Bjørg Holme

7

Ydmykhet og respekt

Noen ganger virker motstanderne av likekjønnede ekteskap svært skråsikre i sitt synspunkt og det må de selvsagt få lov til å være. Jeg savner likevel en smule mer ydmykhet og respekt for de som er for vigsel av likekjønnede i kirken.

Publisert: 8. aug 2016

Det vises til bibelen og troen på at de har rett kan minne om fariseerne. Jeg er helt enig i at Guds ord er viktig og i høyeste grad skal respekteres. Som kristne tror vi jo at det er en levende Gud som står bak dette ordet.

Noen ganger kan man få innntrykk av at bibelen nærmest blir en slags avgud.

Bibelen omtaler samliv mellom to av samme kjønn negativt, men er det sikkert at dette også gjelder stabile parforhold?

Bibelen forteller en lignelse om en som sådde godt korn i åkeren, om natten kom fienden og sådde ugress. Arbeiderene fikk beskjed om å ikke prøve å rykke opp ugresset for da kunne de også rykke opp hveten. Ugresset og hveten ble sortert ved innhøstningen/dommens dag. Det synes derfor som om det er menigen at ugresset og hveten skal vokse side om side i menighetene. Det er ikke nødvnigvis lett å skille dem fra hverandre.

Prøv alt og hold fast på det gode står det i bibelen.  Det åpnes derfor for en viss prøving å feiling.  Om et homofilt ekteskap er en bra ting vet jeg ikke. Så lenge det ikke er aktuelt for meg å inngå et trenger jeg ikke vite hva jeg mener.

Dette er et typisk spørsmål der den enkelte selv må ta sine valg. Selvsagt skal pastorer og kristne ledere få ha sin mening om dette å gi råd. Likevel er det den enkelte som må bestemme over sitt eget liv. Noe annet kan lett føre til maktmisbruk, slik vi har hørt en del  om fra kristne milojøer i den senere tid.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
23 dager siden / 5562 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
21 dager siden / 3743 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
22 dager siden / 1344 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
17 dager siden / 1232 visninger
Småprathelvetet
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
8 dager siden / 1203 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
17 dager siden / 1111 visninger
HVILKEN ELEFANT?
av
Rikke Grevstad Kopperstad
6 dager siden / 1101 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
7 dager siden / 1042 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere