Verdidebatt

Hijab, niqab, burka

Fylg med - no vert det spanande ! Vårt diskrimineringsombud har talt, men det har også Angela Merkel.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Et alders- og sykehjem i Stavanger vil forby pleiere og andre tilsette å bære hijab i tjenesten.    At styret fra før har religionen islam og alt dens vesen i vrangstrupen er høyst trolig,  men det er også  sant  at mange pasienter og annet klientell føler ekte vemmelse og  frykt ved å måtte tåle  nærkontakt  av jenter og kvinner som er iført dette bunadsplagget.  Jfr.  overlege Stig Frøland, han vet trolig hva han snakker om.

Men frontene tilspisser seg. Likestillingsombudet har gått ut og sagt at et slikt forbud strider mot norsk lov.  Mot diskriminering av menneskers religion, og symboler som bekrefter denne tilhørighet.  Blidensol Sykehjem gir seg ikke, det blir rettsak. Som kanskje vil havne i Strasbourg til slutt.

Jeg vil tro at også plaggene niqab og burka faller inn under likestillingsombudets definisjon.  En kattepine for norske lovgivere vil jeg tro, som også har leflet med tankene om  å forby plaggene.  Men  nå har selveste Angela Merkel gått ut og signalisert  forbud mot disse  plagg i Tyskland.  At  die Kanzlerin  har fått kalde føtter etterhvert er jo ikke så rart.   Det går seg i allefall ikke til, hverken i Norge eller i Tyskland.  Fylg med !

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt