Verdidebatt

Nei til politisert kirke!

La oss slippe politiske valglister.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg vokste opp i en tid da det var soleklart at ekteskapet besto av mann og kvinne. Og i et slikt ekteskap opplevde jeg «det gode livet». Den norske kirke jeg tilhørte var også da entydig på det feltet.

Uansett, i dag er den kirken ikke helt å kjenne igjen, men likevel har jeg valgt å bli der. For meg blir det til slutt i mine vurderinger avgjørende at denne kirken gir rom for Guds nåde og barmhjertighet i Jesus Kristus. Jeg er helt på linje med avtroppende biskop i Oslo, Ole Chr. Kvarme. Han er en biskop etter mitt hjerte – en oppmuntrer og inspirator ut fra et klart budskap av kjernen i kristendommen. Jeg forstår for så vidt det redaktør i Dagen, Tarjei Gilje skriver om bispekallets pris: «Det blir stående som et sterkt tankekors at bispegjerningen hans i så stor grad ble begrenset av den teologiske utviklingen». Ja, men som den helstøpte person han er, berømmer jeg Kvarme for hans vettuge opptreden i bispestolen. Jeg har inntrykk av at selv de som ikke syntes noe om hans klassiske syn, i ettertid kanskje kan innrømme at han var en varmhjertet mann, dyktig teolog og absolutt et raust menneske.

Jeg skulle ønske at man også ved senere valg av biskoper kan ha Kvarme som et forbilde, og ikke lar det være avgjørende om en er for likekjønnet ekteskap eller ei. Jeg er betenkt over at man aner tegn til utvikling av en mer politisert norsk kirke. La oss slippe politiske valglister.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND, 27.01.2017

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt