Rudi Wara

90

Når begynte satan å gå imot sitt eget rike?

Publisert: 4. jul 2016

Jesus ble også beskylt for å være demonbesatt når han kastet ut onde ånder.

Det å lese ordet i kontekst..

Det er ikke alltid så lurt å ta ting ut av sin kontekst for så å hevde sitt eget syn – å anklage søsken og brøder i Kristus.

1tim 4:1 Men Ånden sier med klare ord at i kommende tider skal noen falle fra troen og holde seg til forførende ånder og demoners lærdommer.  2 Det skjer ved hykleri av falske lærere, som er brennemerket i sin egen samvittighet. 3 Disse forbyr å gifte seg og påbyr å avholde seg fra visse slag mat, enda Gud har skapt den til å bli tatt imot med takk av dem som tror og har lært sannheten å kjenne.

I 1 tim. forteller først at noen skal falle fra troen og HOLDE seg til forførende ånder og demoners lærdommer. Dette skjer ved for eksempel å spille en rolle i det private og en annen rolle i det offentlige rommet. I vers 3 så får vi svar på hvem disse er som holder seg til falsk lære.

«3 Disse forbyr å gifte seg og påbyr å avholde seg fra visse slag mat, enda Gud har skapt den til å bli tatt imot med takk av dem som tror og har lært sannheten å kjenne.»

Hvem er det som fornekter andre å gifte seg og spise noen mat sorter? Hvem er de? Hvem er de han prøver å advare de Kristne imot? De lov lærde, de som følger loven – hvilken lov er det snakk om? De ti bud (lovene inkluderer den moralske loven, sivile loven og den seremonielle loven) men jeg tar for meg morallovene som er de ti bud).

Det er ulver i fåreklær, fordi de har ikke sannheten. Hvilken sannhet er det som skriften henviser til? Som hver den som tror på Ham HAR lært å kjenne.

Hvilken sannhet er det?

Sannheten at Jesus har fullført, oppfylt lovene (Lovene inkluderer den moralske loven, sivile loven og den seremonielle loven) for deg og meg (En mere utdypende forklaring kan jeg gi deg i fra DGT på dette – for der har Herren beskrevet dette) De ti bud kan ikke frelse noen – for hadde moralloven kunnet gjøre det, så hadde ikke Jesus trengt å komme.

Jeg er ikke lengre under loven, Jeg er nå under nåden, fordi jeg har tatt imot Jesus Kristus i mitt hjerte. Den første avtale ble oppfylt av Jesus Kristus, Israelittene klarte ikke å fullføre denne avtalen, Jesus sluttførte altså avtalen (pakten, DGT) – men Jesus fjernet ikke lovene - Han oppfylte dem for deg og meg. Da ble det skrevet en NY kontrakt – altså den gamle ble oppfylt og en ny kontrakt kom på bordet. Det er derfor det heter DGT og DNT. Det som er nytt er nytt.

For når du bruker lovene, da vekker du opp begjæret i kjødet, ikke nok med det – du gir ammunisjon til fienden slik at fienden kan fordømme ditt hjerte. For kjødet står imot din ånd, men er du i Jesus Kristus, da er det ikke noen fordømmelse.

Når begynte satan å gå imot sitt eget rike?

Jesus ble beskylt for å være på parti med demoner.

Markus 3:22 Men de skriftlærde som var kommet ned fra Jerusalem, sa: Han er besatt av Be’elsebul! Det er ved de onde ånders fyrste han driver de onde åndene ut.

23 Han kalte dem da til seg og sa til dem i lignelser: Hvordan kan Satan drive Satan ut? 24 Om et rike kommer i strid med seg selv, så kan det riket ikke bli stående. 25 Og om et hus kommer i strid med seg selv, kan dette huset ikke bli stående. 26 Dersom Satan har reist seg mot seg selv og er kommet i strid med seg selv, så kan han ikke bli stående. Da er det forbi med ham.

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Ondskap er kaos

Publisert nesten 3 år siden

Du finner i Bibelen at Djevelen var uenig med Djevelen. Det står ingen steder at onskapen er et ordnet system. Og i hele verden finner du ideologier og religioner i konflikt.

Bibelen er klar. Og empirien er klar...

Kommentar #2

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Jeg tør minne om...

Publisert nesten 3 år siden
De kjente, men AKK så bortforklarte (og forhatte?) vers blant pinsekarismatikere: Ikke enhver som sier til meg: ‘Herre, Herre!’ skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. 22 Mange skal si til meg på den dagen: ‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’ 23 Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’ (Matt:7.21-23).
Kommentar #3

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Jeg mener...

Publisert nesten 3 år siden
At når det faktisk står så rett ut som det gjør, så burde vi ikke ta alt som blir gjort og sagt "i Jesu navn" for "god fisk". For Mesteren selv advarer mot det.

Mest leste siste måned

Kjønnsideologi på avveie
av
Marit Johanne Bruset
21 dager siden / 2236 visninger
Den verkeleg raude fare
av
Emil André Erstad
28 dager siden / 1998 visninger
Kunnskapsløst om «koranskoler»
av
Usman Rana
21 dager siden / 1615 visninger
Slutt å gjøre kirken kul!
av
Merete Thomassen
rundt 1 måned siden / 1385 visninger
KRIK og samlivsteologien
av
Aksel Johan Lund
8 dager siden / 1357 visninger
En fallende stjerne?
av
Vårt Land
21 dager siden / 1272 visninger
Kallmyrs tabbe
av
Vårt Land
24 dager siden / 1193 visninger
Forledet av Frp
av
Vårt Land
28 dager siden / 1124 visninger
Gut eller jente?
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
11 dager siden / 1114 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere