Verdidebatt

Takk til Listhaug, til KrF og regjeringen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det var gledelig nyhet å høre om konvertittsaker skal få bedre behandling enn fram til nå. Dette har kirkene bedt om i mange år og endelig får vi endering. Det er en gledelig utvikling. Stor takk til regjeringen og til innvandrings- og integrerings minster Silvi Listhaug som har fått dette til.

Ut ifra det Vårtland skriver står i avtalen blant annet

. Landinfo, UDI og UNE blir bedt om å invitere til et felles, årlig høynivå kontaktmøte med Den norske kirke og andre sentrale, frikirkelige trossamfunn og organisasjoner.
• UDI og UNE skal også avholde egne, separate dialogmøter med sentrale menigheter og trossamfunn.
• Dessuten skal UDI og UNE invitere fagpersoner til kurs eller foredrag for saksbehandlere og beslutningstakere. Det er Den norske kirke og andre sentrale trossamfunn- og organisasjoner som skal få foreslå foredragsholderne.
• Justisdepartementet utarbeider en instruks til UNE om at det i større grad enn i dag skal tillates at søkeren fører vitne når det avholdes nemndmøte for å avgjøre troverdigheten av konvertittens indre overbevisning. 
• Derfor skal det også opprettes en pool med ressurspersoner som UNE kan involvere i spesielt vanskelige saker om troverdigheten av søkerens overbevisning. 
• Justisdepartementet ber Den norske kirke konkretisere innholdet i den religiøse kompetansen kirken ønsker å bidra med. Slik kan departementet vurdere om det er behov for å opprette spesialiserte enheter med tilsvarende kompetanse i UDI og/eller UNE.

Jeg har ikke noe innvending mot de punktene. Jeg håper avtalen og signalene berører ikke bare forvaltningsdelen men også rettsvesenet (både dommerne og advokater).

Jeg benytter anledning til å framheve min artikkel om tematikken fra mars 2015 http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat6/thread11562961/

Jeg ser fram til å følge utviklingen og en forbedret rettsikkerhet for konvertitter i norsk asylprosess. Igjen, takk til regjeringen for å ha fulgt dette opp og oppfyller løftet i Sundvollen avtalen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt