Verdidebatt

Europeisk demokratiet som agenda for å erobre verden

En mann fra Rwanda mente at befolkningen i Europa har bare demokratiet når de skulle velge hvem som skulle styre land. Etterpå har de ikke noe å gjøre med de som har makt.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Europeisk demokratiet som agenda for å erobre verden.

Demokratiet er et fint ord eller et utrykk som viser at det er folk som styrer land igjennom et valg. Alle som er over 18 år i de fleste land får lov til å velge hvem de vil.  De som får mest stemmer er de som skal få styre landet. Hvordan er demokratiet i Europa? De fleste Europeiske land har demokrati og folk kan stemme på hvem de ville. Det som er positivt med europeisk demokratiet er at de får lov å styre landet i en viss tid.  Er folk fornøyd med de som har makt, så kan de stemme dem ved neste valg. Er de ikke fornøyd, så kan de kaste dem. Jeg som kommer fra et annet land, så blir det lettere å se at demokratiet fungerer i Europa. Er dette sant?

En mann fra Rwanda mente at befolkningen i Europa har bare demokratiet når de skulle velge hvem som skulle styre land. Etterpå har de ikke noe å gjøre med de som har makt. Et eksempel er at de som styrer land kunne gjøre noe som befolkning ikke ønsker. Det finnes flere eksempler; Krig i Irak, i Libya og Syria,………… mange befolkninger  kunne aldri ha stemt at deres land  skulle krige i andre land. Når det kommer så mange flyktninger til Europa, så sier de at de ikke ville ha dem. De må returneres hvor de kommer fra. Så glemte de at Europa er med å bombe deres land.

Jeg måtte riste på hode da jeg hørte at våpenhvile i andre land handler om U SA og Russland, så kan man lure på hva dette betyr?  Noen ganger får befolkning i Europa være med å bestemme hvis det gjelder en viktig sak, som handler om nasjonens interesser. Slik ble det folkeavstemming i England om Brexit:

https://www.nrk.no/urix/_brexit__-britene-stemte-seg-ut-av-eu-1.13012856

Folk var lei av den kollektive tenking i Europa. Alle skal være med hvis de ville gjøre noe, feil informasjon om årsak til krig i Libya, Syria og Burundi. Europa må huske at den andre verdenskrig var over fordi mange land ikke ville bli et land. I den tiden så brukte de våpen for å få det til og for å kvitte seg med det styret som var kommet. I dag driver noen politikk det samme ideen ved å bruke argumentasjonen. Dessverre de er mange og har forskjellige meninger.

Det europeiske demokratiet skulle implementeres også i andre land, -men det gikk så galt. Det er slik det begynte i Rwanda. Europeisk land sa at Rwanda ikke hadde demokrati og de som angrep Rwanda hevdet at de kjemper for demokrati i Rwanda. Hvor er demokratiet nå i Rwanda etter 22 år med makt?  Det var slik at mange personer i Rwanda ble drept på grunn av så kalt demokratiet. Som agenda, de fleste land som støttet de som har makt i Rwanda, var lysten til å komme til Kongo slik at de kunne få tilgang uten problem på kongolesers ressurser. Slik mange kongolesere nærmere 6000000 ble drept problemfritt.  -Et godt eksempel som viser det falske demokratiet som Verden tvinger på andre land. Hvordan kan man forklare at militære som tapte krig i sør Sudan ble fløyet til Congo?

Der er det flere kamper fra forskjellige folkeslag. Er det trygt der? Hvem har bestemt det da? Skal de også bli FNs soldater i Kongo? -Det er mange spørsmål rundt dette.

Når jeg ser hvordan Rwanda ble ødelagt fra 1990 til i dag, Libya, Syria og de andre land, så lurer jeg på hva slags demokrati Europa vil gi de vennlige folk. Vi må huske at det finnes flere presidenter som er diktatorer og får støtte av Europa. De er så lett å bli populær ved å si de fine setninger uten å gjøre noe.  For eksempel: Afrika trenger ikke sterke ledere men sterke institusjoner.

Dessverre er det slik demokrati i Europa og andre land er. Demokratiet er ikke unik.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt