Øivind Nygård

9

"Lyver" norske journalister om "The Global Gag Rule"?

Publisert: 10. feb 2017

"For helt siden 1973 har USA ikke gitt penger til organisasjoner som utfører aborter." Sitatet er fra programleder Ugo Fermariello i gårsdagens Dagsnytt atten. Og han er ikke alene. Nærmest en samlet norsk presse, og deler av den amerikanske, sprer i disse dager desinformasjon (eller løgner, som det heter på journalistnorsk) om Trumps The Mexico City Policy, eller The Global Gag Rule, som motstanderne av politikken og den norske pressen tendensiøst kaller det. I alt dette er det et lyspunkt at Washington Post tar seg bryet med å få noen fakta på bordet.

Det er altså ikke sant at denne politikken rammer en hver organisasjon som "nevner" abort. Men aller mest på jordet er forestillingen om at det er dette som er The Mexico City Policy, siden USA angivelig ikke har finansiert organisasjoner som utfører aborter siden 1973. Det som faktisk har vært politikken under alle presidenter siden 1973, er at offentlige midler ikke direkte skal gå til å finansiere aborter. Det som skiller The Mexico City Policy fra dette, og som alle republikanske presidenter fra og med Reagan har stått for, er at offentlige midler heller ikke skal gå til organisasjoner som utfører abort, selv om akkurat abortene blir finansiert på annet vis.

Dette er enkle fakta. Det burde ikke være så vanskelig å få det riktig - hvis man forsøker.

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
9 dager siden / 2966 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1705 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
6 dager siden / 1580 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
7 dager siden / 1122 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
12 dager siden / 1062 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
17 dager siden / 643 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere