Verdidebatt

Hacking og forsvarspolitikk

Obama, Hillary og McCain har siden Ukraina-krigen vært hauker overfor Russland. De brydde seg ikke om russisk hacking under valgkampen, og det var først etter at valget var klart at dette beleleilig ble dratt opp av hatten. Med god hjelp av avtroppende CIA-sjef Brennan, som hadde lite å tape på å ta politisk stilling siden han likevel skulle gå av.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg så et intervju med nestor innen datasikkerhet, John McAfee, der han peker ut 5 svakheter som utelukker at profesjonelle aktører fra Russland stod bak hackingen av det Demokratiske partiet i november :

1) Russisk språk ble funnet i spionprogrammet

2) Kyrilliske bokstaver i keyboardet som ble brukt

3) Moskva-tidssone ble funnet i programkodene

4) IP-adressen pekte på Russland pc

5) Man brukte utdatert malware som kalles APT28 og APT29 som ligger fritt tilgjengelig på det såkalte mørke nettet.

https://www.youtube.com/watch?v=E7t5zbKnvQk

McAfee konkluderer med at enten er overvåkningsmyndighetene helt  amatørmessige, eller så var dette en falsk operasjon myntet på den amerikanske opinion for å få mer aggresjon mot Russland. Det siste er mest trolig sett i lys av Obamas politikk de siste par-tre årene.


Sett i lys av dette er det nærliggende å tro at fredagens hovednyhet om at Arbeiderpartiet er blitt hacket, mer av samme slag (faktisk ble APT 28 nevnt). Man later som om det er Russland som står bak snoking i noen tilfeldige eposter, og så viser man sikkert de samme "vannmerkene" som McAfee påpekte. Den jevne nordmann går på limpinnen og tror Russland står bak.
Faktum er når store overvåkningsorganisasjoner som CIA og russiske GRU står bak så vil ingen kunne finne ut noe som helst sikkert. Slik opererer nemlig proffer - uten spor!

Politisk er det nå viktig for mørke amerikanske krefter å presse Norge og Arbeiderpartiet til å ikke være "myke" og dialogvillige overfor Russland, slik vi lyktes under den kalde krigen. Også vår nære allierte Tyskland er sterkt presset av amerikanerne, delvis mot folkets vilje.

Ja, det er viktig med et troverdig forsvar, men la oss klare dette med norske styrker alene. Amerikanske styrker på norsk jord virker veldig provoserende på russerne, og burde militært sett være unødvendig dersom vi gikk tilbake til forsvarsbudsjettene vi hadde fram til 1990 da vi la oss helt åpne. Almen verneplikt - ikke minst for menn - bør gjeninnføres. Da slipper vi å være så sensitive for hvilken amerikansk president som til enhver tid sitter ved roret.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt