Verdidebatt

Uro i KrF - Hareide må klargjøre

Det er uro i Krf. Flere veteraner har offentlig gitt uttrykk for det. Andre fra seniormiljøet søker å roe det hele ned. Undertegnede er ikke medlem av partiet, men har stemt på det ved en rekke valg.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ved neste valg er jeg i stor villrede. Til tross for at partiets Oslo-kandidat etter alt å dømme blir Hans Olav Syvertsen. For meg er det stormløp mot ekteskapets heteroseksulle basis, som nå forgår over hele den vestlige verden, en grunnleggende kulturell, ja, sivilisatorisk utfordring. Dagens Krf. synes å ha vansker med stå opp mot den revolusjon som nå skjer. Det vises likevel til at partiprogrammet er klart i samsvar med det kristne naturrettslige fundament. Men hva betyr programmet?

Formannen Hareide har så langt man kan bedømme, gjort det klart at homofili ikke er i strid med kristent syn på det skapte og at det derfor er naturrettslig legitimt. Han er gjentatte ganger blitt oppfordret til å klargjøre sitt syn, men har ikke gjort det. Han må derfor anses å mene at homofilt samliv er etisk legitimt. Det betyr at partiprogrammet dekker også et slikt syn. Det er ingen grunn til å tro at partiets formann har misforstått programmet på dette punkt. Ut fra dagens situasjon vil derfor en stemme på Krf være en støtte til homofili, homoekteskap og til den homoaktive bevegelsen som står frem ved Pride-demonstrasjonen. Nå bør det bli slutt på tåketalen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt