Verdidebatt

Saueflokken

Det sies at ledersauen kan lede resten av flokken utenfor stup. Nyhetsbildet, spesielt i Norge, gir meg assosiasjoner til dette bildet av saueflokken som lydig følger ledersauen uansett hvor galt det kan gå.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi har sett det mange ganger tidligere, blant annet i forkant av Nobelprisutdelingen hvor media kritikkløst hev seg på kampanjen for at PR-byrå-konstruksjonen "White Helmets" skulle få fredsprisen.

Nå ser vi det forhold til spørsmålet om hvorvidt Russland har hacket seg inn i diverse datamaskiner i den hensikt å påvirke presidentvalget i USA.

Selvfølgelig spionerer Russland på USA. Men spionerer ikke USA på Russland? Har journalistene og media glemt at USA drev med direkte telefonavlytting av sine nærmeste allierte, som Merkel i Tyskland?

Påstandene om hacking gjelder heller ikke spørsmålet om hvorvidt selve stemmemaskinene er hacket og at det slik har vært en direkte manipulering med stemmetallene selv om det er dette inntrykket det virker som om er ønskelig at det skal festes til folks bevissthet.

Lekkasjer har det vært. Det som har vært det sentrale i disse lekkasjene, er innholdet i Hillary Clintons eposter. Det har handlet om hvordan hun gjennom mange år har vært involvert i krigsforberedelser, hvordan demokratene saboterte valgkampen til Bernie Sanders, hvordan Hillary Clinton ble forhåndsinformert om spørmålene som ville bli stilt i presidentkandidatutspørringen. Dette skulle ikke amerikanerne få vite, men det er dette som er det vesentlige i de avsløringene som er kommet.

Men dette er ikke vesentlig for medieflokken. De stiller seg opp som mikrofonstatistiv. Etterpå gjentas budskapet i aviser, i radio og TV uten at det søkes å kritisk gjennomgå budskapet. Leser de ikke en gang selve rapporten hvor det i konklusjonen tydelig kommer fram at de slett ikke har sikre bevis for at russerne virkelig har bedrevet denne hackingen? Men i NRK, i Dagbladet, i Aftenposten, i VG, der er de sikre på dette.

Til og med demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi, innrømmer at hun ikke er imponert. Det samme sier republikanernes leder, Paul Ryan. Og de virkelige ekspertene ler rått av CIA-rapporten. Blant annet dataeksperten og anti-virusguruen, John McAfee. Slike innvendinger teller ikke for saueflokken og blir knapt nok verdiget en setning innimellom propagandaen.

Er det rart at folks tillit til MSM forvitrer og at mange i stedet søker sannheten i alternative media?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt