snakk om millioner av år, min kjære Watson".....

I 1989 undersøkte biologen Mary Schweitzer vevsprøver Tyrannosaurus Rex-skjelett og måtte måpende innrømme noe som var ansett som umulig: Mykt beinvev og endog blodceller som ikke var forsteinet! Inntil da hadde forskerne ikke undersøkt selve strukturen på denne måten, men bare antatt at slike skjelett var ca 100-200 millioner, som man var innprentet fra barneskolen av.

Senere har både Schweitzer selv og mange forskere forsøkt å bortforklare dette, uten helt å lykkes. Selvsagt har media slukt alle slike forsøk, men nærmere undersøkelser har vist at forsøkene har vært kunstige laboratorieforsøk som bryter med naturgitte betingelser.

Stadig har man funnet nye fossile skjelett som viser det samme: Proteiner og DNA er bevart i bemerkelsesverdig grad. En stor undersøkelse av 158 bein av den utdødde moa-fuglen fra New Zealand viser at DNA har en halveringstid på 521 år. Dette vil si at det etter f.eks. 10 000 år vil alle spor av proteiner og biologiske spor være borte.

Det at man også finner C14 i dinosaurbein bryter med forestillingen om 100 millioner år gamle fossiler. Et svensk team på Lund-universitetet fant at bein av en mosasaurus hadde rester av c14 tilsvarende 24600 år. Etter 100 000 år ville man iallefall ikke finne spor av radiokarbon14, og garantert ikke etter 1 million. 100 millioner år er m.a.o. umulig!

Med Bibelens fortelling om en verdensomspennende flom kan vi på en lettfattelig måte forklare sedimenter og fossiler som vi finner over hele kloden. Man finner store ansamlinger som tyder på at de har kommet med vannstrømmer. Dessuten vet man at for at det i hele tatt skal oppstå fossiler så må det skje katastrofeaktig: Rask begravelse og stort trykk der oksygen er borte. Slik kan man den dag i dag produsere olje og kull - med 150 grader C og nok trykk har vi olje etter bare et par dager eller så. Og forskere er nå enige om at Grand Canyon er oppstått under en katastrofe-flom. Moderne flommer viser at kreftene er enorme!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt