Verdidebatt

Influensae

Mange kan oppleve grøtet stemme og irritasjon i luftveiene etter en fuktig kveld på fest. Etter en dag går det tilbake uten at man tenker mer igjennom årsaken. Høy stemmebruk, høy musikk og dårlig hørsel gjør at man anstrenger stemmen ytterligere.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Musklene i brystet trenger god utlufting til lungene. Alkoholinntak kan gi stramme muskler, sår og irriterende hals, slimete, tung pust, sure oppstøt og vedvarende hoste. Den anbefalte mengden alkohol er 14 enheter/uke. 1,5 dl vin tilsvarer 1 enhet, avhengig av vinglasset. Jeg målte den mengden jeg inntar hver mnd. og fant det til å bli 1.0 dl, ikke 1,5 som jeg trodde. Store glass kan lyve litt på mengden. Heldigvis gikk det i min favør.

En mann skrev at fastlegen hadde nektet ham helseattest etter å ha tatt en langtidsblodprøve på alkoholnivå. Han hadde drukket 3 glass vin pr.dag i lengre tid for å teste seg selv.

Ingen bør drikke alkohol for helsens skyld, er helsedirektoratet sitt råd.

Alkohol står for kreftutvikling, hjertesykdom, slag, demens og  fallskader, men også kroniske tilstander som hoste (bronkitt), muskelsmerter i brystet og syredannelse. Ved lungebetennelse er det to bakterier som er årsaken, enten Klamydia eller Mykoplasma. Da hjelper bare Ery Max, ikke Apocillin (iflg.lommelegen).

Hostestillende midler med morfin, som Cosylan, forsterker effekten av alkohol og mister sin opprinnelige hostedempende lindring. I tillegg virker den sløvende.

Irritabel hoste som man tenker kommer av en begynnende influensa, tar helt av når sykdomslæren ikke følges.

Å vite bakgrunnen til den enkelte pasient fører til riktig behandling første gang;

Dette er bra for deg.                                          Det er IKKE bra for deg.

Ro og hvile, søvn, kontroll over kroppen        Stress, mas, kaffe, alkohol,

høy pute, spise godt, drikke rikelig,                  tunge måltider på kvelden.

Varm drikke, f. eks.melk                                                                                                                       sjokolade

Sterk, krydret mat, medikamenter og

sjokolade kan også gi sure oppstøt, hodepine og forsterke lidelsen.

Man gir smittebærende sykdom skylden for mye rart. Den er tøff mens den herjer. Mange tilstander kan unngås når man kjenner alkoholens luner. Motstridende beskjeder skaper forvirring.

Bivirkningene ved alkoholbruk starter lenge før den når sykehuskorridorene. Da er levereren på vei inn i saligheten, sammen med resten av organene.

Så lenge man ikke skal drikke alkohol for helsen sin skyld, blir det feil å opprettholde drikken som den er i dag. Vi trenger myke varianter som slår et slag for helsen vår. Skål.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt