Verdidebatt

Jeg skrev dette innlegget for et år siden

Du kan lese det her:http://www.verdidebatt.no/categories/1044/threads/11605505

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har aldri hatt noen ambisjoner om å bli en fremadstormende journalist. Jeg har aldri hatt evner i den retning. Jeg hatet å skrive stil på skolen. Lærerne på skolen, den gang, var jo alltid sterkt kritiske til det jeg formidlet. Den mest positive tilbakemeldig jeg fikk, på mine skriblerier, var at:"Jaja, Petter, du har ihvertfall en god fantasi!"

Så kanaliserte jeg min energi til matte og fysikk........

Det er jo et under at jeg skriver her:) Jeg kan bare ikke klappe igjen når jeg ser noe!

Da jeg har vært en del i USA i det siste, og snakket med "vanlige" folk, kunne jeg ikke unngå å se hva som var i ferd med å skje. Da jeg sa det på et norsk debattforum, ble jeg nærmest latterliggjort. Det som er tankevekkende, er at pressen ikke følger med hos hva som skjer med "vanlige folk". De snakker med sine "eksperter", og trekker sine konklusjoner ut fra det.

Jeg er ekspert på mitt fagområde. Da gjør man ikke slike feil. Når jeg da ser hvordan journalister, politikere og meningsmålere er helt på villspor, så lurer jeg litt på hvem som betaler lønnen? Jeg som kommer fra et helt annet fagområde, burde ikke ha nubbesjans til å slå dem på hjemmebane.

Hvis du leser tråden, ser du at det er flere fornuftige kommentarer der også, og det er flere som sier at ikke de vet. Det er fair enough. Det er ikke deltagerne på tråden som skuffer meg, de må få lov til å mene hva de vil. Det er "expertene" som skuffer meg, og da mener jeg det journalistene har formidlet det siste året.

Hadde de vært ingeniører og konstruert noe på linje med dette, hadde de fått sparken hele gjengen. De ser du. Det er mange ingeniører i Samsung som sliter om dagen........

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt