Mona Ekenes

9

Når Gud taler via folket.

Når mange nok fra folket taler så kraftig at det sender sjokkbølger globalt, fordi disse som ble ignorert av både politikere og medier, dikterte dem også tvangsforende ultraliberalistisk framfor å lytte til dem. Skjer ikke slikt uten Guds vitende der Gud slik samtidig innsetter nye styresmakter. Om det blir en liten pause fra ultraliberalistisk globallistisk totalitær ideologi eller ikke, vil jo nærmeste framtid og år vise.

Publisert: 13. nov 2016

Fra eget produsert billedgalleri ikke hentet fra nettet.

                                                                      (Fra eget produsert billedgalleri, ikke tilknyttet internett)

Den globallistiske ideologiske politiske elite med dens storfinanskapitalistiske aktive støttespillere og medier, dikterer hva folk skal mene og tenke som uselvstendige og programmerte roboter.

Det var mange nok amerikanere også innvandrere som hadde fått mer enn nok av politikere og deres politisk "korrekte " medier, som valgte et "pk"-exit. I håp om at en ikke politiker kunne få en brå slutt på den selvtilfredse dekadente eliteiske politiske "korrektheten".

 HC`s utskjelling av Trumps velgermasse under valgkampen av både kvinner og menn, ung som gammel, svarte som hvite og innvandrere, kristne og jøder også noen muslimer og latinamerikanere, rike som fattige, høyt utdannede som lavt utdannede, forties i ettertid. Men her avslørte HC sin arrogante ignoranse for hvorfor så mange amerikanere også innvandrere, hadde fått mer enn nok av politikeres og mediers ignoranse og diktat.

 Urbanistene i California fikk også erfare at folk i utkanten, folk i delvis nedlagte småbyer som tidligere livnærte seg av mangeårig industri også har sin mening og oppfatning som teller i valgsammenheng. Slike som sammen med mange andre medførte at Trump fikk flest valgmenn med stor margin, framfor californiske urbanisters 300 000 stemmers overvekt til HC.

 Blir mange nok fra folket presset for mye og i tillegg når økende fattigdom sender sine mørke skyer; vil de stemme på noen de ellers ikke ville ha stemt på. De hadde i tillegg fått mer enn nok av WallStreet dekadenten. Når politikere og medier framstår som folkets herskere og dikterer dem, misbruker disse sin viktige oppgave som folkets tjenere. Et demokrati er et folkestyre. Ikke et totalitært diktatur, der styresmaktene, storfinansen og medier samarbeider internt som globalt; kun til egen makttotalitære ultraliberalistiske ideologis interesse.

 Derfor kom Brexit og nå "pk"-exit, som sendte kraftige sjokkbølger dypt inn i den globallistiske elitens opparbeidede usedvanlige store hovmod. Det undertrykte folket som fulgte med i tiden og holdt seg oppdatert, ble ikke tilsvarende overrasket eller sjokkert.

 For enkelte er tydeligvis historien en særdeles ubekvem læremester som dyttes lengst mulig utilgjengelig bort.

Antidemokratiske anarkister og radikale venstreekstreme, herjer nå i gatene i flere amerikanske byer. Slik demonstrerer de sin makttotalitære ultraliberale ideologi for hele verden, mens de forlanger HC som president. Hva forteller det om de ultraliberalistiske demokratenes samarbeidende HC og avgående president som har slike totalitære ultraliberalistiske politisk ideologiske støttespillere? Disse som trivdes utmerket under O`s regime.

Reaksjonene i etterkant av valget i USA. Begynnelsen på slutten?

Kommentar #3.

"Bøy deg, eller ta konsekvensene!" Den sekulære, moralske revolusjonen over vesten blir stadig mer og mer totalitær og vil ikke gi seg før alle har bøyd kne."

Dette gjelder ikke bare undergravningen av den kristne religion , det gjelder alle spørsmål hvor de "liberale" driver åpenbar , utilslørt og organisert knebling og svertekampanjer.

Dette har fullstendig tatt overhånd og hører ikke hjemme i et demokratisk samfunn.

http://www.verdidebatt.no/categories/1044/threads/11667473

En påminnelse om O`s. og HC`s utenrikspolitikk i Øst Europa:

Er vi blinde?

Publisert over 2 år siden av Jahn Otto Johansen.

De nasjonalistiske krefter som er kommet til makten i Ukraina og de enda mer ekstreme som presser på, representerer holdninger som burde skremme oss alle.

 http://www.verdidebatt.no/categories/10/threads/11482762?page=1

 Borgerkrigenes USA.

   Selv om det har vært kjent i årevis,ingen offisiell norsk avis har brakt på det rene at 40-50 millioner amerikanere er under fattigdomsgrensa og millioner unger legger seg sultne. Slike fakta har ikke passet inn i Garantistaten-mytene.

http://www.verdidebatt.no/categories/1044/threads/11667461

Kommentar #1. Blant Initiativtagerne og pådriverne bak opprøret  er særlig organisasjonen «MoveOn.org». En grasrotbevegelse finansiert av kaosentreprenøren George Sorros. Dette skal være avslørt av Wikileaks gjennom hacking av et strategidokument fra Podestas emails. Hillarys kampanjesjef.

Selv forholder jeg meg laid back og aventende og tenker på Mesterens ord: «Et rike som ligger i strid med seg selv kan ikke bestå.»

http://www.verdidebatt.no/categories/1044/threads/11667461

Asiatisk styre i Washington?

Jeg blar meg gjennom Aftenposten om dagen og titter på en og annen setning. Det er en hjelpeløshet og en forvirring som ikke ligner noe. Det kommer av at kommentariatet er fullstendig utrent i å tenke selv. Det er vant til å kopiere materialet fra New York Times og Washington Post og sitere Clintons-Obamas.

http://www.verdidebatt.no/categories/1044/threads/11667506?page=1#post_11667546

Checkmating Obama!

Gå inn på Google og les hennes tankevekkende kommentar om "the lame duck"! Nye allianser mellom partene i Midtøsten-konflikten er et nytt senarium som verden kan komme til å måtte forholde seg til.

http://www.verdidebatt.no/categories/1046/threads/11667194?page=1#post_11667492

"Pk" fokuset er intenst opptatt av at alle - skal - bli som dem; enten folk vil det eller ikke. Indoktrinering fra tidlig alder er nødvendig, deres sak er i utgangspunktet så dårlig at slike feige og usle midler aktivt benyttes. Når deres egen sak er lite salgbar eller frivillig totalitært ikke valgbart, kommer indoktrinering og hjernevask, såpass forstår de og handler deretter:

Mor mener NRK Super skremte barna med Trump

– Det siste mine barn på 6 og 10 år spurte om før de la seg, var om det ble krig hvis Trump vant, skrev Torild Helene Winther Tjønnås. Redaksjonsledelsen i Supernytt vil ikke være med på at de har fremstilt Trump som «et monster»....

http://www.agderposten.no/nyheter/mor-mener-nrk-super-skremte-barna-med-trump-1.1592186

 Supernytt: – Det er hvordan barna oppfatter nyhetene som er viktig

Man kan kommunisere med barn om alt, bare man gjør det på riktig måte, mener Redd Barna. De gir sin egen barnerettighetspris til Supernytt for måten de kommuniserer med barn.....

Prosjektleder Live Kaldestad og programleder Benedicte Bendiksen sammen med ........ og ......... fra klasse ...ved Jeriko Skole som bisto Redd Barna-styret med prisutdelingen.

https://www.nrk.no/kultur/redd-barna-pris-til-supernytt-1.7764372

Barn frykter krig og en sint mann

I barnehagen er de ikke så opptatt av Donald Trump, men ønsker helst å bli presidenter selv. På skolen må lærerne roe redde elever som frykter atomkrig. Les om hvordan du bør snakke med barna om Trump.

http://www.agderposten.no/kjop-tilgang?aId=1.1592326

Er selv vaktsom angående Trump, ikke p.g.a. medienes indoktrineringer; men hans egen oppførsel i valgkampen og noen narsisstiske signaler som mediene benytter for alt det er verdt for dem. Samt noen helomvendinger. Signaler er og blir signaler uansett hvem de kommer fra.

Men som president er heller ikke Trump enerådende, et demokratisk politisk system har også et sikkerhetsnett mot slikt. Tror folk heller ville ha en ikke politiker i front, der det politiske systemet har blitt sin egen tjener framfor folkets tjener. Wall Street eliten har mange amerikanere fått totalt i halsen og ønsket en slutt på det diktaturet.

HC som president er definitivt ikke et alternativ, frykten for ww3 ville da vært overhengende for mange. Sammen med økt umoralsk liberalisering, da først og fremst økt liberalisering angående fosterdrap.

Rustbeltet, demokratenes glemte bakgård sa også sitt klare og tydelige nei til HC og demokratenes eliteistiske globallistiske politikk.

Her er også et annet innlegg:

Derfor stemte kristne på Trump

...Bestialsk lov. Ved liberal, ­aktivistisk høyesteretts-juss ble en bestialsk abortlov innført i USA i 1973. Abortspørsmålet burde vært avgjort i demokratiske fora, men demokratene visste at amerikanske velgere på 70-tallet ikke ønsket fri abort. Senere har enkeltstater gjennomført begrensninger som nå redder tusenvis av ufødte amerikanske barn.

Før han ble president, stemte Barak Obama mot å forby det som kalles «partial birth abor­tion», og ga dermed sin tilslutning til en drapsmetode som ikke står mye tilbake for Caligulas praksis. Hilary Clinton lovet å kjempe for nye høyesterettsdommere som skulle slå tilbake delstatenes livreddende abort­begrensninger....

http://www.verdidebatt.no/categories/1046/threads/11667428

Vet ikke nok om Trump ennå til å sammenligne ham med keiser Tiberius, derfor vil jeg ikke våge å gjøre det. Heller ikke vil jeg kalle Caligula for latterlig; han var altfor grusom til det. (Les gjerne selve innlegget, men er ikke enig i alt som står der.)

Mange kristne valgte nok i tillegg å velge Trump også p.g.a. Mike Pence som visepresident, hedersvinnende og respekterte Rudi Guiliani har også fått en sentral rolle. Dette tyder jo foreløpig så langt på en sunnere håndtering. Om faren for 3ww er like overhengende vil jo også den nærmeste framtiden vise.

Tror nok at det var den bestialske holdningen til fosterdrap som ble det utslagsgivende fra kristenhold. Samt små barn som destruktivt indoktrineres fra medie-, og et offisielt "pk"  systemhold til å sluke  en destruktiv globallistisk antikristelig ideologi, opplæres jo da også samtidig til at fosterdrap er en "legal menneskerett".

Slik går det når folk flest vender Gud ryggen og frafallet blant kristne øker.  Da nøyer de fleste seg med brød og sirkus, helt til virkeligheten slår tilbake som en bumerang. Det er mange amerikanere som har erfart det samme, derfor ble det et globallistisk "pk"exit i dette valget.

Uansett hvordan vi vurderer det eller ikke, tror det eller ikke, eller liker det eller ikke; så er det Gud som innsetter styresmaktene. Er selv overbevist om at det er Gud Selv som setter grenser for hvor langt styresmakter og deres herskere kan gå, og som taler da og virker igjennom folket. Der det fortsatt eksisterer et noenlunde folkestyre med sine valgordninger, selv om slike styresett tyder på å være på vikenende front. Vi lever i høy profetiske tider, da er det viktig å følge med på hva som skjer; slik at profetiene kan gjenkjennes.

Ingen er så trygg i fare som Guds lille barneskare... (salme skrevet av Lina Sandell)

Så ta da mine hender og før meg frem inntil jeg salig ender i himlens hjem. (Salme skrevet av Friedrich Silcher, 1872)

Nærmere deg, min Gud,

Nærmere deg,

Om det et kors enn er,

Som løfter meg!...

(Salme skrevet av C.E.F. Weyse)

 Navnet Jesus blekner aldri, tæres ei av tidens tann. Navnet Jesus det er evig, ingen det utslette kan.

(Salme skrevet av David Welander)

Løftene kan ikke svikte, nei de står evig fast.

Jesus hvert ord har beseglet dengang hans hjerte brast.

Himmel og jord skal brenne, høyder og berg forsvinne, men den som tror skal finne: Løftene rokkes ei.

Omkved:

Tro under alt som deg møter, snart du jo hjemme er.

Da skal du evig få skue det som du trodde her.

(T: Lewi Pethrus. O: T.B. Barrat. M: Lewi Pethrus)

Disse salmene sammen med mange flere, har også vært til trøst også bedt som bønn, mange ganger underveis på Livets veg.

Mitt håp står ikke til verdens ledere og styresmakter, eller mennesker generelt og verden for øvrig for den saks skyld. Mitt håp står kun til Kristus Jesus og er grunnfestet i Ham, uansett hvordan det utvikler seg i verden.

 Apostlenes vitnesbyrd:

14 Men Gud være takk, som i Kristus alltid fører oss med i sitt seierstog og gjennom oss sprer kunnskapen om ham som en duft, på hvert et sted. [seierstog, en duft: En romersk hærfører kunne etter en seier dra inn i Roma i et praktfullt triumftog, med krigsfanger som ofte bar røkelseskar, slik at duften av røkelse spredte seg rundt dem som drog inn.] 15 For vi er som en Kristi vellukt for Gud, blant dem som blir frelst og blant dem som går fortapt: 16 for dem som går fortapt, en duft av død til død, for dem som blir frelst, en duft av liv til liv.

 Hvem er i stand til dette?

 17 Vi er iallfall ikke lik mange andre, som forfusker og driver handel med Guds ord, men med et oppriktig sinn, ja, sendt av Gud og for Guds ansikt taler vi i Kristus. 2 Kor 2,14-17

6 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Noen teller stemmer fortsatt.

Publisert nesten 4 år siden

Noen komiske Ali`´er teller forsatt stemmer og har en teoretisk  sjanse at HC vinner, ihvertfall så kommer Michelle Obama  tilbake til det hvite hus om 4 år.

Kommentar #2

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Folket har talt.

Publisert nesten 4 år siden
Knut Rasmussen. Gå til den siterte teksten.
Noen komiske Ali`´er teller forsatt stemmer og har en teoretisk  sjanse at HC vinner,

De fleste stemmene gikk til Hillary, så den saken er klar.

Når det gjelder "komiske" Ali, har historien vist hvilken komiker som sitter med skjegget i postkassa (pun intended).

1 liker  
Kommentar #3

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Hva framtiden bringer ligger trygt....

Publisert nesten 4 år siden
Knut Rasmussen. Gå til den siterte teksten.
Noen komiske Ali`´er teller forsatt stemmer og har en teoretisk  sjanse at HC vinner, ihvertfall så kommer Michelle Obama  tilbake til det hvite hus om 4 år.

 Teoretisk mulig er det også at noen republikanere ikke aksepterer Trump innen fastsatt dato, men da betyr det kaos og faren for en eventuell borgerkrig øker.

Tryggest å ta en dag av gangen og forholde oss til den. :-)

Hva framtiden bringer ligger trygt forankret i Guds hender, vi får uansett se stykkevis og delt.

2 liker  
Kommentar #4

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Antall stemmer, valgordning og Trumps (tidligere?) mening

Publisert nesten 4 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
De fleste stemmene gikk til Hillary, så den saken er klar.

CNN politics

She had 59,755,284 votes, according to CNN's tally, with 92% of the expected vote counted. Trump had 59,535,522. That difference of 219,762 is razor-thin considering the nearly 120 million votes counted so far. The totals will continue to change as absentee votes trickle in.
It's a fascinating turn of events for Trump, who four years ago tweeted, "The electoral college is a disaster for a democracy," following Mitt Romney's loss in 2012.

Kommentar #5

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Har sett oppgitte tall....

Publisert nesten 4 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
She had 59,755,284 votes, according to CNN's tally, with 92% of the expected vote counted. Trump had 59,535,522. That difference of 219,762 is razor-thin considering the nearly 120 million votes counted so far. The totals will continue to change as absentee votes trickle in.

 Har sett oppgitte tall være opptil 300 000 til HC`s fordel basert på stemmer fra det urbane California ( BBC eller CNN, husker ikke nøyaktig hvem av dem her og nå, da jeg stadig bytter mellom disse kanalene samt Sky News). Samtidig sto valgmennsmandatet fast på 290 til Trump, uansett offentlige brukte avvik av stemmer til HC.

Synes det er mer rettferdig at en større andel valgmenn teller, da et bredere lag av amerikanere fra flere stater får bestemme. Framfor en urban del i California, for HC appelerer jo ganske sterkt til eliten og benyttet seg av den i valgkampen.

1 liker  
Kommentar #6

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

"Trump- God's Chaos Candidate"

Publisert nesten 4 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Når mange nok fra folket taler så kraftig at det sender sjokkbølger globalt, fordi disse som ble ignorert av både politikere og medier, dikterte dem også tvangsforende ultraliberalistisk framfor å lytte til dem. Skjer ikke slikt uten Guds vitende der Gud slik samtidig innsetter nye styresmakter. Om det blir en liten pause fra ultraliberalistisk globallistisk totalitær ideologi eller ikke, vil jo nærmeste framtid og år vise.

er tittelen på en bok som kom før presidentvalget skrevet av Lance Wallnau.

Så denne snutten med Lance Wallnau som har gitt ut boken - "Trump- God's Chaos Candidate". Han presentes slik på hjemmesiden: "Lance has shared platforms with best-selling authors Ken Blanchard and John Maxwell, and lectured at universities from Harvard and M.I.T. to the London School of Theology. Merging a thirty-year background consulting in business and the non-profit sector, Lance’s intuition inspires visions of tomorrow with the clarity of today—connecting ideas to action. His students represent a tapestry spanning nations and spheres: from CEO’s and HBO comedians, to professors and pastors, to one of Donald Trump’s winners of The Apprentice. Lance is dedicated to the task of meeting with principal leaders in key sectors to bring transformation to nations.

He currently directs the Lance Learning Group, a strategic teaching and consulting company based in Dallas, Texas with affiliate offices opening up in Europe and the Philippines. Lance sees patterns in the chaos and brings strategic focus for maximized outcomes. He believes that unprecedented economic, political, and social shaking will create extraordinary opportunities for leaders willing to climb to the top of their mountain, leverage the platform God has given them, and advance kingdom interests.

Academic attainments include a Doctorate in Ministry with a specialization in Marketplace from Phoenix University of Theology, and M.A. from South Western Theological Seminary where he also taught an as an adjunct professor. Wallnau serves actively on the Board of Directors for several progressive organizations.

Dr. Wallnau’s teachings help people to find clarity in their assignment, develop mastery in their field, step into convergence, and function within their passion. A frequent television guest and conference keynote speaker, today Lance has influenced thousands of leaders around the world." Her kort om boken - "Trump- God's Chaos Candidate": Take your place in helping America fulfill her unfinished assignment. Make no mistake, the gnawing concern you have about the future of our nation is not delusional. America is already in turmoil. When Jeb Bush referred to Donald Trump as “the chaos candidate,” he may have been tapping into something more prophetic than he realized. Transformational teacher and thought leader, Dr. Lance Wallnau, provides a timely prophetic blueprint into the state of America and offers a proposed solution that would tip the scales in favor of the nation fulfilling its divine assignment. Be awakened to the state of chaos in America that impacts you and your family—learn how your voice can help shape the future. Discover what America’s “Fourth Crucible” is and how this catalytic moment in history can either make or break the nation. Receive a vision of hope about America’s unfinished assignment—this is your call to both prayer and action. Read about how Donald Trump is a “Cyrus” candidate— a wrecking ball to political correctness. Og denne snutten gir oss en kort innføring av hvilke aspekter som medvirker til at enten går et samfunn inn i kaos uten Gud eller finner tilbake til lydighet og relasjon med den levende Gud - som nasjon - sånn sett kan det se ut som om toget har gått for sekulær og avkristningsnasjonen Norge, men for USA er det mangt som tyder på at Trump er mannen som er Gud's kandidat for å hjelpe USA til å bli the stronghold som Europa vil være i behov av i de kommende tider.  

https://www.youtube.com/watch?v=2Z4u2494vHI

 

 

2 liker  
Kommentar #7

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Donald og jeg er uenige med deg.

Publisert nesten 4 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Synes det er mer rettferdig at en større andel valgmenn teller, da et bredere lag av amerikanere fra flere stater får bestemme. Framfor en urban del i California, for HC appelerer jo ganske sterkt til eliten og benyttet seg av den i valgkampen.

Donald og jeg tenker at hver stemme bør tenke likt.

Men du mener altså at stemmer fra "en urban del av California" bør telle mindre fordi der bor "eliten" som stemmer HC.

Interessant!

Kommentar #8

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Gud ser og vet om alle som lider...

Publisert nesten 4 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
. Og denne snutten gir oss en kort innføring av hvilke aspekter som medvirker til at enten går et samfunn inn i kaos uten Gud eller finner tilbake til lydighet og relasjon med den levende Gud - som nasjon - sånn sett kan det se ut som om toget har gått for sekulær og avkristningsnasjonen Norge, men for USA er det mangt som tyder på at Trump er mannen som er Gud's kandidat for å hjelpe USA til å bli the stronghold som Europa vil være i behov av i de kommende tider.  

 H.C ville innsette en liberal dommer og angripe kristendommen, ved en betydelig økt liberalisering av normale forhold mennesker imellom. Tror det er flere som setter pris på kristne verdier i USA enn i Europa, mediene har vel jobbet hardt for å dempe det inntrykket. Amish folket var blant dem som stemte fram Trump i Florida.

The enemy will be bread for you IF YOU FEED YOUR SPIRIT on the Word of God. Jesus says in Matthew 4:4: “But he (Jesus) answered and said, it is written, “Man shall not live by bread alone, but by every word that proceeds out of the mouth of God.” The Word of God, is the bread you eat that becomes a sword in your mouth! In this new year, 5777, God will open up His word to you and reveal a “sword” in the scripture! When you see it—grab it. Speak what God gives you. Prophesy and proclaim what you see. Expect your utterance to authorize angelic activity through your prayers!

http://lancewallnau.com/2016/10/5777/

En ting er jeg helt enig med Lance Wallnau i: IF YOU FEED YOUR SPIRIT on the Word of God. Jesus says in Matthew 4:4: “But he (Jesus) answered and said, it is written, “Man shall not live by bread alone, but by every word that proceeds out of the mouth of God.”

Er samtidig skeptisk til mye fra kristenfronten i USA, noe som har med omfavnelsen av den såkalte "herlighetsteologien" å gjøre, og menigheter der de bruker slanger etc.. . Kenneth Hagin, mormonerne, Jehovas vitner, Scientologikirken m.fl. .

Skriftene er min fasit uansett og følger formaningene om å prøve profetiene på Guds Ord og det som skjer i tiden. Alt skal prøves på Skriftene.

 Vil ikke tenke på fiender som lik brød.

Jesus er livets brød åndelig sett, som i nattverdenen og ved å lese i Skriftene som da i sannhet blir åndelig og livsviktig føde. Det er heller ikke vanskelig å se at verden blir mer lik slik det var på Noa`s og Lot`s tid, hedenskap og sodomi som sprer seg som ild i tørt gress. Trenger ikke være profet for å se noe som tydelig ligger opp i dagen.

Dette er det vi skal forholde oss til:

GUDS FULLE RUSTNING
Til slutt: Bli sterke i Herren, i hans veldige kraft!

11 Ta på Guds fulle rustning, så dere kan holde stand mot djevelens lumske angrep.
12 For vi har ikke en kamp mot kjøtt og blod, men mot makter og myndigheter, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet.

13 Ta derfor Guds fulle rustning på, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt. 14 Stå da klar med sannheten som belte om livet og med rettferd som brynje,
15 og ha som sko på føttene den beredskap som fredens evangelium gir.
16 Grip framfor alt troens skjold; med det kan dere slokke alle den ondes brennende piler.
17 Ta frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord.
18 Gjør dette i bønn, og legg alt fram for Gud! Be til enhver tid, i Ånden! Våk og hold ut i bønn for alle de hellige, 19 også for meg. Be om at de rette ord må bli gitt meg når jeg skal tale, så jeg frimodig kan forkynne evangeliets hemmelighet, 20 som jeg er sendebud for også her i fengslet. Be om at jeg ved evangeliet må få frimodighet til å tale slik jeg skal. Ef 6,10-20 

Fordi det er så mye forskjellig fra kristenhold og samtidig vanskelige tider der forvirringen øker, finner jeg det tryggest hovedsakelig å forholde meg til Skriftene. For det er profetert i Skriftene at mange falske profeter skal stå fram og føre vill, vi lever i en tid der det er særdeles viktig å være våkne og prøve alt på Skriftene.

Det at Gud virker igjennom hvem Han vil, når Han vil, hvor mange Han vil, så er det jo til gavn, uansett hvordan det ser ut for oss. Da også med tanke på endetiden med dens trengselstider. Gud talte jo til jødene også via styresmaktene slik som Gud taler også til oss via styresmaktene, dette er jo ikke noe nytt.

Forholder folket og styresmaktene seg til Gud, medfører det store velsignelser for land og folk. Forkaster styresmaktene og flesteparten av befolkningen Guds Levende og virkekraftige Ord som er Kristus Jesus, så går det galt og det blir svært vanskelige tider. Historien burde ha lært oss det.

Husk at mange kristne er takknemlige for at vi lever i et såkalt fredelig land, men i et land som de fleste har vendt Gud ryggen, noe som har medført en fallen statskirke, stor umoral, jag etter penger, økende hedenskap, "legalisert" fosterdrap og mye mer vondt. Der menneskeverdet vurderes økonomisk og nytteverdig, er et ugudelig land. Det merkes.

Spør f.eks. de som har fått en alvorlig kreftdiagnose eller en annen alvorlig sykdom, der legemiddelindustrien skrur opp prisene til totalt urimelige nivåer på medisinen, slik at kun de rike har råd til å bruke den. Slikt aksepteres fra styresmaktene der ugudeligheten i de land dette gjelder, har blitt stor nok. Mammon er en hard avgud.

For det er ikke sikkert at en imponerende flott fasade sminket etter alle kunstens regler, er like flott og fager når sminken fjernes.

Gud ser og vet om alle som lider under slike styresmakter, her har også vi kristne et ansvar å forholde oss til.

USA er stater der utseendet og det ytre har svært stor betydning, fasader forskjønnes og pyntes etter alle kunstens regler, eller smakløst overdådig og juglete. Mammon har fått fotfeste der som i mange andre land, også blant demokratene som normalt sett gir inntrykk av skulle være mer til for folket. Nå er de blitt blant verstingene og undertrykker den vanlige befolkningen med sin destruktive liberale ideologi og maktsyke. Hovmod står for fall.

Gud hører også de undertryktes nødrop og vet om deres lidelser og smerte også i USA, som ellers overalt i verden; også her i landet.

 

 

1 liker  
Kommentar #9

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Ja, interessant nok.

Publisert nesten 4 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.

Donald og jeg tenker at hver stemme bør tenke likt.

Men du mener altså at stemmer fra "en urban del av California" bør telle mindre fordi der bor "eliten" som stemmer HC.

Interessant!

 Ja, interessant nok. :-)

Kommentar #10

Geir Wigdel

32 innlegg  2088 kommentarer

Dette innlegget

Publisert nesten 4 år siden

demonstrerer litt av problemet med troen på "noe nytt". DEet er fullt av de stereotyper, forenklinger og konspirasjoner som det påstår at motparten besitter. Om Trump er valgt på en slik mangel på virkelighetskontakt, så lover det ikke godt. I alle fall er det helt sikkert at Ekenes og meningsfeller vil bli sørgelig skuffet. Å framholde Trump som redningsmannen overfor liberalismens moralske forfall tyder på en høyt utviklet evne til å fortrenge realiteter. Men mannen bør få en sjanse til å vise hva han står for. Sannsynligvis blir han selv innhentet av økonomiske og geopolitiske realiteter slik at endringene ikke blir vesentlige. Og de frustrerte og marginaliserte gruppene som satset på at multimilliardæren ville sørge for oppreisning og et bedre liv, vil nok være like frustrert ved neste valg.

1 liker  
Kommentar #11

Tore Olsen

24 innlegg  5415 kommentarer

Vi forventer å se Herren komme

Publisert over 3 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Mitt håp står ikke til verdens ledere og styresmakter, eller mennesker generelt og verden for øvrig for den saks skyld. Mitt håp står kun til Kristus Jesus og er grunnfestet i Ham, uansett hvordan det utvikler seg i verden.

Enig Mona! Håpet i Kristus er fullkomment, ikke fordi vi er fullkomne, men fordi Han er. Verden står i brann og brannstifteren er den onde selv, og denne verdens Herrer. De som er opplyst i Kristus ser tydelig hva som skjer og hvor det "ondes problem" har sitt opphav. Vi blir ikke lurt og forventer forfølgelse som alltid. Vi forberedes til å motstå denne siste gang med imperialistisk fremmarsj, og så forventer vi å se Herren komme! Han vil tenne en motild, binde løgnens far og gi oss 1000 år med fred.

3 liker  

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 3186 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
9 dager siden / 1211 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 1112 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
15 dager siden / 874 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
7 dager siden / 795 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
7 dager siden / 610 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
19 dager siden / 557 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
3 måneder siden / 496 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere