Erling Grape

57    1045

Saueflokken

Det sies at ledersauen kan lede resten av flokken utenfor stup. Nyhetsbildet, spesielt i Norge, gir meg assosiasjoner til dette bildet av saueflokken som lydig følger ledersauen uansett hvor galt det kan gå.

Publisert: 7. jan 2017 / 1760 visninger.

saueflokken

Vi har sett det mange ganger tidligere, blant annet i forkant av Nobelprisutdelingen hvor media kritikkløst hev seg på kampanjen for at PR-byrå-konstruksjonen "White Helmets" skulle få fredsprisen.

Nå ser vi det forhold til spørsmålet om hvorvidt Russland har hacket seg inn i diverse datamaskiner i den hensikt å påvirke presidentvalget i USA.

Selvfølgelig spionerer Russland på USA. Men spionerer ikke USA på Russland? Har journalistene og media glemt at USA drev med direkte telefonavlytting av sine nærmeste allierte, som Merkel i Tyskland?

Påstandene om hacking gjelder heller ikke spørsmålet om hvorvidt selve stemmemaskinene er hacket og at det slik har vært en direkte manipulering med stemmetallene selv om det er dette inntrykket det virker som om er ønskelig at det skal festes til folks bevissthet.

Lekkasjer har det vært. Det som har vært det sentrale i disse lekkasjene, er innholdet i Hillary Clintons eposter. Det har handlet om hvordan hun gjennom mange år har vært involvert i krigsforberedelser, hvordan demokratene saboterte valgkampen til Bernie Sanders, hvordan Hillary Clinton ble forhåndsinformert om spørmålene som ville bli stilt i presidentkandidatutspørringen. Dette skulle ikke amerikanerne få vite, men det er dette som er det vesentlige i de avsløringene som er kommet.

Men dette er ikke vesentlig for medieflokken. De stiller seg opp som mikrofonstatistiv. Etterpå gjentas budskapet i aviser, i radio og TV uten at det søkes å kritisk gjennomgå budskapet. Leser de ikke en gang selve rapporten hvor det i konklusjonen tydelig kommer fram at de slett ikke har sikre bevis for at russerne virkelig har bedrevet denne hackingen? Men i NRK, i Dagbladet, i Aftenposten, i VG, der er de sikre på dette.

Til og med demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi, innrømmer at hun ikke er imponert. Det samme sier republikanernes leder, Paul Ryan. Og de virkelige ekspertene ler rått av CIA-rapporten. Blant annet dataeksperten og anti-virusguruen, John McAfee. Slike innvendinger teller ikke for saueflokken og blir knapt nok verdiget en setning innimellom propagandaen.

Er det rart at folks tillit til MSM forvitrer og at mange i stedet søker sannheten i alternative media?

19 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Det er det vi på godt norsk kaller råttenskap!

Publisert rundt 1 år siden
Erling Grape. Gå til den siterte teksten.
Men dette er ikke vesentlig for medieflokken. De stiller seg opp som mikrofonstatistiv

Glimrende sagt. 

Full treff. Det er det vi på godt norsk kaller råttenskap!

7 liker  
Svar
Kommentar #2

Ben Økland

13 innlegg  4004 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden
Erling Grape. Gå til den siterte teksten.
Det sies at ledersauen kan lede resten av flokken utenfor stup. Nyhetsbildet, spesielt i Norge, gir meg assosiasjoner til dette bildet av saueflokken som lydig følger ledersauen uansett hvor galt det kan gå

95% av norske medier fortier nyheter som kan ha negativ effekt for storkapitalens interesser eller gjeldende amerikansk propaganda. 

Hvor hører vi eksempelvis om den nye, kinesiske "silkeveien", altså jernbane fra Peking til London og Pireus? - Pireus, ja: Kineserne har kjøpt en av Europas viktigste havner fra grekerne. 

Idiotene i Brussel utøvde økonomisk tvang for å få grekerne til å privatisere statlig eiendom. Det greske arvesølvet kom på auksjon, og kineserne overbød europeiske budgivere. Havnene til en av verdens viktigste sjøfartsnasjoner blir kinesiske, både Pireus og Tessaloniki.

Vel, grekerne bruker pengene fra salgene til å betale renter til rikfolkene som har eierskapskontroll over de sentrale finansinstitusjonene i EU, så de megarike får jo milliarder rett i lommene. Nikkedukkene i Brussel ser det sikkert som en seier for "europeiske interesser". Sånn er EU's sjel og formål. Om Kina "spiser" medlemsstater bit for bit, så er det av underordnet betydning.

Slikt interesserer ikke saueflokken i det norske medielandskapet. 

Stille og rolig har regjeringen i Norge sørget for å dreie norsk basepolitikk 180 grader. Værnes er blitt permanent, amerikansk militærbase i Norge. Hendelsene kunne ikke skjules helt for offentligheten, så det kom til å bli litt oppslag i enkelte medier. Men mediene fikk fort fjernet saken fra dagsorden og debatt etterpå.

Norske radarstasjoner på land og om bord i fregattene skal nå innlemmes i NATO sitt rakettskjold. Dette innebærer en 180 graders dreining av norsk atomvåpenpolitikk, for beslutningen er i strid med de viktige atomnedrustningsavtalene mellom Gorbatsjov og Reagan fra 1972.

Danskene drøftet å la sine krigsskip inngå i rakettskjoldets radarnettverk. Da sa Putin klart i fra at en slik beslutning ville gjøre de danske krigsfartøyene til målskiver for russiske atomvåpen. Når det er snakk om Norge, så dreier det seg om mye større land- og havområder, som er adskillig mer følsomme for russerne.

Betyr dette at vi må ruste opp og mangedoble kapasiteten til det norske systemet av tilfluktsrom som vi hadde i den kalde krigen? Hvordan prioriterer Siv Jensen og Erna Solberg i så fall dette på revidert budsjett? Hvor mange milliarder fra oljefondet er livene til den norske sivilbefolkningen verdt i denne sammenhengen?

Slik drøftes ikke i mediene. VG og Aftenposten er ledersauer for 95%-flokken. Resten av flokken følger blindt etter lederne sine.

Sauene hjemme hos oss er av rasen "gammelnorsk villsau/spelsau". Kommer det ei lausbikkje inn på jordet, så rømmer de ikke i flokk. De sprer seg i vifteform, og så løper de adskillig kvikkere og hopper mye høyere og lengre enn moderne sauer. Rasen har overlevd i vill tilstand siden vikingtid.

Det finnes enda noen få nyhetskilder/blogger av "gammeldags", uavhengig type i Norge. Dette bekymrer Høyre. Man utreder nå tiltak mot kilder som sprer såkalte "falske nyheter": 95% kontroll over nyhetskildene er ikke tilstrekkelig, man ønsker seg helst 100%.

7 liker  
Svar
Kommentar #3

Gjermund Frøland

9 innlegg  5440 kommentarer

Enig

Publisert rundt 1 år siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Idiotene i Brussel utøvde økonomisk tvang for å få grekerne til å privatisere statlig eiendom. Det greske arvesølvet kom på auksjon, og kineserne overbød europeiske budgivere. Havnene til en av verdens viktigste sjøfartsnasjoner blir kinesiske, både Pireus og Tessaloniki.

--- bortsett fra at "Idiotene i Brussel" er er skivebom. Hvis man tar en IQ-test av alle mennesker i Brussel, vil man nok finne at idiotene ikke arbeider i EU-byråkratiet.

Ellers, når det gjelder vår tids virkelige snillisme, offentlig autorisert billigsalg av fellesskapets arvesølv til private, for ikke å si utenlandske statlige, interesser, viser dette at det er viktigere enn noensinne å beskikke sitt hus.

3 liker  
Svar
Kommentar #4

Olav Nisi

145 innlegg  4830 kommentarer

Og vice versa

Publisert rundt 1 år siden
Erling Grape. Gå til den siterte teksten.
saueflokken som lydig følger ledersauen uansett hvor galt det kan gå.

I vår tid er det også omvendt, at ledersauene følger flokken, eksempelvis en hop av venstrevridde feminister og skrudde journalister.  Uansett om det går rett åt skogen. Look to Sweden !

6 liker  
Svar
Kommentar #5

Ben Økland

13 innlegg  4004 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
"Idiotene i Brussel" er er skivebom. Hvis man tar en IQ-test av alle mennesker i Brussel, vil man nok finne at idiotene ikke arbeider i EU-byråkratiet.

Ja, de menneskelige egenskapene som beror på genetikk, er nok intakte blant EU-byråkratene. De er sikkert intelligente nok.

Problemet gjelder at selve EU sitt formål er idiotisk, ødeleggende for folket og fellesskapene og destruktivt for de enkelte medlemslandene. (Britene oppdaget til slutt poenget). Når byråkrater jobber iherdig for idiotiske formål, så opptrer de som idioter, uansett hvilken IQ de måtte ha fra fødselen av.

3 liker  
Svar
Kommentar #6

Ben Økland

13 innlegg  4004 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
offentlig autorisert billigsalg av fellesskapets arvesølv til private, for ikke å si utenlandske statlige, interesser, viser dette at det er viktigere enn noensinne å beskikke sitt hus.

Kinesiske kapitalister kjøper seg for tiden opp i det greske nettselskapet  også. Selskapet er (var) statseid, en parallell til det norske Statnett.

Selvsagt er det av aller høyeste interesse for storkapitalen å eie bedrifter som hele befolkninger er avhengige av. Bedre melkekuer kan man neppe tenke seg.

Siv Jensen, Erna Solberg & Co er ikke avhengige av europeiske storbankers nåde, slik Alexis Tsipras & Co er. Privatiseringsiveren er likevel til stede. Det jobbes "langsiktig" med spesialhelsetjenesten og jernbanen (fantastiske melkekuer det også), men Statnett har man foreløpig ikke våget å gå løs på

3 liker  
Svar
Kommentar #7

Ben Økland

13 innlegg  4004 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
offentlig autorisert billigsalg av fellesskapets arvesølv til private, for ikke å si utenlandske statlige, interesser, viser dette at det er viktigere enn noensinne å beskikke sitt hus.

Kinesiske kapitalister kjøper seg opp i det greske nettselskapet også. Selskapet er/(var) statseid, en parallell til det norske Statnett.

Å eie selskaper som hele befolkninger er avhengige av, er storkapitalistenes aller våteste drøm. Bedre melkekuer kan man knapt forestille seg.

Erna Solberg, Siv Jensen & Co sitter ikke gisler for europeiske storbanker, slik stakkars Alexis Tsipras & Co gjør, men privatiseringsiveren er til stede i rikt monn. Man arbeider "langsiktig" med eksempelvis spesialhelsetjenesten og jernbanen, fantastiske melkekuer det også... 

Statnett har man allikevel ikke våget å gå løs på - foreløpig... Man trenger sikkert "fornyet tillit" i 2017 for å stable mot nok på beina til den slags fremstøt.

2 liker  
Svar
Kommentar #8

Olav Nisi

145 innlegg  4830 kommentarer

Når busslinjer må innstilles

Publisert rundt 1 år siden
Erling Grape. Gå til den siterte teksten.
mange i stedet søker sannheten i alternative media?

Tror noen at denne "nyheten" kommer i norske media  ?  Nei  dette  er ikke nyttårskvelden eller dagen derpå,  det var i dag, søndag 8. jan.  Våre egne nye landsmenn er stort sett de samme,  å si noe annet ville være rasistisk.  Men det skjer noe når de blir mange nok. Vi må ta lærdom, og det burde være medias plikt å fremme fakta.  Barnestreker i dag, men Gøteborg mangler ikke rekrutter for å opprettholde sitt image som den uhyggelige gangsterbyen den har blitt. 

