Kommentar

Sylvi Listhaugs kalde bad

Hva skal man gjøre når man er integreringsminister og blir tilbudt å la seg redde på direkten?

På Sosiale medier har folk fråtset i Sylvi Listhaug-vitser etter at integreringsministeren kastet seg i 
Middelhavet med redningsdrakt, for deretter å la seg fiske i land igjen av en redningsskøyte. Flere tvitrere dro varianter av spøken til Thor Bjarne Bore: «Inspirert av Sylvi Listhaug åpner jeg vinduet i natt for å kjenne hvordan uteliggerne har det». Advokat Brynjar Meling ville for eksempel «sitte på en stol i fem minutter for virkelig kjenne hvordan de lamme har det».

Hvor pinlig det hele er for Listhaug, ble godt 
illustrert da Frp-representant Erlend Wiborg 
febrilsk forsøkte å pense gårsdagens Dagsnytt atten-debatt om saken over på temaet «hvordan man kan 
begrense menneskesmugling».

Men hva skal man gjøre da, når man er integreringsminister, besøker en redningsskøyte og blir tilbudt å la seg redde på direkten?

Man kan (1) si nei. Bare spør Torbjørn Jagland, som ble lurt til å gjøre unevnelige ting av og med Synnøve Svabø. Eller Valgerd Svarstad Haugland, som bød litt ekstra på seg selv da hun sang «La det svinge» i NRK-showet Den store klassefesten. For ikke å glemme Kjell Magne Bondevik, som slo 
ekstra hardt på stortrommen under Molde Jazzfestival. Det klippet var en gjenganger i flere år, men har av ukjente årsaker unngått YouTube.

Man kan (2) gjenta for seg selv mens man ligger i sjøen: «Ikke snakk om båtflyktninger nå, ikke snakk om båtflyktninger nå ...» Det gjorde hun kanskje også, men så kom hun antakelig på hvor mange parti-kolleger og fans som ville bli skuffet hvis hun ikke benyttet en så perfekt mulighet til å vise innlevelse og medfølelse.

Man kan (3) si det eneste rette etterpå: «Dette var utrolig pinlig. Jeg skulle aldri gjort det, eller sagt det!» Det ville kanskje vært et prestisjenederlag, men likevel en kommunikasjonsbragd sammenlignet med å si at man ville gjort nøyaktig det samme igjen.

Og (4): Ta avstand fra dem som kaller morsom-
hetene for hets og mobbing. Hva skal man med 
fiender når man har slike venner?

Først publisert i Vårt Land 22.4.2016

Les mer om mer disse temaene:

Alf Gjøsund

Alf Gjøsund

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar