Verdidebatt

Overreaksjon fra Human-Etisk Forbund

Styreleder i Human-Etisk forbund, Tom Hedalen, påstår at Erna Solberg "gjekk langt i å stemple dei som ikkje ønskjer å delta i skulegudstenestene som avvikarar." Dette er tøv!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Styreleder i Human-Etisk forbund, Tom Hedalen, er gretten etter at statsminister Erna Solberg under Stortingets spørretime for noen dager siden talte varmt for å videreføre tradisjonen med julegudstjenester i skolen. Det gir han tydelig uttrykk for i et intervju med NRK den 17. november.

Hans reaksjon er forståelig, statsministerens klare tale må ha vært et hardt slag for en organisasjon som ser ut til å ha som sin viktigste oppgave å få forhindret at norske skoleelever krysser dørstokken i en kirke.

Hedalen slenger likevel ut et par påstander i intervjuet med NRK som er direkte usanne, og som ikke kan stå uimotsagt:

1. Han påstår at Erna Solberg "gjekk langt i å stemple dei som ikkje ønskjer å delta i skulegudstenestene som avvikarar." Dette er tøv! Jeg satt i salen og hørte på statsministeren, og hun understreket sterkt og tydelig hvor viktig det er å ha respekt for dem som ikke ønsker å delta på skolegudstjenester. De skal selvsagt få tilbud om gode alternative opplegg.

2. Videre sier Hedalen: "Vi i Human-Etisk Forbund meiner juleavslutninger skal vere samlande for skuleborna, og det er ikkje skulegudstenesta når relativt mange barn etter kvart må be seg fritekne frå å delta". Jeg vil anbefale Hedalen og alle andre interesserte om å gå inn i Stortingets videoarkiv og lytte til innlegget som muslimske Hadia Tajik holdt i debatten om skolegudstjenester i Stortingets spørretime. Hun ga støtte til statsministeren og uttrykte at det er svært viktig for barn med en annen religiøs og kulturell bakgrunn å få et innblikk i norsk kultur, også vår kristne kulturbakgrunn. Tajik så derfor ingen problemer med at barn som tilhører andre religioner deltar på skolegudstjenester. Tvert imot mente hun at dette kan være viktig for gi barn med fremmedkulturell bakgrunn en bedre forståelse av det norske samfunnet, og at det kan hjelpe dem til å bli velfungerende og velintegrerte norske samfunnsborgere! Noe å tenke på for ledelsen i HEF, som til stadighet skyver religiøse minoriteter foran seg som argument for å fortsette sitt angstbiterske retorikk mot skolegudstjenester?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt