Verdidebatt

To klasser

Striden i Klassekampen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En eldre aktivist for avisa Klassekampen,Erling Briskemyr, tar idag i avisa til ordet for at Pål Steigans blog bør innrulleres i Klassekampen: "Klassekampen+Steigans blog=dynamitt!"(6 mai 2016)

Og:"Da ville avisa virkelig favnet bredere og også tatt med arbeiderklassens perspektiv".

Med største respekt for Briskemyr: dette er utopisk drømmeri for Briskemyr forstår ikke at Klassekampen ideologisk sett gjennom mange år formidler småborgerskapets verdenssyn,mens Steigan etter beste evne forsøker å være anti-imperialist og kjemper for arbeiderklassens interesser.

Er noe noe småborgerskapet hater så er det politisk dynamitt. Nei, det vil helst være tilskuere til klassekrigene og sitte i skyggen og ikke aktive under den brennende konflikt-sola.

Jeg skrev på Steiganbloggen for en tid siden da Steigan la fram gradert Nato-materialet at nå fikk han være forsiktig for dette likte ikke Natos Gladio-folk.

Men historien begynte da med at en prominent Rødter,Ronny Kjelsberg,23 april 2016 skrev en utrolig svakt angrep på Steigan som konspirasjonsteoretiker som fikk maxioppslag i Klassekampen på to sider. Steigan svarer 30 april med en tilintetgjørelse av av Kjelsberg og redaktør Braanen understøtter Kjelsbergs påstand med bemerkningen "Det holder ikke å spre rundt seg med luftige teorier og påstander om hvordan ting henger sammen."

Jeg var med i Rødt helt til 4 april 2005 da jeg meldte meg ut,har jeg på den tida skrevet mange artikler i Friheten hvor jeg forklarte hva som ville skje med Klassekampen og Rødt framover. Det skjer nå.

Det de gjorde var å innrullere både det norske og internasjonale sosialdemokratiet til "venstresida" og på dette tidspunktet var sosialdemokrater fullblods imperialistiske krigere for "global governance": Tony Blair,Støre,Stoltenberg og Hollande etter hvert. Og disse hadde heller ingen betenkeligheter med innstrammingspolitikk overfor arbeiderklassen - mest komisk med Syriza i Hellas som var et fyrtårn for Rødt/Klassekampen.

Det var på den 22 SosialistInternasjonalens kongress i Sao Paulo i oktober 2003 at verdens sosialdemokrater gikk inn for " Just and Responsible GLOBAL GOVERNANCE."

I 2005 skrev jeg: "Pr. idag er avisa det norske borgerskapets venstreside. Dagsavis for venstresida av borgerskapet hadde vært en korrekt formulering."

I 2008: "Braanens tenkning har overhodet ingenting med marxisme å gjøre. Tvert imot er det mer å betrakte som en teoretisk krig mot marxismen."

For de som er interessert i sosialismens teoretiske historie er dette å betrakte som moderne repriser av en kamp som ble utkjempet i perioden 1910-14 hvor "paven" av sosialdemokratiet, Karl Kautsky, framla teorien om ULTRA-IMPERIALISMEN som til forveksling er beslektet med "global governance" teorien som sosialdemokratiet holder seg med idag.

Den kapitalistiske utviklingen ville føre til en forståelse mellom de store kartellene som igjen ville føre til økt forståelse på det mellomstatlige plan. Konkurrentene modnes da for en forståelse seg imellom som utsjalter konkurranse og fører til FRED og innføringen av Europas fredelige Forente Stater.

Disse teoriene ble framført mens alle de europeiske stormaktene rustet for KRIEG og både Rosa Luxemburg og Lenin skrev klassiske verker om hvor vettløs stupid Kautsky var. Og gjett om de fikk rett.

Så på det historisk teoretiske planet er konflikten mellom Klassekampen/Rødt og Steigan-bloggen stilisert sett  en reprise mellom Kautskyanisme og revolusjonære marxisme.

Det er to vidt forskjellige verdensanskuelser hvorav den første representerer arbeideraristokratiet og småborgerskapet og den siste antiimperialistisk arbeiderklasse.

Å tro som gode Briskemyr at disse to retningene kan fusjonere,slås sammen, er romantisk idealistisk filosofi.

Det er mere å betrakte som en krig mellom klassene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt