Verdidebatt

Hva er European Green Party?

Europian Green Party er et transnasjonalt politisk parti, deres medlemmer er grønne partier fra europeiske land. Partier kan også være kandidater eller ha assosierte tilknytting. De viktigste organer i EGP er the Council og the Committee.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

The Council består av 120 representanter fra medlempartiene. Disse er tildelt på grunnlag av deres nyeste europeiske eller nasjonale valgresultatet. Hver av medlemspartiene har minst to delegater. Det er ansvarlig for politiske saker mellom kongressene og det beste
mer over organisatoriske forhold, som for eksempel valg av komiteen, søknader om medlemskap og lignende.

Komiteen består av ni medlemmer, inkludert to co-chairs , en mann og en kvinne, i tillegg til en generalsekretær. De er ansvarlig for daglig politiske saker, gjennomføringen av rådets beslutninger og aktiviteten i sekretariatet.

På bildet har du co-chairs Reinhard Bütikofer.

EGP tilbyr muligheten til å danne regionale nettverk, og tematiske nettverk som Gender NetworkEuropean Queer Greens og nettverket av grønne europeiske pensjonister. Mer informasjon om de spesifikke nettverk kan du finne på nettsiden om EGP nettverk. Arbeidsgruppene er dannet for å løse spesifikke politiske spørsmål og presentere politiske dokumenter til the Council.

Miljøpartiet De Grønne  i Norge er medlem av EGP til tross for at vi ikke er medlem i EU. Personlig mener jeg det gir oss en veldig styrke, og større faglig tyngde på grønn politikk fremfor andre såkalte miljøpartier i Norge. Vi er en del av noe større, og har folk vi kan støtte oss til. I en verden der størrelse faktisk betyr noe. Å være et stort politisk parti betyr å ha flere 
oppegående mennesker, både frivillige og ansatte, til å samle informasjon, vurdere den og skille mellom hva som er bra, og hva som ikke er fullt så bra. De betyr at man har større resurser til å holde seminarer og foredrag. Det hjelper selvfølgelig lite å være stor om man ikke er grønn ;) På bilde ser du Andrew Kroglund og meg på Council i Utrecht tidligere i år.

EGP en del av Greens/EFA som er den 4 største gruppen i Parlament 2014 med 52 seter.

Du kan følge EGP sine aktiviteter på dette nettstedet, men også gjennom deres sosiale medier, Facebook og Twitter.

Featured Image er lånt og på denne siden har jeg hentet mye informasjon.

Publisert tidligere på bloggen: greenlinebrussels.com

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt