Verdidebatt

Judas den fortapte sønn

Er alt håp ute for Judas? Judas som er den fortapte sønn. Var det Guds vilje at Judas forrådte Jesus?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det står skrevet: Joh. 17: 12 Da jeg var hos dem, bevarte jeg dem i ditt navn, det navnet du har gitt meg. Jeg passet på dem, og ingen av dem gikk fortapt unntatt fortapelsens sønn, så Skriften skulle bli oppfylt.

Jeg tror at Gud vinner over det onde med det gode. Det onde som skjer kan Gud bruke til noe godt. Som da Judas forrådte Jesus. Det er noe som Gud visste om fra første begynnelse, fordi han er allvitende. Og Gud kunne bruke Judas virke til sin fordel. Om ingen hadde vilt forråde eller drepe Jesus så hadde jo ikke Jesus fått gjort det han kom hit for; å ta verdens synd på seg. Djevelen finner ut først etter at Jesus har tatt nøklene til dødens makt at han tapte da han drepte Jesus. Nå har Jesus tatt over nøklene over dødens makt og kan frelse alle som ønsker å ta imot Jesu nåde.

Hva med Judas, har han også rett til Guds nåde og kan bli frelst? Jeg tror det. Det står mange steder i bibelen at Jesus frelser det som er  fortapt, og det gjelder vel også for Judas.

Luk. 19: 10 for Menneskesønnen er kommet for å søke og frelse det som var fortapt.

Matteus 18:11
For Menneskesønnen er kommet for å frelse det som var fortapt.

Esekiel 34:16
Det fortapte vil jeg opsøke, og det bortdrevne vil jeg føre tilbake, og det sønderbrutte vil jeg forbinde, og det syke vil jeg styrke. Men det fete og det sterke vil jeg ødelegge; jeg vil røkte det efter hvad rett er.

Matteus 1:21
og hun skal føde en sønn, og du skal kalle ham Jesus; for han skal frelse sitt folk fra deres synder.

Matteus 10:6
men gå heller til de fortapte får av Israels hus!

Matteus 15:24
Men han svarte og sa: Jeg er ikke utsendt til andre enn de fortapte får av Israels hus.

Romerne 5:6
For mens vi ennu var skrøpelige, døde Kristus til fastsatt tid for ugudelige.

Da Jesus var i dødsriket så forkynte han evangeliet for de som er der.


 1. Peter 3: 18-19
18 For Kristus selv led døden for syndenes skyld, én gang for alle. Den rettferdige led for urettferdige for å føre dere fram til Gud. Han døde legemlig, men ved Ånden ble han gjort levende,19og slik gikk han bort og forkynte for åndene som var i fangenskap

1. Peter 4: 5-6
Men de skal avlegge regnskap for ham som står klar til å dømme både levende og døde. 6 Derfor ble evangeliet forkynt også for de døde, for at de som i kroppen ble dømt slik mennesker dømmes, ved Ånden skulle leve, slik Gud lever.


Joh. 5:28
28 Undre dere ikke over dette, for den tiden kommer da alle de som er i gravene, skal høre hans røst.

Joh. 5:24
 24 Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet.25 Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den time kommer, ja, den er nå, da de døde skal høre Guds Sønns røst, og de som hører, skal leve.

1. Sam 2: 6
6 Herren tar liv og gir liv,
han sender ned til dødsriket,
og han fører opp igjen.

Salm. 30:4
 Herre, du førte min sjel opp fra dødsriket,
du ga meg liv på nytt da jeg var i graven.

Joh. Åp. 2:18
Frykt ikke! Jeg er den første og den siste og den levende. Jeg var død, og se, jeg er levende i all evighet. Og jeg har nøklene til døden og dødsriket.

Esek. 37:13
13 Mitt folk, dere skal kjenne at jeg er Herren når jeg åpner gravene deres og lar dere stige opp av grav!14 Jeg gir dere min ånd så dere blir levende, og lar dere finne hvile i deres eget land.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt