Kristine Banggren

10

Vi trenger ikke en som splitter, Listhaug

Integreringsarbeid er dugnad. Derfor trenger vi en samlende politiker som vår integreringsminister. Ikke en splittende retoriker.

Publisert: 28. nov 2016

Jeg imponeres over Sylvi Listhaugs urokkelighet. Det er ingen tvil om at det å være innvandrings- og ­integreringsminister er krevende, og da tenker jeg kun på oppgavene hun er tildelt. Norge og verden har den siste tiden stått overfor en svært krevende flyktningsituasjon, og Listhaug har måttet håndtere store utfordringer. Jeg har forståelse for at Norge ikke kan ha åpne grenser i en slik tid. Det tror jeg at også de mest innvandringsliberale slutter seg til.

Retorikken. Det er ikke først og fremst politikken Listhaug fører som er problematisk, men retorikken hun bruker. Når en sju år gammel gutt ikke får den billetten han trenger i Norge, skryter Listhaug av at amerikanske media skriver om Norges strenge innvandringspolitikk. De siste dagers ­avsløringer i Dark Room-saken viser med all tydelighet at det eksisterer et mørkt marked for utnyttelse av små barn, og vi kan bare forestille oss hva barn i krigssoner daglig står i fare for å bli utsatt for.

Grunnleggende kristne og human­istiske verdier er menneskeverd, og at dette gjelder for alle uavhengig av ­nasjonalitet, etnisitet og religion. I kommentarfelter blant innvandringsliberale er det mange som prater om Listhaug som om hun var djevelen selv. Enkelte ønsker å påføre hennes ufødte barn smerte. Om vi kristne, human­etikere og andre Listhaugmotstandere mener at menneskeverdet skal stå i sentrum og gjelde for alle, må også Listhaugs baby omfattes av dette. Det gjelder også Listhaug selv – hun, som mange er grunnleggende uenig med, skal også behandles med respekt. Prates om og til med respekt. For det kan synes som om nordmenn ikke lenger har en prinsipiell tilnærming til ­respekt, men at det bare gjelder de vi er i menings­fellesskap med, og ikke de vi er grunnleggende uenige med.

Menneskeverdet. Ser Sylvi Listhaug at hun også selv er respektløs overfor sine meningsmotstandere? Hun er med på å redusere verdien av menneskers bidrag når hun setter kallenavn som «hylekoret» på enkelte grupper. Mener ikke Sylvi Listhaug at vi fortjener å bli behandlet som verdige meningsmotstandere? Det er svært bekymringsverdig at en norsk statsråd reduserer nordmenn hun er leder for på denne måten. Et sannsynlig motsvar fra Listhaug når det gjelder denne kronikken, er at hun har «tråkket på mine ømme tær». Dette er langt fra hva man bør kunne forvente av en intergreringsminister.

Synes Sylvi Listhaug i det hele tatt at det er bra at for eksempel Salt Bergenskirken arrangerer julefeiring for asylsøkere? At kirker og andre organisasjoner aktivt sørger for inkluderings- og integreringsarbeid?
Skattebetalere. Jeg kjenner noen som har vokst opp med tre ulike foster­brødre som ikke har norsk etnisitet. To av fosterbrødrene er i dag skatte­betalere.­ Den siste fikk for noen uker siden alt rett på gloseprøva si, og det blir sagt at han er en inkluderende person som får medelever til å føle seg sett. I en tid som denne, trenger det norske samfunnet brobyggere fremfor mennesker som splitter. Faren ved å skrive den forrige setningen er at Listhaug ­reduserer meg til å bli en følelses­person. Det kan synes som det å ha fornuft, er det samme som å være innvandringsmotstander.

Men helt alvorlig oppfatter jeg denne familien som ganske fornuftige mennesker. Trygghet, anerkjennelse og opplevelsen av at man er verdifull, er forutsetninger for å lykkes i livet. For å lykkes med integreringen trenger vi i stor grad å mobilisere sivilsamfunnet. Syriske barn trenger fosterhjem. Flyktninger trenger praksisplasser for å lære språk. Listhaugs retorikk bidrar ikke til å mobilisere sivilsamfunnet i integreringsdugnaden. Den øker polariseringen mellom innvandringsliberale og innvandringsmotstandere. Det fremstår nærmest som en parodi at Listhaug i utgangspunktet også kan ­titulere seg selv som integrering­minister.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 28.11.2016

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Sindre Rudshaug

27 innlegg  1213 kommentarer

Splitting er bedre enn fordømmelse og løgn

Publisert over 3 år siden

Venstresiden har forlengst ødelagt muligheten for saklig debatt og de pøser på med mer av det samme, senest i forbindelse med det amerikanske presidentvalget, godt hjulpet av et unøytralt media. Vi ser den samme holdningen og den samme fordømmelsen over hele den vestlige verden. Ved å fordømme saklig debatt gjennom å demonisere alle som er uenige med venstresiden har de ødelagt muligheten for å diskutere sak. Dette er venstresidens læring fra Marx: Gå etter mannen, ikke ballen, så slipper du lange/evige diskusjoner.

Dere har ødelagt, dere må reparere. Alle taper hvis dere ikke gjør det, men vi taper minst, fordi vi simpelthen venter til tilstanden er ille nok til at flertallet stemmer vekk venstresiden og globalismen og stemmer frem høyresiden og nasjonalismen eller patriotismen. Tendensen er åpenbar med valget i Tyskland, Brexit, valget i USA og det kommende valget i Frankrike, der sosialistene uansett taper og valget står mellom de konservative og de høyreprogressive under Marine Le Pen.

 Oppskrift på reparasjon: Venstresiden og media må avslutte den postmodernistiske ideen om konstruksjon av virkeligheten og gjenoppta en nøytral analyse og rapportering av virkeligheten. Globalismen vil måtte forkastes, fordi den ikke fungerer og fordi den er marxistisk - altså venstreekstrem, som gjør den uspiselig for alle andre enn venstresiden. Masseinnvandringen må stanses, vi må diskutere alt som venstresiden tar som gitte sannheter, uten at noen fordømmes. Men det aller viktigste er at venstresiden må slutte å lyve. Det beste eksemplet er Svenske Tilstander, men vi har også utallige eksempler på venstrevridd løgn som alle på venstresiden liker, aksepterer eller svelger. Ambulansesaken er gammel, men oppsummerer venstreløgn/venstrehysteri.  

 Det viktigste: Venstresidens kritikk må ramme seg selv først, venstresiden må ta oppgjøret med seg selv, gjerne med utgangspunkt i USA-valget og deretter alle tanker om fordømmelse. Meningsmålingene bommet, fordi Trump-velgere ble demonisert, så de «gikk under jorden» og stemte Trump. De som ikke liker å bli fordømt stikker ikke hodet opp og diskuterer retten til retorikk. Den tiden er forbi. De går under jorden og stemmer vekk venstresiden. Til min fornøyelse, men alternativet er bare et hakk bedre.

 Kent Andersen forklarer godt hvorfor majoriteten etterhvert vil avvise venstresiden – fordi de nekter å ta inn over seg virkeligheten og bare diskuterer ideologi:

https://www.document.no/2016/11/27/flerkultur-samarbeidspolitikk-kriminelle/

 

PS: Splitting er bedre for anti-venstre enn løgn og fordømmelse. Hvis venstresiden ikke vil anerkjenne det vil splittingen bare fortsette. Dere bærer ansvaret. Vi er klare til dialog når dere har tatt oppgjøret med egen anti-tenkning.

9 liker  
Kommentar #2

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Forbrytersk sinnelag.

Publisert over 3 år siden

Det er utrolig hvilken forbrytersk holding de viser.
Det er kriminelt å forbli i landet når en er utvist og det er kriminelt å skjule flykninger som skal ut.
Ei dam fikk en bot på 45.000 kroner.
Hun er opprørt over dommen.
— Denne kjøreturen var virkelig ikke noe politisk statement fra min side. Jeg var tilfeldigvis i området - jeg kom fra et foredrag - og hadde plass til seks personer i bilen. Jeg gjorde det eneste anstendige, sier hun til Aftenposten.

5 liker  
Kommentar #3

Sindre Rudshaug

27 innlegg  1213 kommentarer

Publisert over 3 år siden

Det er politisk korrekt å bryte loven. Når Listhaug er fornøyd over vel utført juridisk arbeid er holdningen hos hylekoret fordømmelse. Heldigvis svarer Listhaug med å ta den ennå lenger og blir med politiet ut på jakt. Man skal aldri underkaste seg hylekoret, bare bekjempe dem med alle lovlige midler. Spesielt når man vet at de støtter lovbrudd.

5 liker  
Kommentar #4

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Også jeg imponeres over Listhaug

Publisert over 3 år siden
Kristine Banggren. Gå til den siterte teksten.
eg imponeres over Sylvi Listhaug

I tider da det gjelder å holde tunga beint i munnen og tenke lengre enn akkurat dag i dag, så er Listhaug som sendt fra himmelen for kongeriket Norge der vi er i behov for - som du sier - å bygge landet sammen steg for steg vel vitende om byggverket står seg etter ankomst av siste migrant uten oversiktelige reisepapirer.

Listhaug er den mest samlende som kongeriket kan bekle denne uriasposten med - selv de som ikke liker hennes politikk modereres av hennes fremtoning.  Med Listhaug er ikke Norge der ennå at vi er i behov av noen norsk variant av "trump" - vi er heller ikke fortapt som "søta bror".

Selvsagt kan du og Salt engasjere dere akkurat som dere vil - og det å åpne døra si for de som en kjenner er i behov for nærhet og varme kan jo gjøres for mange i ditt nabolag - det er mang en ensom sjel rundt husdørene.

Jeg kjenner fra mitt virke i ditt nabolag afghanere som undres når jeg spør dem om det er trygt å vende hjem på ferie.  På avstand har vi gjerne et forfeilet bilde av hva det vil si å leve i en migrantnasjon.  Vi har jo alle og overlevd våre visitter til Israel selv om vi kjenner at det er viss forskjell i forhold til en vandring på Bryggen.  

Nå er det nok ikke i Afghanistan du finner Dark Room mulige, men gangske lenger øst.

Jo, det finnes mange som ønsker menigsmotstandere vondt - som ikke vil ta inn over seg at de faktisk lever i et demokrati der vi sammen skal bygge nasjonen.  Er det noen som trenger forbønn, så er det våre politikere og deres familier som bekler uriasposter.  Ja, Sylvi og hennes familie er det viktig å ta med i beskyttende forbønn der hver og en dekkes med Jesu blod. 

Hylekoret var faktisk et ... hylekor.... og de oppnådde vel det de ønsket - noe presseomtale - verden går uansett videre.

Det er ikke å stikke under en stol at vi lever i brytningssamfunnet - neste trinn er kaossamfunnet - og vår Listhaug og USA's kommende president er med på dempe farten inn i det kaoset.  

Også du vil skjønne at i et demokrati vil det alltid være noen som føler at de ikke får det akkurat som de personlig vil.

Du - som andre - kan engasjere deg akkurat som du vil og selvsagt uten å spørre Listhaug om lov - du er selvgående og greier å passe på deg selv, skulle jeg tro.

Selvsagt er Listhaug og vi andre som bor i landet klar over at Norge er i stadig endring.  Det er jo selvsagt gledelig at de som ankommer oss beriker samfunnet og finner sin plass - det er å håpe at det lykkes med langt flere enn det som er tilfelle pr. idag.  

Norge er i behov av en god grensevokter og det har vi i dag gjennom den demokratisk valgt regjering og Listhaug gjør sin jobb så godt og samlende at hun en dag i framtiden vil kunne bli en god statsministerkandidat.   Ja, du må ha et godt og stødig blikk på hele det norske byggverket i en Listhaughverdag på jobben.  Tror du er enig i at det greier vi best hvis hvermansen kjenner at dette er greit og dette skal vi klare sammen - de som er ankommet oss og fått sitt godkjente opphold ska vi samhandle med til felles beste. 

Så stille det er utenom dere som vil fjerne Listhaug har vi sjelden hatt det i kongeriket på temaet integrering - cred til Listhaug og det samlede folk - og så .....hjelper det Listhaug og oss andre ... som tror .. å ha "A heart like heaven" 

https://www.youtube.com/watch?v=UFunKXJKwaE

 

 

8 liker  
Kommentar #5

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Jan Guillou

Publisert over 3 år siden
Sindre Rudshaug. Gå til den siterte teksten.
Hvis venstresiden ikke vil anerkjenne det vil splittingen bare fortsette.

Jeg måtte pusse brillene etterhvert da jeg leste den siste artikkel signert den ikke ukjente Jan Guillou,  fast medarbeider i Aftonbladet.  En mann som i mine øyne hittil har fremstått som en arrogant besserwisser og bejublet alt som har med fremmedkultur å gjøre.  Nå mener han at vold, ære og sterk undertrykkelse dominerer  fremmede miljøer,  men at venstresiden nekter å se det.


Jan Guillou

Vänsterns rädsla för att hamna i lag med SD har förblindat dem

 

11 liker  
Kommentar #6

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

"Føleri"

Publisert over 3 år siden
Kristine Banggren. Gå til den siterte teksten.
Faren ved å skrive den forrige setningen er at Listhaug ­reduserer meg til å bli en følelses­person. Det kan synes som det å ha fornuft, er det samme som å være innvandringsmotstander.

Det er sikkert også bare "føleri" når biskopen i Møre, Ingeborg Midttømme, har bestemt seg for å følge den høygravide Azmera Tesfaye Beshir på flyet til Etiopia dersom hun blir tvangsutsendt i morgen. Beshir har termin i januar, og keisersnitt-fødsel er planlagt ved Molde sykehus. Dette blir det ikke noe av dersom UDIs beslutning om tvangsutsendelse blir effektuert. Tilbake i Norge sitter da samboeren Lars Tore Bjermeland og parets lille datter Leah.

"Jeg går ikke inn i enkeltsaker, uansett", sier den høygravide integreringsministeren.

https://www.nrk.no/mr/listhaug_-_-gar-ikke-inn-i-enkeltsaker_-uansett-1.13251505

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
26 dager siden / 2907 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 1904 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
14 dager siden / 1114 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
28 dager siden / 626 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
7 dager siden / 598 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
13 dager siden / 581 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
5 dager siden / 440 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere