Verdidebatt

Systemet burde forandres fra A til Å. Det er ikke slik mennesker skal behandles.

Det er skremmende å si dette, men vi må være ærlige. De som jobber i UDI har en stor utfordring i å finne riktig identitet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
Jeg ser på deg uten tvil som en flink minister og en som er god til å argumentere.
Slik jeg har skrevet på F E 94 (www.sebazungu.com). Jeg vil nevne de to eksemplene som rørte meg mest.
- Listhaug mener det er interessant at Raja roste kong Harald da han sa at « Norge ikke kunne ta i mot hele Afrika.»
– Det er jo også interessant å se at Raja roste kongen som folkelig, når han sa at vi ikke kan ta i mot hele Afrika til Norge og mener det er forferdelig når det sies at vi ikke kan ta imot hele den tredje verden til Norge og Europa, sier Frp-statsråden til ABC Nyheter"
På NRK sa at du ikke forstår hvorfor noen reagerer eller hisser seg opp over det, mens de var med å stemme på loven som åpner for å miste sitt norske statsborgerskap hvis man har gitt falsk informasjon.

På den andre siden, tenker jeg at du er et menneske med hjerte som skal kunne vurdere om det finnes andre muligheter til å straffe slike mennesker. Hvis det ikke finnes, så kan man gi amnestier til de som har gjort dette. Det skal ikke lønne seg å juge i Norge.
Det er slik at mange nordmenn har hatt fred i mange år. Det vil si etter den andre verdenskrig. Det er nok slik at de fleste som stemte på den loven ikke husket hvorfor mange måtte gi falsk informasjon.
Tilbake i 1940, er jeg sikker på at mange jøder ikke kunne akseptere at de var jøder når de visste at de skulle drepes. Jeg har lært at noen av de som manglet sympati kunne sende jødene til Tyskland. Andre kunne hjelpe dem. Om det gjelder lov eller følelser er folk forskjellige. Den unge mannen trenger ikke å kastes ut for det.

Jeg som kommer fra Rwanda, og kom til Norge i 1998, visste ikke at systemet i Norge var bygd slik at man kunne gi falsk informasjon, slik at man fikk oppholdstillatelse. Det er skremmende å si dette, men vi må være ærlige. De som jobber i UDI har en stor utfordring i å finne riktig identitet.
De som har studert økonomi og har ansvar for bedrifter vet godt at varer prater. Det er slik også med å få oppholdstillatelse i Norge. Noen som kommer til Norge har mer informasjon om Norge enn andre. Det er mulig at de har en god oppskrift på hvordan man skal kunne få oppholdstillatelse.
Et eksempel er: Hvilket land i Afrika er det som har størst sjanse når det gjelder å få oppholdstillatelse?
For de som kommer fra Rwanda, hvor vi har stammer eller folkeslag, Hutu og Tutsi, hvem av disse får størst sjanse til å få oppholdstillatelse?
For barn som kommer til Norge alene, sier du at, har du foreldre som lever, så har du ikke noe sjanse til å få bli i Norge. Dette åpner for at mange foretrekker å si at de ble drept selv om de lever i dag. Alt dette burde ikke skje hvis systemet var bygd nøytralt.
Jeg som har skrevet til deg har erfaring med min bror som ble sendt herfra og sitter nå i fengsel. Han ble satt i fengsel en uke i Trondheim og måtte vise brev som jeg har sendt til både UDI og kommunalminister (1999-2005) i Norge for å vise at han er fra Rwanda. Han ble løslat, han og jeg trodde at de hadde forstått. Han ble deportert( 26.06.16) til et annet land i Afrika selv om Oslo tinghus hadde sagt at han var fra Rwanda, men ikke i det landet i Afrika.
Sylvi, jeg vil spørre deg hvem som har ansvaret når en asylsøker dreper en norsk kvinne i Tromsø? Når politiet sier at de ikke vet om han er fra Rwanda eller Kongo, blir det for meg som en komedie.
https://www.frieord.no/innenriks/utvist-asylsoker-kongo-drepte-linn-27-tromso/

Systemet burde forandres fra A til Å. Det er ikke slik mennesker skal behandles.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt