Bjørg Holme

7

Ydmykhet og respekt

Noen ganger virker motstanderne av likekjønnede ekteskap svært skråsikre i sitt synspunkt og det må de selvsagt få lov til å være. Jeg savner likevel en smule mer ydmykhet og respekt for de som er for vigsel av likekjønnede i kirken.

Publisert: 8. aug 2016

Det vises til bibelen og troen på at de har rett kan minne om fariseerne. Jeg er helt enig i at Guds ord er viktig og i høyeste grad skal respekteres. Som kristne tror vi jo at det er en levende Gud som står bak dette ordet.

Noen ganger kan man få innntrykk av at bibelen nærmest blir en slags avgud.

Bibelen omtaler samliv mellom to av samme kjønn negativt, men er det sikkert at dette også gjelder stabile parforhold?

Bibelen forteller en lignelse om en som sådde godt korn i åkeren, om natten kom fienden og sådde ugress. Arbeiderene fikk beskjed om å ikke prøve å rykke opp ugresset for da kunne de også rykke opp hveten. Ugresset og hveten ble sortert ved innhøstningen/dommens dag. Det synes derfor som om det er menigen at ugresset og hveten skal vokse side om side i menighetene. Det er ikke nødvnigvis lett å skille dem fra hverandre.

Prøv alt og hold fast på det gode står det i bibelen.  Det åpnes derfor for en viss prøving å feiling.  Om et homofilt ekteskap er en bra ting vet jeg ikke. Så lenge det ikke er aktuelt for meg å inngå et trenger jeg ikke vite hva jeg mener.

Dette er et typisk spørsmål der den enkelte selv må ta sine valg. Selvsagt skal pastorer og kristne ledere få ha sin mening om dette å gi råd. Likevel er det den enkelte som må bestemme over sitt eget liv. Noe annet kan lett føre til maktmisbruk, slik vi har hørt en del  om fra kristne milojøer i den senere tid.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
26 dager siden / 1506 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
6 dager siden / 1411 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
17 dager siden / 1101 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
13 dager siden / 1003 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 671 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
22 dager siden / 456 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere