Verdidebatt

Syrisk nonne advarer Europa

Hun er forundret over Europa

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sitater fra en artikkel i Dagen.

"Moder Agnes mener Europa er tvetydige i møte med islam og har valgt feil allierte i krigen i Syria.                 

Vi er ofre for en av de verste massemanipuleringene i historien. Opprøret blir fremstilt som en kamp for demokrati, men i realiteten er vi på vei mot et nytt diktatur, sier hun.                 
Når den fryktløse nonnen til slutt får spørsmål om flyktningkrisen og muslimfrykt i europeiske land, blir svaret krassere enn forventet.
– Det er en organisert invasjon, sier hun og stiller spørsmål ved hvorfor så mange muslimske flyktninger velger Europa i stedet for rike arabiske land som er nærmere og der de har samme religion, språk og kultur.
– Hva med Bibelens oppfordring om å hjelpe mennesker i nød og elske sine fiender?             
Og når det gjelder å elske sine fiender, fortsetter hun. – Vel, Jesus ber oss ikke om å være blinde og dumme. Han ber oss om å elske vår neste, men også om å stå opp mot det som er galt. Han frelser oss fra våre synder, men sier aldri til synderen at han er trygg i sin synd.
Moder Agnes innrømmer gjerne at hun er forundret over Europa.
– Det undrer meg at dere som er så godt utdannet ikke ser at det som skjer kommer til å true levemåten deres. Det er som selvmord for sivilisasjonen.
– Husk at i Midtøsten har kristne 1400 års erfaring med å leve tett på islam. At dette har vært en suksesshistorie skyldes at grunnleggende prinsipper ble vernet om, og at kristendommen var åndelig sterk nok til å stå stødig.                
Moder Agnes innrømmer gjerne at hun er forundret over Europa.
– Det undrer meg at dere som er så godt utdannet ikke ser at det som skjer kommer til å true levemåten deres. Det er som selvmord for sivilisasjonen.
– Husk at i Midtøsten har kristne 1400 års erfaring med å leve tett på islam. At dette har vært en suksesshistorie skyldes at grunnleggende prinsipper ble vernet om, og at kristendommen var åndelig sterk nok til å stå stødig. Europa har fornektet sine kristne røtter. Da er det ikke mulig å unngå at kaos og vold brer om seg, for ateisme og hedonisme kan ikke demme opp for fanatisme."

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt