Verdidebatt

Vi trenger deg, Carl I. Hagen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Et mindretall i FrPs programkomite ønsker å avkriminalisere bruk av rusmidler og selge cannabis lovlig. Du, Carl I. Hagen har lenge støttet legalisering; nå må du på banen og lede partiet ditt mot en mer progressiv ruspolitikk. En internasjonal ruspolitisk revolusjon er i emning. Cannabis er allerede lovlig i fem amerikanske delstater og Canada skal legalisere våren 2017. En rekke europeiske land har avkriminalisert bruk og til og med helseminister Bent Høie går nå inn for det samme. Hva stopper deg, Hagen?

Fremskrittspartiets Ungdom har ønsket å lovliggjøre cannabis i mange år, men det er fortsatt motstand i moderpartiet. Som tidligere formann bør du ta tak i situasjonen og si klart fra hvor skapet skal stå. På en tale til verdenskonferansen til International Society of Individual Liberty i San Francisco, sommeren 1990 sa du dette om legalisering: «Ethvert parti som støtter dette i Norge i dag, ville miste mange stemmer, slik  det også ville vært tilfellet i USA. Ideen er fremdeles i en tidlig fase. Det blir en hard kamp. Ideen blir latterliggjort, selv om den er korrekt». Du har tydeligvis liberale meninger ennå, siden du støttet heroinassistert behandling både i Oslos byråd og som en del av Stoltenberg-utvalget – så hvorfor ikke ta steget helt ut?

Den ensidige propagandaen fra Actis (tidligere Avholdsfolkets Landsråd) har mistet sin troverdighet. FrP-justisminister Anders Anundsen ble nylig avkledd på Folkeopplysningen på NRK – der han hevdet at cannabis er mer skadelig enn alkohol på tross av at et unisont forskerkorps er helt uenige med ham. Tiden er endelig inne. Du har nå muligheten, Carl Ivar, til å påvirke ditt parti til å være med på en revolusjon. Jeg håper du tar utfordringen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt