Verdidebatt

"Creepy clowns"

ser ut til - iallefall - å være på oktobervisitt her på Berget. "Skremmer'n" ser ut til å ha fått en utfordrer. Den sistnevnte - en bygdetulling i Trond Kirkvaag sin skikkelse - klovnene - eldre tenåringer og unge voksne med mer eller mindre

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

farlige rekvisitter som enten angriper barn, forbipasserende eller tilfeldige.  Så langt har det blitt med skremslene.

Som barn og unge har de flest av oss noen stunts på cv'n - rimelig uskyldige, men irriterende - særlig for de få utvalgte som ble offer for "ringe på og stikke av" eller gnikking med harpiks.  Vi valgte nå som oftest ikke de som var mindre enn oss.

Vi var vel og - de fleste av oss - innom et såkalt "Spøkelseshus" den gang det lokale marked bød på uvant underholdning.  I USA er dette big business - som her på Knott's scary farm

Tja - ville du ha tatt med ungene dine til slik ... underholdning?

Men - hva er det som driver unge til denne formen for skremming?  Er det en verden med tv-serier - er det internet og snutter på you tube eller er det tidsånden som lager den ene erstatningen etter den andre for den åndelige virkelighet i barnetroen?  Snart er det halloween og det som ble sett på som et unorsk og fremmed fenomen har bitt seg fast i flere og flere ( her kan nok noen si at julebukk er noe av det samme, men dog et mer særnorskt fenomen).

Universial studios har Halloween nights med underholdning av dette slaget

Her møter vi og ordet "Purge" som og er brukt i en sjanger filmer der det foregår utrensking av gjerne de snille og svake et bestemt tidsintervall - trolig årlig - der borgere "får lov til" å drepe hvem de vil.

Disse klovnene blir en slags purge på veldig lavt nivå - her fra nyhetene TV2

Er denne .... ondskapen ... og muligheten til å utspille ondskap tiltrekkende for noen mennesker?  Nå lever vi i en tid der all ondskap mikses sammen - serier om Lucifer, horror stories og demoner strømmer den som vil i møte  i en hverdag der mennesket skal underholdes fra a til å og der det moralske kompasset er i fare for å endres i og med at den kristne tro skal feies under teppet og barn og unge tilstrebes helst å vokse opp uten noen trygg barnetro.

Tydeligvis er mennesker fortsatt på åndelig søken ... en søken som fører dem over i okkult, satanisk og demonisk leie der fare for egendefinert ondskap følger med.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt