Verdidebatt

Biskopen har talt: Alle kommer til Himmelen

Så har det da endelig blitt forkynt fra en av våre mest pålitelige kilder; fra ‘vår kirkes’ høyeste råd: Biskop Tor Berger Jørgensen mener tiden er inne for å si det klart og tydelig: Ingen går fortapt. Tydeligere kan det vel neppe sies.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Så har det da endelig blitt forkynt fra en av våre mest pålitelige kilder; fra ‘vår kirkes’ høyeste råd: Biskop Tor Berger Jørgensen mener tiden er inne for å si det klart og tydelig: Ingen går fortapt. Og tydeligere enn dette kan det vel neppe sies. Enten vi tror på det ene eller andre, enten vi frykter Gud eller ei: Livets to utganger som Bibelen hele tiden har minnet oss på gjelder ikke lenger. Det må bety at vi alle til slutt kommer til Himmelen. Er ikke det fantastisk?

Nå trenger vi ikke lenger gå i kirke eller bedehus, og langt mindre ta imot Jesus som vår personlige frelser og Herre i våre liv. Vi kan simpelthen alle være gudsfornektere eller humanetikere og likevel kommer vi til evig salighet til slutt. Alle blir «på dommens dag» behandlet slik at ingen havner i fortapelsen. Det gjelder for eksempel alle som ikke bryr seg om konsekvensene av å lyve, stjel, myrde eller bedra, massemordere så vel som de mere dannede. Da Hitler satt i bunkersen og måtte erkjenne at hans time var kommet, var det bare et lite klikk (med pistolen) mot tinningen som skulle til så var det neste evig salighet. Det samme gjelder ABB når han en gang får sonet ferdig her på jord. De havner ifølge biskopen begge i samme utgang som de jordiske salige uten engang å ha angret eller bedt om tilgivelse for sine svimlende overtredelser.

Adventistene og enkelte andre kristne har hittil hevdet at de ugudelige som ikke har tatt imot Jesu forsoningsverk havner i en evig død der alt er over. Forstår jeg biskopen rett så er det heller ikke lenger tilfellet for de ugudelige. Nei, til alt overmål så vil også disse havne i evig salighet sammen med den Gud de ikke trodde på fordi de alle en gang vil måtte «bøye kne og hver tunge bekjenne at Jesus Kristus er Herre til Gud Faders ære», Hitler og ABB inkludert. Dette skjer angivelig på den ytterste dag når det går opp også for dem at Gud og hans sønn Jesus Kristus likevel finnes. Her er vi alle i samme båt.

Den rike mannen kan fortsatt bare tenke på seg selv. Han vil i det hinsidige få det like bra som Lasarus. Jomfruene kan tømme ut oljen på lampene de bærer. De trenger den ikke lenger. De kommer likevel inn til bryllupsfesten. Kan de bli bedre?

Det er så en nesten ikke tror det er sant. Men det må det jo være. «Guds nåde og kjærlighet trumfer forestillingen om evig straff». Det er jo en av våre øverste kirkelige tilsynsmenn som forteller oss dette, og da må det jo stemme. Tenk å ha slik en hyrde som vet å lede oss villfarne får på den evige rette veg, uten bekymringer. Vi vil alle til syvende og sist være frelst og trenger ikke lenger å ta konsekvensene av våre valg i dette livet med tanke på det som kommer. Så betryggende for oss alle dette må være.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt