Verdidebatt

Kristne som hyller verdslige ledere

Steve Bannon, mannen som Trump har utnevnt til sjefs-strateg i Det hvite hus er en lite trivelig kar.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Alle kristne som er takknemlig over valget av Trump vil ganske snart gremmes. Nå har jeg ingen sympati for Clinton - det var et valg mellom to onder. Men jeg mener vi er kalt til å be for verdslige styremakter om de er røde, blå, gule eller grønne.

Men avisen Hollywoodreporter har intervjuet Steve Bannon, og her er et lite avsnitt som jeg mener viser hva som nå har fått en sentral plass i den øverste administrasjonen i det Hvite Hus:

In these dark days for Democrats, Bannon has become the blackest hole.
"Darkness is good," says Bannon, who amid the suits surrounding him at Trump Tower, looks like a graduate student in his T-shirt, open button-down and tatty blue blazer — albeit a 62-year-old graduate student. "Dick Cheney. Darth Vader. Satan. That's power. It only helps us when they" — I believe by "they" he means liberals and the media, already promoting calls for his ouster — "get it wrong. When they're blind to who we are and what we're doing."
Hele artikkelen leser du på: http://www.hollywoodreporter.com/news/steve-bannon-trump-tower-interview-trumps-strategist-plots-new-political-movement-948747

Nå har de fleste politkere av alle avskygninger stort sett vært åndelig blinde. Forskjellen er at Bannon er åpen og ærlig om det. Vi finner det mer symptatisk enn det skjulte, tildekte og tilgjorte. Men bedre er det ikke - heller verre. Men å hylle mørke og Satan er alvorlig: Jesus sa til kvinnen ved brønnen i Samaria: "Dere tilber det dere ikke kjenner". Nå søkte hun å tilbe Gud og fikk et møte med Jesus. Mer alvorlig er advarselen i Åp. 14:9 om å tilbe dyret: «Om noen tilber dyret og bildet av det og tar imot merket på pannen eller hånden, 10 skal han få drikke av Guds vredes vin, som er skjenket opp ublandet i hans harmes beger; og han skal pines med ild og svovel for øynene på de hellige engler og Lammet. 11 Røken fra deres pinsel stiger opp i all evighet – verken natt eller dag får de ro, de som tilber dyret og bildet av det og tar dets navn til merke.»

Nå er vi ikke der. Men verden trekkes kraftig i denne retningen. Dette er bare et skritt på veien mot det bibelen kaller dyrets rike. Som kristne skal vi be for alle verdslige myndigheter. La oss legge bort jubelen og gleden - vi blir uansett skuffet om det er dette som gir oss glede. Vi er da rikere enn det!

Det ser ut til at 2016 valget i USA blir en markør for en ny type politikk i verden. Vi har sett skyggen av det ganske lenge, og etter valget blir det realpolitikk i verdens eneste supermakt. Det er ikke en politikk som kommer til å bli av det gode om Bannon blir en dominerende mann i Det Hvite Hus.

Jeg håper alle de tusener av yrkespolitikere vi har i Norge våkner opp og tar tak i strømningene. Det vi ser manifistere seg i USA, vil manifistere seg også i Europa og i Norge.
Løsningen er ikke å lukke øynene, hetse eller forsøke å fortie. Det handler om å forstå strømningene, og så komme med gode, troverdige politiske løsninger.

I horisonten er det noen svært alvorlige scenarier på vei mot oss. Jeg tipper en politisk tsunami treffer oss om ett lite år eller to.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt