Arne Danielsen

329

Look to Trondheim! Kommune-Norges nye Gosen

Trondheim kommune har skaffet seg sin egen utenrikspolitikk.

Publisert: 19. nov 2016

 Oppgaven kan vise seg å bli stor og krevende – kanskje til og med for stor, selv for de Nordenfjeldske rene og rank.

Kommunen har besluttet å boikotte alle varer og tjenester som Israel produserer på okkupert palestinsk område. Samtidig oppfordrer bystyret alle innbyggerne i Trondheim til å gjøre det samme.

Det skjer daglig hundrevis av brudd på folkeretten. Mange av dem er vedvarende.

Russland har langt flere krenkelser og overgrep mot folkegrupper og områder enn på Krim å svare for. Kina har i tillegg til okkupasjonen av Tibet en massiv undertrykkelse av uigurene på samvittigheten – hvis de har samvittighet? Marokko okkuperer folkerettsstridig Vest-Sahara, Tyrkia undertrykker kurderne, Myanmar undertrykker den muslimske minoriteten og hundretusener av kristne er de siste tiårene enten drept eller fordrevet fra muslimske land – osv.

Listen er lang og lengre enn lang – eventuelt som et vondt år. Det er imidlertid er paradoks at av alle de nevnte er antakelig palestinerne de som har flest rettigheter og som relativt sett blir behandlet mest anstendig. Som sagt, relativt sett.

Trondheim kommune har gjort en fantastisk jobb de senere årene. Det finnes trolig ikke en eneste rusmisbruker eller ensom eldre som ikke får førsteklasses oppfølging, eller skoler som trenger vedlikehold og sykehjem som sliter. Kort sagt, det finnes ikke flere uløste oppgaver for offentlig sektor i byen. Selv det å sysle med planlegging for framtiden trenger de ikke lenger å bruke tid på. Med andre ord; alt er såre vel.

Politikerne i Trondheim kjeder seg. The mission is accomplished. Så, hva gjør man da? Noe må man da kunne finne på?

Yezz!! Eureka!!! ropes det. Man gjør som bispekollegiet, en del frivillige organisasjoner, ganske mange nyhetsredaksjoner, og andre som også kjeder seg, og sier det eneste forløsende: Palestina! Der har vi det!

Det finnes knapt noe annet som gir tilværelsen mer mening enn nettopp Palestina. Hva skulle man gjort uten? Bygge ut rusomsorgen, eller et nytt eldresenter på Bakklandet, liksom?

 

 

17 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Boikott

Publisert over 3 år siden

De som styrer kommunen i trønderlag må være individer som skulle finne seg en annen jobb, straks. Det å boikotte varer som er laget eller produsert i Palestina blir det bare palestinerne selv som lider av det. De arbeider for Israel og de selger disse varene for å få til livets opphold. Ved et slik boikott blir det samme som å røyke ut reven og til slutt ta livet av dem. Går det an å bli dummere?

4 liker  
Kommentar #2

Torry Unsgaard

6 innlegg  496 kommentarer

Forskjell på folk

Publisert over 3 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.
De som styrer kommunen i trønderlag må være individer som skulle finne seg en annen jobb, straks.

Takk til Arne D. Danielsen for et utmerket og fornøyelig skrevet innlegg.

 

Heldigvis er det forskjell på folk, også bystyrepolitikere. En stor opposisjon som stemte mot det famøse vedtaket. Jeg siterer følgende fra Adresseavisen:

 ”Torsdag kveld stemte Ap, SV, MDG og Rødt for en slik boikott. Høyre, Frp, Venstre, Pensjonistpartiet, KrF og Senterpartiet stemte mot.”

Hilsen fra en sørlending som har bodd mer en 50 år i en utmerket by som Trondheim.

1 liker  
Kommentar #3

Greta Aune Jotun

180 innlegg  1181 kommentarer

De suger næring av Palestinakomiteens bryst

Publisert over 3 år siden
Arne Danielsen. Gå til den siterte teksten.
Trondheim kommune har skaffet seg sin egen utenrikspolitikk.

Og det er ikke første gang det røde Trondhjem blottstiller sin uvitenhet - og hatet mot det israelske demokratiet. Trondhjems røde lederskap og trondhjemsk presse suger stadig næring fra Palestinakomiteens bryst, og de fleste som følger med vet hvilken "føde" disse produserer.

Trondhjems ordfører har inntil nylig hatt en tidligere leder fra Palestinakomiteen som sin politiske rådgiver, og  ordføreren pynter seg gjerne med intifadasymbolet palestinaskjerf.  Palestinakomiteen, som for en del år siden punktdemonstrerte på Nordre i Trondhjem med kampropet "Få de svina ut av Palestina!" - har i mange tiår spredt jødehat med sine tendensiøse foredrag, også i skolene. Jo, til tider har komiteen forsøkt å gjøre seg lekre for byens jøder, men de - og andre som har venner og familie i Israel - synes ikke det er noe lekkert om noen av våre blir skutt på med granater, raketter, pistoler - eller blir meiet ned av en arabisk bilbølle - og heller ikke å få en stor stein mot hodet, kastet av en elleveåring - et barn.

Det røde Trondhjem ønsket Hamas velkommen til Norge for noen år siden. Det forteller hva disse ønsker.

Det gledelige for Trondhjem er - en ny Israel-forening! - ja, det blir stadig flere Israel-venner, se: www.israelsvenner.no/.

 

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
4 dager siden / 2492 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
26 dager siden / 1874 visninger
Den norske kirke og pornografi
av
Marthe Kristine Østerud Primstad
rundt 1 måned siden / 1126 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
7 dager siden / 924 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
28 dager siden / 674 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
rundt 14 timer siden / 612 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere