Harald Korneliussen

25

Facebook mot tradisjonelle media

Publisert: 9. sep 2016

Alle forum til nettavisene i Norge er underlagt redaksjonell kontroll. Eierne fremhever, stryker, sletter. De forbeholder seg retten til å bestemme hva som er viktig, og å ha siste ord om hva som er akseptabelt. Slik de har ellers på sine sider.

Brukerne har ingen formell innflytelse. I beste fall blir vi lyttet til når mediaeierne føler for det. Om vi misliker det, er det eneste vi kan gjøre er å dra andre steder.

Vel, Facebook opererer etter akkurat samme lest. Det er bare at der er Aftenposten-redaksjonen ikke konge på haugen, men småfisk, like ubetydelige som oss andre. Zuckerbergs organisasjon overser deres protester like glatt som Aftenposten refuserer et leserinnlegg fra noen de aldri har hørt om.

Velkommen til vår verden, Aftenposten. Jeg er helt enig at Facebooks makt er bekymringsverdig. Men dere har en egen dør å feie for. Norske journalister krever for eksempel at media er hevet over enhver kritikk som ikke kommer fra deres egen stand - det verste som kan skje er at man blir kritisert av PFU, og der sitter ingen representanter fra oss som ikke forvalter et talerør (mindretallet som skal representere "allmenheten" representerer i stedet den politiske reklamebransjen og profesjonelle synsere - media har håndplukket dem selv).

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
12 dager siden / 2986 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
9 dager siden / 1658 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
10 dager siden / 1447 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1404 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
15 dager siden / 1086 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
20 dager siden / 660 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere