Verdidebatt

Ingen endring i KrFs abortsyn

KrFs abortsyn står fast. Retten til liv er den mest grunnleggende menneskerettigheten.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Etter helgens KrFU-landsmøte har noen hevdet at KrFs syn på abortspørsmålet er i endring. Det er ikke riktig. Mange ser ut til å glemme at KrFer en selvstendig organisasjon som diskuterer sine saker på eget grunnlag. KrFvedtok med knapt flertall at de er prinsipielt imot abort, men at kvinnen skal ha det avgjørende ordet. Det er ikke aktuelt for KrF å vedta støtte til selvbestemt abort.

KrFs abortssyn står fast. Det samme gjør kampen vi kjemper for å få ned de høye aborttallene. Allerede neste uke, når Stortinget åpnes for høsten, fremmer KrFs stortingsgruppe et forslag om å grunnlovsfeste retten til liv. Både i det nåværende programmet og i det foreslåtte utkastet­ til nytt stortingsprogram slås det fast at KrF vil erstatte dagens abortlov med en lov som sikrer livsrett for ufødt liv, som den mest grunnleggende menneskerettigheten.

• Les også Liv Kjersti S. Thoresen: KrFUs abortfloke

• Les Hanne S. Lillebergs svar: KrFU støtter ikke dagens abortlovgivning

Redusere. KrF har også foreslått mange tiltak for å redusere antallet aborter og forebygge uønskede svangerskap. Mye kan gjøres for å legge bedre til rette for å få barn i Norge i dag. De økonomiske støtte- ordningene må bli bedre. KrF kjemper derfor for en offensiv økning av engangsstønaden og generelt bedre støtteordninger for familiene. Det er også et faktum at mange vordende foreldre har opplevd abortpress når de har ventet et sykt barn. Det er uholdbart. KrF har stått i bresjen i kampen mot sorteringssamfunnet. Samfunnet vårt skal ha plass til alle.

I vår fremmet KrF og Sp også forslag i Stortinget om ikke å tillate fosterreduksjon, hvor vi ber om en lovendring. Også dette forslaget skal behandles i Stortinget i høst. Også i det nye programforslaget til KrF slås det fast at vi vil kjempe for at fosterreduksjon ved flerlingsvangerskap ikke kan tillates.

Nullvisjon. KrF skal fortsette sin null- visjon mot aborter. Kampen for det ufødte­ liv er og blir en svært viktig sak for KrF. Alle mennesker, ufødte som fødte, syke som friske, gamle som unge, har en ukrenkelig­ verdi i kraft av å være menneske­. Vern av mennesket fra unnfangelse til naturlig­ død, vil alltid stå sentralt i KrFs politikk.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 29.09.2016

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt