Verdidebatt

Mad Dog Mattis

Her skal det kriges

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

La oss nå begynne med utnevnelsen av general James "Mad Dog" Mattis til forsvarsminister i USA. Hans partner i amerikanske kriger vil da bli Michael Flynn som nasjonal security sjef. Også en kjent hauk fra Pentagon.

Det hadde vært fristende å sitere en rekke av Mattis blodige uttalelser,men det får være nok å si at disse er så råe og brutale at Obamaadministrasjonen jobbet med å holde Mattis nede. Der hvor Mattis kolliderte med Obama var hans intense ønske om en krig mot Iran og hans generelle syn om at USA i Midtøsten ikke var aggressive nok. (Bare en million døde)

Som israelske Debka skriver: USAs Midtøstenpolitikk er nå i hendene på Trumps team som jo er stappfull av  Israel-firsters. Som en vittig hund bemerket: dette lagets målsetting er ikke å gjøre USA great again,men Israel great.

Lederskapet i både Tyrkia og Israel er i daglig kontakt med team Trump og dette har allerede nå om dagen gitt seg nye utslag.

På siste tirsdag erklærte Erdogan at den tyrkiske hæren førte krig i Syria for å avsette Bashar al-Assad. Dette var ikke noe annet enn en krigsdeklarasjon, som han gjennom denne uka har forsøkt å modifisere litt, men tankegangen hans er krystallklar. Syria var en provins i det TyrkoOttomanske Imperiet som Erdogan ser seg selv som den gjenopprettede Kalif for. Han drømmer om å komme til Ummayad Moskeen i Damaskus som erobrer for det nye islamske Kalifatet.

Etter mange år med kjølige relasjoner gjenoppretter Israel sin ambassade i Ankara torsdag 1 des ved Eitan Naeh. Onsdag 30 november angrep Israels flyvåpen forstaden Al-Saboorah i Damaskus og samtidig rullet tyrkiske tanks over grensene til Syria. Både makter har et inderlig ønske om ikke bare å knuse regimet til Bashar al-Assad, men også å knekke aksen som består av Iran-Hizballah-Russland.

Her kommer nå generalene Flynn og Mattis inn som tunge komponenter i den samme krigsplan og da får vi i Syriaspørsmålet aksen: SaudiArabia-Qatar-Tyrkia-Israel-USA.

Jeg siterer fra etterretningsweb Debka 30 november:

Erdogan er i kontakt med det nye nasjonale sikkerhetsteam som dannes i Washington. Hvis dette er riktig,DA BRUKER TRUMP ERDOGAN TIL Å SIGNALISERE (notify) AT HELE ARKITEKTUREN AV DERES LANSERTE SYRIAPOLITIKK HENGER I EN TYNN TRÅD.

Det skal være visst. Hvorfor Mattis er tatt inn i varmen av et kabinett av overveiende zionister,kommer naturligvis av at han -av alle USAs generaler - har vist seg som Irans fiende nummer 1.

Så nå blir Syria en stepping stone for krig mot Iran og jeg kan si med engang at den vil bli like mislykket som alle andre USA-ledete kriger.

Iran befinner seg i en offisiell militærallianse med Kina og en ikke-offisiell militærallianse med Russland. Det går ikke an her å snakke om noen begrenset regional krig når Iran skal taes ut.

Den vil få globale dimensjoner.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt