Verdidebatt

Når DNB tviholder på pengene dine.

Den som tror at egne lovlige og beskattede penger, innsatt på din egen konto i banken, umiddelbart kan hentes ut, og spesielt om det er et høyt beløp – må tro om igjen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Historien :

Han hadde vært nøysom og spart gjennom et langt liv, i tillegg kom en god arv. Han kunne derfor gledelig konstatere at saldoen nå lød på i overkant av to millioner kroner.
Hurra !
Disse ville han ta ut kontant med det formål å kjøpe seg en ny bil, riktignok en relativ kostbar en, for første gang i livet, og ville betale den kontant, og deretter gi vekk resten til nær familie med boliglån og barn under utdannelse.
Han gikk derfor til sin lokale DNB filial , der hvor han hadde vært kunde i 43 år.
- To millioner kroner, i kontanter, ut her og nå, sa den smørblide unge kvinnen hos DNB.
- Nei, nei det får du ikke lov til, men du kan vel klare deg med et mindre beløp kanskje, kvittret den unge.
- Nei, jeg vil bare ha ut pengene mine, sa den gamle, som husket historier om fordums bankkriser fra foreldre og besteforeldre.
- Om du skal ta ut pengene , og så store beløp, så må disse tas ut på Posten, skjønner du – og maks 500 000,- av gangen, sa den smørblide. - Og så må du si ifra på forhånd, vet du.
- Så jeg må altså gå på posten fire ganger for å ta ut mine egne penger i DNB, og må si ifra flere dager på forhånd ?
- Helt korrekt, sånn er reglene her i DNB, la hun til, mens smilet ,om mulig, ble enda bredere. Det hadde hun lært på det siste kurset i førsteklasses kundebehandling.
- Men, de jeg skal gi mine egne penger til er bosatt i Danmark, og jeg reiser om 4 dager og kommer ikke tilbake før om en måned.
- Å det var leit, men sånn er det bare, sa den smørblide –  mens hun gløttet forsiktig på klokken.
- Har du forresten hørt om det nye fordelsprogramet til DNB, f,eks det nye kredittkortet som vi nå tilbyr pensjonister, og hvor vi faktisk har klart å presse renten ned i under 20% rente ?
- Innertier spør du meg , sa englestemmen.
- Tja ,nei, ikke akkurat det, sa den gamle, jeg tenkte vel først å fremst på at jeg ville ha ut mine egne penger.
-------------------------------
Og, om noen skulle tvile på hva som er praksis for uttak av egne lovlige og beskattede penger, i kombinasjon med store  pengebeløp i DNB, er det bare å ringe kundeservice.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt