Verdidebatt

Asyltilstrømningen fra Asia og Afrika

Viser til den kontinuerlige trend med horder av mennesker som krysser Middelhavet i håp om et bedre liv i Europa. Alt for mange har druknet på veien. Det er veldig vondt for hvert menneske som mister livet i havet på vei til Europa.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
Realiteten er vel slik at mange av dem som målsetter seg i å komme til Europa ikke er reelle flyktninger, men er økonomiske immigranter. Så er det nok også mange som lider i hjemlandet fordi det er konflikter som borgerkrig eller forfølgelse på grunn av religion eller politisk holdning som ikke passer. De to hovedgruppene økonomiske immigranter og reelle flyktninger er det som tar en stor risiko for å få et godt liv i Europa. 
Det formidles et inntrykk av at når alle disse menneskene har nådd land i Europa som Hellas eller Italia, så vil mange reise videre til de rike landene i Nord Europa med de beste økonomiske ordningene, som de skandinaviske landene, BeNeLux landene og Tyskland.
Når flykningene er ankommet for eksempel Hellas så er disse menneskene trygge i likhet med greske borgere. Men i dette landet vil de ikke være på grunn av den svake økonomien. Følgelig er det ingen penger å få hos statskassen. De vil derfor til de Nord Europeiske landene hvor det kan betale seg mest å bosette seg. 
Dette at statskassen i Norge og andre rike land betaler asylaksjeselskaper som Hero og andre som er 100% statsfinansiert, er en asylindustri hvor millionene bare tapper fellesskapet kontinuerlig. Det tar jo aldri slutt ser det ut til dersom det ikke kan drives en mer rettferdig asylpolitikk på annen måte. 
Min holdning til dagens asylpolitikk er at det er en feil måte å hjelpe folk i nød på. Denne måten å drifte asylpolitikk på er en stor belastning på vårt samfunn både økonomisk og menneskelig. 
Jeg har reflektert en del over den menneskelige siden ved asylpolitikken. Etter at det begynte å ankomme menn fra Asia og Afrika til vårt land fra 1970 årene, så har dette medført at stadig flere norske jenter og kvinner i stadig større omfang har blitt og blir utsatt for voldtekter, eller blir utsatt for usømmelige slengbemerkninger når de i det offentlige rom passerer grupper av menn fra de ovenfor omtalte kontinenter. En del norske borgere har dessuten blitt drept. Denne type hendelser er selvsagt helt uakseptabelt og er et resultat av en forfeilet asylpolitikk.  
Mitt forslag er at drift av asylmottak i Norge opphører fullstendig. For ikke å bli misforstått så vil jeg få uttrykt at jeg vil at mange flere oppriktige flyktninger fra de ovenfor omtalte kontinenter, skal få beskyttelse i forhold til de vi kan ta inn i Norge.
Opprettelse av asylmottak i egnede land i Asia og Afrika tror jeg vil være den beste måte å drive en rettferdig og god asylpolitikk på. Det vil ikke være fristende å reise dit for personer som ikke har et reelt beskyttelsesbehov, men som har økonomiske interesser. Så er det slik at det er lettere å reise over land sammenlignet med å reise over hav. Mange flere mennesker som gamle, syke, menn, kvinner og barn som er oppriktige søkere i sitt behov for sikkerhet, vil kunne få den hjelp til trygghet som de har behov for. På denne måten kan vi hjelpe mange flere i forhold til hva en flyktning koster det norske samfunn. Det er ikke så vanskelig å finne ut av egnede land i Asia og Afrika som har en standard som gjør at disse kan drifte asylmottak.
Dagens asylpolitikk er urettferdig fordi at det er de menneskene som er de mest ressurssterke, som i det vesentlige er unge menn i stridsdyktig alder som klarer å betale menneskesmuglerne i Nord Afrika for å bli plassert i overfylte skrøpelige båter, som i flere tilfeller har medført og kommer til å medføre drukningsdøden i Middelhavet. Men gamle og syke, kvinner og barn har det nok mye vanskeligere for å ta seg til Europa og videre til Norge. Dette er urettferdig, for å få søke asyl slik som det har vært til nå, så har dette stort sett vært mulig for unge sterke menn. Å søke asyl må gjelde alle typer mennesker uavhengig om man er sterk eller svak.
De som tross alt har klart å komme seg til vårt land etter å ha reist en lang og slitsom reise fra et land i Asia eller Afrika søker så asyl i Norge. Mange av dem har brukt alt hva de selv eller familiene deres har maktet å skaffe av penger for å betale asylsmuglerne. Når de så får avslag på asylsøknaden så blir de så skuffet. Dette må oppleves svært vanskelig for den enkelte. 
Det finnes land i Asia med relativ god standard og i Afrika er det land som har et nivå som tilsvarer et middels nivå i vestlige land. Vanskelig skulle det ikke være å finne ut av hvilke land dette er på disse kontinenter. Dersom viljen er til stede så bør det være mulig at en eller flere av våre stortingsrepresentanter kan foreta en reise, alene eller som delegasjon til land som kan være egnet og treffe myndighetspersoner fra deres regjering eller nasjonalforsamling, for å samtale om opprettelsen av asylvirksomhet. Så betaler Norge kostnaden. Det vil også kunne gi arbeid til personer i lokalmiljøet som må til for å bemanne asylmottakene. 
Det har latt seg gjøre å få til avtaler med myndighetene i flere land om utviklingshjelp. Så da går det vel an å få til avtaler om asyldrift også.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt