Verdidebatt

Erdogan og løvetann

Going bananas synes etterhvert relevant i betegnelse. Tyrkias "strong man" går nå etter Gülen som selveste ondsakpens rot. Omtrent så "far out" som det kan bli etter Atatürks arv.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Going bananas synes særdeles relevant. Erdogan har allerede kontaktet amerikanske styresmakter om utlevering av Gülen. Kerrys tilsvar om bevis synes mer enn passende. "Overløperne" lynsjes allerede i "gatene".

Sannsynligvis er dette er viktig tidspunkt å markere revir. På tide å gi Erdogan er klart signal: Led eller gå stille av. Man må være idiot og stormannsgal på størrelse med gresskar om man ikke ser den hårfine balansen man selv bedriver.

Tyrkere må nok ta inn over seg hva slags rolle de har havnet i. De er midt i sausefatet akkurat nå.

Med nød og neppe fikk Erdogan pleaset Putin og Israel før flammene oppstod innenfra. Hvorfor skulle statsledere være mer unnskyldt?

Det er en ting å være leder for landet. Noe annet er det å forsøke å diktere alt og alle rundt med feberaktige fantasier. Nå må noen roe gyttene, og fortelle hva som står på spill.

Hvem, hva, hvor? Det er det store spørsmålet akkurat nå. Vi trenger neppe å håpe på Brende. Svakere utenriksminister kan jeg ikke minnes.

Uansett: Det er ikke særlig pent å se på at makta rår når blir så dumt som dette.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt