Kommentar

En graviditet er mer enn ett liv

Generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp ser ut til å ha glemt at barnet i mors mage er et liv.

I går skrev Helland i et innlegg i Vårt Land at «dødstallene blir mindre når abort er lovlig og trygt». Det gir bare mening hvis man ser helt bort ifra at barnet i mors mage også er et liv.

Helland er bekymret for tallene som viser at svært mange kvinner dør som følge av en utrygg abort. Vi deler Hellands bekymring. At kvinner dør under illegale aborter, er dypt tragisk.

Feil ende

Likevel mener vi Helland angriper problemet i feil ende. Hun vil nemlig at KrF skal «kjempe for sårbare kvinners rett til abort». Men hvorfor i all verden skal KrF fronte dette når de har programfestet prinsippet om «retten til liv»? KrF ønsker å redusere aborttallene, ikke kjempe for retten til å ta et liv. Barnets liv. Et parti med integriteten i behold har ikke én mening i Norge og en annen internasjonalt.

Et godt og bærekraftig samfunn bør alltid hegne om livet. Derfor bør norske bistandspenger gå til å fremme liv for både mor og barn. De bør gå til seksualundervisning, prevensjon, svangerskapsomsorg og undervisning om god familieplanlegging. For å nevne noe. Det er ikke slik at for å støtte dette må vi også fremme abort.

I bresjen

Vi som gir bistand, kan være premissleverandør for hvordan pengene skal brukes. Kirkens Nødhjelp, som en kristen organisasjon, bør gå i bresjen for å fremme liv for begge parter. Noe annet gir lite mening.

Vi blir meget overrasket hvis medlemmene i representantskapet, som blant annet kommer fra Den norske kirke, Frelsesarmeen, Pinsebevegelsen i Norge og Den Evangelisk Lutherske Frikirke, går god for Hellands holdning.

Av Ingjerd Våge, kommunikasjonsrådgiver i Menneskeverd og Maria Victoria Aanje, informasjonsansvarlig i Menneskeverd

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND, 09.02.2017

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar