Verdidebatt

Det er Grandhagen som dobbeltkommuniserer

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Egil Grandhagen anklager (Vårt Land 19. mai) NLM-lederne for «dobbeltkommunikasjon» fordi dekaller Den norske kirke for en «løgnkirke» og samtidig sier at de respekterer dem som velger å bli stående i Den norske kirke.

Dobbeltkommunikasjonen i denne situasjonen er det imidlertid Grandhagen selv som står for, idet han skriver: «For meg er det fullt mulig å samarbeide med mennesker jeg er dypt uenige med, og samtidig være tydelig på eget ståsted».

Dermed underkjenner Grandhagen vedtaket som ble gjort på Calmeyergaten-møtet for snart 100 år siden, der man sa nei til «frivillig samarbeid» med dem som ikke sto fast på Guds ord, fordi man ikke anså det for mulig å samarbeide med liberale teologer, uten derved å svike Guds ord.

Det er derimot ikke dobbeltkommunikasjon å holde frem – slik NLM-lederne gjorde i sin uttalelse – at Den norske kirke har blitt en løgnkirke «ved å lære at homofilt samliv kan velsignes av kirken», og at man ikke uten fare for sin sjel kan tilpasse seg denne situasjonen – og så samtidig uttrykke sin respekt for dem som velger å forbli i Den norske kirke for å bekjempe vranglæren innenfra (blant annet ved å nekte å samarbeide med vranglærerne).

Situasjonen i dag er jo langt verre enn på Calmeyergatemøtets tid, idet vranglæren i dag er blitt offisielt «blåstemplet» av alle Den norske kirkes egne biskoper og av et stort flertall i kirkemøtet.

Derfor er det i aller høyeste grad dobbeltkommunikasjon av Grandhagen å hevde at man kan samarbeide med vranglærerne og samtidig være ­tydelig på eget ståsted. Man kan som kjent ikke både blåse og ha mel i munnen!

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 23.5.2016

• Les også Øyvind Åslands svar til Grandhagen: Samarbeidets grenser

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt