Verdidebatt

Alvorlige beskyldninger mot Brexit-velgere

I etterkant av BREXIT er det rettet alvorlige beskyldninger mot velgerne som stemte for at Storbritannia skal melde seg ut av EU.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Anklagene går ut på at de er i flertall, noe som mange briter, ja, også flere nordmenn, ikke klarer å akseptere. Det stilles krav om nyvalg eller at regjering og parlament bare skal overse resultatet.

Nå over til sport

Det er ikke bare i politikk det kan gå hardt for seg, med tap og brustne håp. Slik er det også i fotball.

Etter Englands sensasjonelle tap mot Island i 1//8-dels finalen i EM i fotball, krever nå mange engelskmenn omkamp etter det knepne nederlaget hvor Island vant med knappest mulig margin, bare 2-1.

De har opprettet et nettsted hvor folk kan signere et opprop med krav omkamp mellom England og Island. Men det du kanskje ikke vet at også DU kan signere dette oppropet. Det spiller ingen rolle hvor i verden du bor, i Norge, Finland, China, Singapore, Zimbabwe eller for den del i Nord-Korea. Du kan også signere så mange ganger du bare vil, det er bare å opprette nye e-postadresser.

Forøvrig sies det at statsminister David Cameron foreløpig har sagt at omkamp ikke er aktuelt. Ryktene vil ha det til at Boris Johnson visstnok skal være positiv, men det benekter representanter fra hans stab.

Politikere både i Irland og Island forbereder seg nå på en ny flyktningebølge. Etter BREXIT har det allerede blitt observert overfylte luksusyachter over Irskesjøen og nå, etter Englands fotballtap mot Island, frykter islendingene det samme.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt