Verdidebatt

Kirken bør bry seg mer

En lokal folkekirke bør strekke ut armene i respekt for både troende og ikke-troende.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
Fra 1. januar i år har som kjent Den norske Kirke blitt et eget rettssubjekt, men fortsatt finansieres av staten. Fristillingen fra staten burde nå resultere i en sterkere grasrotkirke.

Håper at det er KIrkemøtets mening. Det som betyr noe for oss som er medlemmer av denne kirken, er at vi virkelig opplever at den angår oss og er attraktiv. Organer på bispedømme- og kirkemøteplan bør "strippes" og vise varsomhet med å gi veiledninger og vedta forandringer for grasrota. 

Uansett er jeg enig med Vårt Lands leder i dag om "En tro som bryr seg". Jeg ønsker å oppleve en virkelig lokal folkekirke. Der samhandlingen mellom mennesker bør vise seg seg mer og mer som en tro som bryr seg. I første rekke om å hjelpe dem som trenger det mest. Det har jo vært kirkens vesen fra begynnelsen å gjøre. Med Bibelens honnørord: Tro, håp og kjærlighet. 

Noe av denne iveren synes tapt underveis, men jeg øyner en oppvåkning.

En lokal folkekirke bør strekke ut armene i respekt for både troende av "hvert slag" og ikke troende. Altså ikke bare forkynnelsen fra prekestolen, som selvfølgelig er en av hoved oppgavene . Men for ikke å bli betraktet som en gettokirke, kanskje vi trenger mer fortløpende å minne hverandre om at kirken skal være utadvent mot det skjer rundt om den - utenfor kirkeveggene. Jeg tenker på den varnme som stråler av IMI-kirkens innsats i Stavanger , nemlig Godhetsaksjonen. Den har fått avleggere flere steder i landet. Hvorfor ikke da ønske et mer handlende/ "praktiserende tro?". En slik utvikling hilser lederen i VL velkommen.

Kanskje vi burde ønske hverandre til lykke i 2017 med en lokalkirke som nettopp utvikler seg slik

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt