Verdidebatt

Prisen Russland betaler er å utestenge sine funksjonshemmede utøvere, er det rettferdig?

Russland som nasjon er kanskje tjent med at de russiske funksjonshemmede utøverne blir utestengt, for hvor mange er det i virkeligheten som følger deres kamp om heder og ære. Er dette den fremtidige løsningen, der IOC er for feig, og IPC tar ansvar?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

IOC er hyklere. De er dem som skulle ha sagt nei til Russland. De skulle ha utestengt den vanlige russiske utøveren som er blitt tatt i doping, faktisk i statlig styrt doping. Det er disse som tjener på denne statlige styrte dopingen, dette skrives det stadig om i norske medier, og sikkert også i utenlandske.

I stedet er det IPC som tar ansvar og utestenger de russiske utøverne. Men er dette riktig? Er det noen gang blitt hevdet at disse utøverne har vært med i et statlig styrt doping program? Jeg har ikke hørt noe om dette i norske media. Disse utøverne har dessuten betalt en høy pris allerede. De sliter med en eller flere funksjonshemminger. De har jobbet hardt for å komme dit de er. Skal man da likestille alle disse og si, dere er dopere, vi vil ikke ha dere. Da får de høre dere er ikke noe verdt, fy skam. Det er disse som må betale prisen som IOC ikke ville at den vanlige russiske idrettsutøver måtte betale. De med funksjonshemming har fortjent like mye om ikke mer enn de vanlige å være med å kjempe om gull, heder og ære. Det er nå tatt fra dem. Mye fordi IOC er feige og ville la hvert særforbund ta avgjørlesen. Dette handler klart og tydlig om penger, og Russland er en stor nasjon når det gjelder sport, og yter store penger inn i sportens verden. Er de like mye inne i IPC som de er inne i IOC og særforforbundene. Er denne avgjørelsen da så rettferdig? Burde ikke disse stakkars russiske utøverne egentlig få delta i de paralympiske lekene?

Vi kan også spørre hvorfor er IOC så i utakt med resten av verden? Hvorfor følger de ikke oppmaningen til WADA og utestenger Russland fra å delta?

MVH

Rolf Larsen

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt