Verdidebatt

Norsk Politisk Atlas (del 2 av 3)

Politisk ukorrekt oversikt over det Norske politiske landskapet, fra ondskapstyranni til godhetstyranni (1 av 3). Mottar gjerne innspill til utfyllende karakteristikker brukt av politiske motstandere.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
  • Del 1 Arbeiderpartiet, Høyre, FrP og SV
  • Del 2 KrF, Venstre, Senterpartiet
  • Del 3 Miljøpartiet De Grønne, Rødt, Liberalistene

Kristelig folkeparti

Politikk:

Representerer støtte til Den Norske Kirke, Indremisjonen, Det Norske misjonsselskap, Kirkens Nødhjelp og Israel.

Velgere:

Eksotisk gruppe som i vesentlig grad består av dogmatiske menn eldre enn 50 år (og noen kvinner). I motsetning til vanlig ateistisk oppfatning, søker ikke tilhengerne etter en Jesus-type som folkevalgt. «Små barn skal komme til Jesus», ikke til Norge. De foretrekker statsministre med tilknytning til mammon, og foretrekker å snakke stygt om mennesker som er undertrykte fra før (muslimske flyktninger, palestinere, homofile).

Føde, miljø og utbredelse:

Dyrker egen sekt. Møtes ofte i kirkebygg på søndager, og messer monotont tro på «den Hellige Aand, en hellig, almindelig kirke, de helliges samfund, syndernes forladelse, kjødets opstandelse og det evige liv». Truet av utryddelse på grunn av aldrende populasjon og dårlig formeringsevne. Mest vanlig på Jæren og i Agder-fylkene.

Venstre

Politikk:Utspekulert. Samleparti for egoister som ønsker å fremstå som medmenneskelige. Skjuler seg helst bak høyre-orienterte partier som rydder bort innvandrere, gatemusikanter, irriterende «sosialistiske» grønne tiltak m.m.

Velgere:

En variabel gruppe med uenige individualister. Høy utdannelse og høy IQ, men med svake empatiske evner ut over forholdet til nærmeste familie.

Føde, miljø og utbredelse:

Dyrker primært egen frihet. Stor overlevelsesevne, men spredt og usikker status.

Senterpartiet

Politikk

Interesseorganisasjon for tilhengere av kulturlandskap. Aktiv i jordbruksforhandlingene. Svært konservativt (gammeldags), unntatt forhold tilknyttet traktor og maskinelle jordbruksredskaper.

Velgere

Utelukkende bønder, med familie og venner. Lavtlønte med usedvanlig tungvint og usikkert inntektsgrunnlag på grunn av et system med årlige jordbruksforhandlinger. Medlemmer av bondeorganisasjoner på grunn av jordbruksoppgjøret. Organisasjoner som lever av at systemet med jordbruksforhandlinger blir opprettholdt. Sterk dugnadsånd. Mot ulv.

Føde, miljø og utbredelse:

Dyrker mat. Spredt bebyggelse

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt