Verdidebatt

Endetiden

På synkende kurs og tid for loftsrydding

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vyrde bladstyrar!

Jeg mener å ha registrert at det er mindre skriving på VD i disse tider. Ikke bare fordi det er sommer, men over en lengre tid. Jeg mistenker at VD er i ferd med å miste sin popularitet og standing blandt det debatterende publikum.

Noen emner er knapt til å diskutere. Jeg kan som et ferskt eksempel nevne hvorvidt jødene drepte Jesus. Emnet har vært diskutert i hundrevis av år uten at noen har klart å bringe den helt avgjørende aksepten for svaret.

Det ser ut til at det er vanlig blandt en del kristne å anse VD som en misjonsmark hvor de kan bringe inn slike tema for å få en reprise på alltid håpløse emner.

Jeg har derfor et forslag om at enkelte emner re-karakteriseres slik at de kan legges i en ny kategori som kan kalles Misjonsmarken. Der kan fanatikerne diskutere til han Tyche kommer og henter dem uforstyrret for oss som ikke er interessert i den slags diskusjoner, eller som vet at standpunktene ikke kan rokkes thi dette har sitt utgangspunkt i fanatisk religionsforståelse. Det er fora på nett hvor man også kan velge bort slike kategorier fra visning på veggen man får opp ved pålogging.

Noen tråder har et så snevert publikum med så smale interesser at de ikke har noe å gjøre ute i fritt lende. Fanatismen er drivkraften for å poste dem, og det er ingenting å gjøre med disse. Jeg mener også at de rene bloggene om Israel kan passe inn i den samme kategorien, sammen med innlegg fra andre som reposter sin (døende) blogg her for å fiske etter mer oppmerksomhet rundt sitt solnedgangsprodukt.

Jeg foreslår at disse ikke får ødelegge veien videre for VD ved at de blir gitt et eget spor hvor de får holde på med sitt, mens vi med andre og bredere interesser får debattere på vår måte i et større format hvor meningsutvekling kan ha en hensikt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt