Kristian Kahrs

109    2168

Mailvarsling og nye Verdidebatt

Vårt Land har i lang tid varslet en omlegging av Verdidebatt, og siden 8. april har jeg ikke mottatt noen mailvarsel på nye kommentarer og innlegg. Jeg håper ikke dette er et signal om at VD skal bli like ubrukelig som Dagsavisens Nye Meninger (NM).

Publisert: 15. apr 2016 / 2688 visninger.

Tidligere har jeg roset måten VD fungerer på, og selv om jeg på ingen måte deler Vårt Lands redaksjonelle standpunkt i mange saker eller prioriteringene fra Johannes Morken når det gjelder tildeling av redaksjonens lesertips, gjentar jeg at VD er Norges beste debattsted, mye på grunn av brukerne som bidrar til innholdet med gode innlegg og kommentarer.

For trekvart år siden, 26 juni i fjor skrev Morken innlegget Sommar og haust på verdidebatt.no, og heldigvis har det ikke blitt noe av denne omleggingen enn så lenge. Men vi vet at både Vårt Land og Dagsavisen har samme eiere i Mentor Medier, og derfor er jeg er redd for at nye VD blir like ubrukelig som NM, hvis de legger seg på samme tekniske løsninger. VD er totalt overlegent NM, både redaksjonelt og teknisk. Redaksjonelt har ikke Nye meninger like gode skribenter som på VD, og det at de har stengt for nye innlegg og kommentarer etter klokka 16 gjør ikke situasjonen bedre.

Etter omleggingen av NM, har ikke lenger kommentarer en egen lenke eller URL, og mange av oss har lært å sette pris på bra-klikk på kommentarer så vel som innlegg her på VD. Både teknisk og redaksjonelt fungerer VD mye bedre, og NM har marginalisert seg med å begrense tilgangen og synligheten på nye innlegg så dramatisk. Denne elitistiske tankegangen skrev jeg også om i 2012 i innlegget Monologene på Nye Meninger, og det er like sant i dag. Merkelig nok fungerer NM kun i nettleseren Edge, ikke i Chrome, Opera eller Firefox.

Vær så snill, Vårt Land, la oss beholde de tekniske løsningene som de er i dag på VD, med små forbedringer som lettere tilgang for bilder i kommentarer og bedre tekniske løsninger for integrering av Twitter og FB poster i kommentarene. I skrivende stund har jeg lagret 6357 innlegg og kommentarer, og dette er et meget viktig arkiv på de mange gode innleggene og kommentarene på VD. I sitt innlegg i fjor sommer skrev Morken at lenker til innlegg ville bli videreført, men ikke kommentarer. Uansett hva dere gjør med nye tekniske løsninger, la de gamle kommentarene bli liggende på en backup-server slik at lenkene fungerer som i dag.

Hvis Morken og teamet hans går inn på de samme løsningene som NM, vil VD bli mye mindre interessant for meg.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Johannes Morken

404 innlegg  908 kommentarer

Svar

Publisert over 1 år siden

Takk for varsel om manglande epostar. Har fått to beskjedar om dette, men først i dag. Har varsla support.

Eit slikt teknisk spørsmål prøver vi å løyse straks dei vert oppdaga.

Slike tekniske vanskar har ikkje noko med utvikling av verdidebatt.no på ny plattform å gjere. Den utviklinga må vi gjere fordi den «heimesnekra» plattforma vi har i dag, må fasast ut for alle publikasjonar.

Takk for enbgasjement og positiv omtale.

Målet er å ta med dei aller viktigaste funksjonane frå forumet slik det er i dag, utan å kopiere Nye Meninger. Denne veka er dei første stega tekne hos utviklarane. Har gjort greie for tidlegare at det er blitt utsett av praktiske grunnar, prioritering av utviklingsbehov med meir, men ikkje fordi dagens plattform skal vidareførast. Men forumet skal bli bra også vidare.

Svar
Kommentar #2

Kristian Kahrs

109 innlegg  2168 kommentarer

Flere med samme problem

Publisert over 1 år siden
Johannes Morken. Gå til den siterte teksten.
Takk for varsel om manglande epostar. Har fått to beskjedar om dette, men først i dag. Har varsla support.

Takk skal du ha, Morken. Hjemmesnekret system fungerer helt strålende. Jeg har også snakket med andre VD debattanter, som for eksempel Jan Hårstad i dag som har samme problem. Takk for at du tar tak i disse sakene. Og nesten det viktigste er at lenker fra kommentarer, ikke bare innlegg blir videreført.

Svar
Kommentar #3

Leif GuIIberg

72 innlegg  6327 kommentarer

Oppgitt

Publisert over 1 år siden

Jeg hører vel til gruppen som har gitt opp VD mer eller mindre. Når man ser på antall kommentarer under trådene, gir det kanskje en pekepinn om at engasjementet er ikke lenger hva det en gang var (men det finnes unntak).

Jo, mailene er borte. Denne gang også. Selv savner jeg noe så enkelt som navn på skribent i RSS-varslene. Som gammel systemutvikler, vet jeg av erfaring at å fikse slike ting ikke er svært mye vanskeligere enn å gå over gulvet. For - som nobelprisvinner Arafat så ofte sa - "Where there is a will, there is a way!" (Utropstegnet er mitt).

Svar
Kommentar #4

Søren Ferling

0 innlegg  4456 kommentarer

Publisert over 1 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.
Redaksjonelt har ikke Nye meninger like gode skribenter som på VD, og det at de har stengt for nye innlegg og kommentarer etter klokka 16 gjør ikke situasjonen bedre.

Det skal da nok hæve niveauet, når kun folk uden arbejde eller med skæve arbejdstider kan deltage ;-)

Målet er å ta med dei aller viktigaste funksjonane frå forumet slik det er i dag, utan å kopiere Nye Meninger.

Jeg vil bare gentage at jeg mener at de mere enkle løsninger ofte fungerer bedst og at f.eks. Facebooks sammenklappelige tråde er debatdræbere - egner sig bedre for løs chat - ikke for offentlige debatter, hvor mange kan tænkes at byde ind og hvor det er vigtigt at kunne få overblik - de løber ellers nemt ud i sandet.

Svar
Kommentar #5

Leif Lohne

13 innlegg  354 kommentarer

Mailvasling...

Publisert over 1 år siden

har jeg tidligere alltid fått på innlegg og kommentarer av personer jeg følger, eller innlegg som følger etter at jeg selv har kommentert på etterat jeg la inn kommentaren.

Syntes dette var en fin måte å bli informert på slik at jeg kunne følge debatten og evt. selv respondere tilbake.

Det påfallende er at for noen dager siden, sannsynligvis etter den 8. april som Kristian Kars skriver, så har denne varslingen uteblitt også for meg.

Håper dette har vært en teknisk glipp og at dette kan la seg "reparere" fra nå av.

Svar
Kommentar #6

Robert Rygge

14 innlegg  638 kommentarer

PR og verdidebatt.

Publisert over 1 år siden
Søren Ferling. Gå til den siterte teksten.
Det skal da nok hæve niveauet, når kun folk uden arbejde eller med skæve arbejdstider kan deltage ;-)

En "uteglemt", men viktig gruppe, er vel også de som er betalt for å "informere" her inne på verdidebatt. 

Antall informasjonsarbeidere/PR ansatte har økt dramatisk i de senere år, - så at disse "sannhetsarbeiderne" skulle holde seg borte fra "verdidebatten" er vel ganske absurd?!

Dersom "enkeltstående sannhetssøkere" kan marginaliseres med en slik "ny verdidebatt", så er det ganske så sikkert at betalt PR sitter som VINNER, og kan (over)KJØRE videre!

 

1 liker  
Svar
Kommentar #7

Marianne Solli

15 innlegg  1021 kommentarer

Samme her

Publisert over 1 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.
Vårt Land har i lang tid varslet en omlegging av Verdidebatt, og siden 8. april har jeg ikke mottatt noen mailvarsel på nye kommentarer og innlegg.

Jeg trodde at det kanskje har sammenheng med at jeg ikke har tegnet meg som abonnent.

Svar
Kommentar #8

Kristian Kahrs

109 innlegg  2168 kommentarer

Mailvarsel virker igjen

Publisert over 1 år siden
Johannes Morken. Gå til den siterte teksten.
Takk for varsel om manglande epostar. Har fått to beskjedar om dette, men først i dag. Har varsla support.

Takk for at du tok deg av dette, Morken, selv om det tok litt lang tid å få fikset det. Nå fra klokka 1000 fungerte mailvarsling igjen. Borte er sodor, og tilbake er ikkesvar@vl.no. Som sagt, det hjemmesnekrede systemet til Verdiebatt er ikke galt i det hele tatt, og det trenges ikke store justeringer for at det skal bli tipptopp.

Svar
Kommentar #9

Johannes Morken

404 innlegg  908 kommentarer

Godt at det verkar

Publisert over 1 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.
et hjemmesnekrede systemet til Verdiebatt er ikke galt i det hele tatt, og det trenges ikke store justeringer for at det skal bli tipptopp.

Problemet er ikkje at det ikkje verkar, men at alle sidene våre skal over på eit nytt system. Vi kan ikkje ha eit system der den einaste som kan det, har support som bigeskjeft, og ingen andre veit korleis det fungerer. Det er for sårbart og urasjonelt.

God helg.

Svar
Kommentar #10

Leif GuIIberg

72 innlegg  6327 kommentarer

Ganske vanlig..

Publisert over 1 år siden
Johannes Morken. Gå til den siterte teksten.
Vi kan ikkje ha eit system der den einaste som kan det, har support som bigeskjeft, og ingen andre veit korleis det fungerer. Det er for sårbart og urasjonelt.

Ingen ville tro det hvis de fikk vite om hvor mange systemer det er som i dag er avhengig av kun én person. Systemet har fungert greitt i mange år etter at de siste feil er fjernet i år 1999, men når noe må tilpasses en ny virkelighet viser det seg at det er kun én person i hele verden som kan gjøre det. Med litt griseflaks er vedkommende fortsatt tilgjengelig på den gamle arbeidsplassen. For han (og det er faktisk alltid en 'han') er den eneste som vet hvor den siste versjon av kildekoden befinner seg. Og ingen systemmann med respekt for seg selv tenker på å dokumentere slikt.

Been there - done that, and seen it countless times.

Svar
Kommentar #11

Robin Tande

13 innlegg  3428 kommentarer

Kan jeg hjelpes?

Publisert over 1 år siden

Har fremdeles ikke fått e-post tjenesten tilbake. Hva kan mulige årsaker være?

Svar

Siste innlegg

En natt forbi?
av
Mari Norbakk
rundt 2 timer siden / 44 visninger
0 kommentarer
Se utenfor egen stuedør
av
Vårt Land
rundt 2 timer siden / 38 visninger
0 kommentarer
La dem spise kake
av
Håvard Nyhus
rundt 12 timer siden / 231 visninger
0 kommentarer
Bytterett på livet
av
Heidi Halvorsen
rundt 22 timer siden / 220 visninger
1 kommentarer
KrFs håndtering
av
Vårt Land
rundt 23 timer siden / 699 visninger
3 kommentarer
Å gjøre det kjente nytt
av
Arne Borge
rundt 23 timer siden / 139 visninger
0 kommentarer
Frå Gudbrandsdalen til Auschwitz
av
Kjartan Ruset
rundt 23 timer siden / 131 visninger
2 kommentarer
Nye tider
av
Tove S. J Magnussen
rundt 24 timer siden / 84 visninger
0 kommentarer
Skyggenes dal
av
Joanna Bjerga
1 dag siden / 816 visninger
6 kommentarer
Les flere

Lesetips

Himmel nå!
av
Erling Rimehaug
13 dager siden / 2523 visninger
71 kommentarer
Den barmhjertige Trump
av
Åste Dokka
21 dager siden / 3331 visninger
28 kommentarer
Ateistens bekjennelser
av
Trond Skaftnesmo
rundt 1 måned siden / 7625 visninger
309 kommentarer
Er Noahs Gud vår Gud?
av
Sofie Braut
rundt 1 måned siden / 8232 visninger
225 kommentarer
Å være snill
av
Åste Dokka
rundt 1 måned siden / 2468 visninger
2 kommentarer
Det skamfulle samfunnet
av
Erling Rimehaug
rundt 2 måneder siden / 3904 visninger
5 kommentarer
Når det er bra at det er glemt
av
Benedicte Aass
rundt 2 måneder siden / 593 visninger
0 kommentarer
Se og bli sett
av
Asbjørn Gabrielsen
rundt 2 måneder siden / 618 visninger
0 kommentarer
Les flere

Siste innlegg

En natt forbi?
av
Mari Norbakk
rundt 2 timer siden / 44 visninger
0 kommentarer
Se utenfor egen stuedør
av
Vårt Land
rundt 2 timer siden / 38 visninger
0 kommentarer
La dem spise kake
av
Håvard Nyhus
rundt 12 timer siden / 231 visninger
0 kommentarer
Bytterett på livet
av
Heidi Halvorsen
rundt 22 timer siden / 220 visninger
1 kommentarer
KrFs håndtering
av
Vårt Land
rundt 23 timer siden / 699 visninger
3 kommentarer
Å gjøre det kjente nytt
av
Arne Borge
rundt 23 timer siden / 139 visninger
0 kommentarer
Frå Gudbrandsdalen til Auschwitz
av
Kjartan Ruset
rundt 23 timer siden / 131 visninger
2 kommentarer
Nye tider
av
Tove S. J Magnussen
rundt 24 timer siden / 84 visninger
0 kommentarer
Skyggenes dal
av
Joanna Bjerga
1 dag siden / 816 visninger
6 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Skyggenes dal
rundt 2 timer siden / 816 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Tente Trump lunta?
rundt 2 timer siden / 5292 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Tente Trump lunta?
rundt 2 timer siden / 5292 visninger
Per Søetorp kommenterte på
Skyggenes dal
rundt 2 timer siden / 816 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Tente Trump lunta?
rundt 8 timer siden / 5292 visninger
Ben Økland kommenterte på
Tente Trump lunta?
rundt 9 timer siden / 5292 visninger
Ben Økland kommenterte på
Tente Trump lunta?
rundt 10 timer siden / 5292 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Tente Trump lunta?
rundt 10 timer siden / 5292 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Tente Trump lunta?
rundt 10 timer siden / 5292 visninger
Stefan Hallman kommenterte på
Skyggenes dal
rundt 11 timer siden / 816 visninger
Ben Økland kommenterte på
Tente Trump lunta?
rundt 11 timer siden / 5292 visninger
Les flere