Västtrafikbuss attackerad med raketer

      Göteborg              Västtrafik stängde under söndagen av kollektivtrafiken mellan fem hållplatser i Angered i Göteborg efter att en buss beskjutits med raketer.  – De skjuter in raketer på våra bussar, säger Martina Andersson på Västtrafiks störningsjour.      


    


  


14 liker  
Svar
Kommentar #9

Erling Grape

57 innlegg  1045 kommentarer

Tilbake til saken!

Publisert rundt 1 år siden

Selvsagt er det Russland som har hacket disse epostserverne. I tillegg har de hacket velgerne, såkalt "mind control", slik at mange nok stemte på Trump.
Hvordan jeg vet det?
Jeg har selvsagt bevis, men kan ikke røpe disse ettersom det vil avsløre mine metoder.
I tillegg har jeg full oppbacking både fra Aftenposten og VG, for ikke å snakke om de viktigste mediene, så grunnlaget for mine påstander er meget solid og svært troverdig.

11 liker  
Svar
Kommentar #10

Valgeir Henriksen

9 innlegg  148 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden

Det hjelper ikke å utelate Vårt land fra kritikken, de føler seg truffet unsett, Jeg ser via postkassa at Hårstad har kommentert to ganger her, men innleggene er helt borte, de må ha begynt å kamuflere sensuren. 

6 liker  
Svar
Kommentar #11

Valgeir Henriksen

9 innlegg  148 kommentarer

Publisert rundt 1 år siden

Jepp, innlegget mitt fikk kommentarnummer 29, men da jeg trykte på last inn flere kommentarer så ble den plutselig nr 10

5 liker  
Svar

Siste innlegg

Ungt opprør mot våpen
av
Une Bratberg
rundt 3 timer siden / 84 visninger
1 kommentarer
Lignelsen om navlestrengen
av
Kris Guleng
rundt 6 timer siden / 102 visninger
0 kommentarer
Rosa kompetanse
av
Lars Jørgen Vik
rundt 6 timer siden / 82 visninger
0 kommentarer
La ungene være, kristne venner!
av
Levi Fragell
rundt 7 timer siden / 1007 visninger
0 kommentarer
Tro på himmelen
av
Pernille Veland
rundt 11 timer siden / 95 visninger
0 kommentarer
"The New State Solution"
av
Roald Øye
rundt 12 timer siden / 271 visninger
8 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Ungt opprør mot våpen
av
Une Bratberg
rundt 3 timer siden / 84 visninger
1 kommentarer
Lignelsen om navlestrengen
av
Kris Guleng
rundt 6 timer siden / 102 visninger
0 kommentarer
Rosa kompetanse
av
Lars Jørgen Vik
rundt 6 timer siden / 82 visninger
0 kommentarer
La ungene være, kristne venner!
av
Levi Fragell
rundt 7 timer siden / 1007 visninger
0 kommentarer
Tro på himmelen
av
Pernille Veland
rundt 11 timer siden / 95 visninger
0 kommentarer
"The New State Solution"
av
Roald Øye
rundt 12 timer siden / 271 visninger
8 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Tore Olsen kommenterte på
Idear og deira forførande makt
rundt 2 timer siden / 168 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ungt opprør mot våpen
rundt 2 timer siden / 84 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
"The New State Solution"
rundt 2 timer siden / 271 visninger
Carl Wilhelm Leo kommenterte på
Idear og deira forførande makt
rundt 2 timer siden / 168 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Hvorfor blir innlegg og kommentarer borte uten forklaring ?
rundt 2 timer siden / 1074 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
"The New State Solution"
rundt 2 timer siden / 271 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
"The New State Solution"
rundt 3 timer siden / 271 visninger
Roald Øye kommenterte på
"The New State Solution"
rundt 3 timer siden / 271 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
"The New State Solution"
rundt 4 timer siden / 271 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Etter fallet kommer hevnen
rundt 4 timer siden / 25393 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Etter fallet kommer hevnen
rundt 4 timer siden / 25393 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Hvorfor akkurat Bibelen?
rundt 5 timer siden / 1968 visninger
Les flere