Arnstein Vada

27

Flypriser i nord

Vårt Lands leder går i "søringfella".

Publisert: 3. feb 2017

I en ellers god lederartikkel om at det er for billig å fly, så glemmer lederskribenten at det er vi i Nord-Norge som får lide på grunn av markedskreftene og mang­lende konkurranse.

Det er meningsløst at folk i Nord må betale flere tusen kroner på å fly. Et eksempel er ei som skulle ta fly Bodø-Hammerfest tur-retur. Det ble drøyt 8.000 kroner. Og det i et område som knapt har alternative transportmuligheter. Vi i nord blir glemt når det er snakk om utbygging av infrastruktur. De som må punge ut med dyre flybilletter har ikke muligheten til billige togbilletter heller som i sør, for det går ikke noe tog!

Det er 50 mil bare fra Kirkenes til Alta! Skal folk i Finnmark ha alternativer, må de enten kjøre egen bil eller buss i dagevis.

Også Vårt Land går i «søringsfella». Når det kan koste opptil 2.000 kroner eller mer for å fly de få minuttene tur-retur Bodø­­­­—Stokmarknes er det noe fundamentalt galt! Vi i nord blir glemt som vanlig som om vi ikke har mer enn nok med dyre drivstoff­utgifter og lange avstander.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND, 03.02.2017

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere