Åsmund Brøvig

1    0

Til Kirkemøtet: - Det er ikke alltid flertallet som har rett!

Om de ikke var i flertall, så var det iallefall de som ropte høyest som fikk Jesus korsfestet. De fikk gjennomført sin vilje, men hadde de rett av den grunn? Nå vedtar mest sannsynlig de som har ropt høyest i 40 år, en ny vigsel-ordning for kirken.

Publisert for 11 måneder siden / 3242 visninger.

Bildetekst: Hvilket glass velger du? Kjærligheten er ikke alltid rød.

Tiden vil vise om de gjør det rette. Men kanskje går det med kirken som med Jesus. Han måtte dø, for at han skulle stå opp igjen.

Pilatus ville ikke korsfeste Jesus, men gav etter for presset. Kona drømte til og med at Pilatus ikke måtte ha noe med dette å gjøre. Men han var feig og lot Jesus korsfeste. Historien forteller oss at Pilatus mistet velsignelsen over sitt liv (om han noen gang hadde hatt den) og endte sine dager oppe i Alpene, sinn-syk og gal. Hva er moralen min med dette? Jo, når du skrur av lyset (les: dreper Jesus) så får du mørke.

En annen ved korset til Jesus var Josef fra Arimatea. Han var en av de viktige jødene som hadde bestemt å få ryddet Jesus av veien. Men det står skrevet at Josef ikke var enig med de andre. Det står ikke at han protesterte eller sa imot, men han dukket opp ved korset og hadde tydelig behov for å gjøre bot. Han tok mot til seg, sier Markus og gikk inn til Pilatus og bad om å få Jesu legeme. Han svøpte det og la det i et linklede. Josef var en stund i mørket, men han tente lyset og idag er han en historisk helt, siden linkledet hans mest sannsynlig ligger i Torino, som en av kirkens aller største skatter.

Det jeg sier er at vi må gjøre det som er rett, og vi må lytte til vårt hjerte, hvor Gud taler og ikke til vårt hode, hvor mennesker påvirker oss. For gjør vi det som er er urett i vårt hjerte og om vi ikke vender om, så mister vi velsignelsen over vårt liv. Mister vi velsignelsen så mister vi også frimodigheten til å leve som en kristen og ikke minst lære andre hvilken vei de skal gå.

Og hvilken vei skal vi lære de unge fremover. Blir det nå slik i kirken at når en leder er på ungdomsleir eller når jeg snakker med konfirmantene som jeg har hjemme hos meg hver november måned, så skal vi oppmuntre de og hevde at Gud synes det er fint om guttene forelsker seg i hverandre og at jentene vil gifte seg med hverandre. Ja, hvem skal da bo på rom sammen på konfirmantleirer? Det blir ikke lett å være leder i denne tåkeheimen!

Vi kan trekke det lenger ut og si at ja i dagens samfunn er det topp om dere har sex før ekteskapet, supert om dere bare vil bli samboere. Ja for dette har vi sett gjennom fingrene på i mange år allerede. Hva blir det igjen av det hellige ekteskapet som Gud har innstiftet mellom mann og kvinne?

Og hvis jeg våger å reklamere for ekteskapet mellom mann og kvinne i denne kirken, så blir jeg vel snart lyst i bann?

En som av mange er sendt ut på gangen i samtalene om dette tema, er Paulus. For han sier at menn som ligger med menn ikke skal arve Guds rike.

Noen hevder at han levde i en annen tid og ikke lenger har stemmerett. Men han sa i den samme setningen at de som driver medmenneskehandelheller ikke skal arve Guds rike. Det er kanskje ikke så dumt idag, eller hva? For 30 år siden var jo denne tittelen nærmest ukjent for oss, men idag folkens har apostelen Paulus et kjempepoeng. Han burde bli oppgradert til profet!

Men ok, om noen dropper Paulus, så får de være redelig å fjerne alle hans skrifter fra vår Bibel og lage seg en ny sekterisk bibel med det som passer dem. Slik som vi anklager Jehovas Vitner for å ha laget sin egen bibel.

Det triste er jo da; at da mister vi også den mest brukte teksten under kirkelig vigsel. Paulus første brev til korinterne, kapittel 13., som ender slik «Tro, håp og kjærlighet, og størst blant disse er kjærligheten!»

Da jeg så på overføringen fra Kirkemøtet igår, ble kjærligheten trukket frem som det viktigste nå. Da spurte jeg meg selv. Er det en misforstått kjærlighet det snakkes om? Paulus var den største forkjemper for både kjærligheten og moral.

La oss tenke oss at jeg gjorde en undersøkelse og stilte frem to glass med drikke for 10 barn som skulle testes i å velge rett. Det er rød, søt og sprudlene eventyrbrus i det ene glasset og det er enkelt rent vann i det andre. Hva ville flertallet ha valgt? Ville flertallet hatt rett? Elsker jeg ikke mitt barn om jeg gir han rent vann fremfor brus?

Mange hevder at Jesus ikke kommer innpå temaet om homofili. Da bør en lese Matteus kap. 10. som sier; «Er det noen som ikke vil ta imot dere og heller ikke vil høre budskapet deres, skal dere dra bort fra det huset eller den byen og riste støvet av føttene. Sannelig, jeg sier dere: Sodoma- og Gomorra-landet skal slippe lettere på dommens dag enn den byen.» (sitat Jesus).

Og hvorfor trekker han frem Sodoma og Gomorra? Jo fordi verden har aldri sett mer syndige steder enn dette. Gud måtte utslette byene så grundig at arkeologer ikke har funnet et støvfnugg fra disse stedene siden. Og hva drev de med der, som var så fælt da?

I Sodoma ville mennene til og med ha seg med Herrens engler;«Hvor er de mennene (engler som skulle beskytte Lot) som kom til deg i natt? Før dem ut til oss! Vi vil ha vår vilje med dem!» står det i 1. Mosebok. kap. 19.

Og om noen skulle lure, så finner jeg ingen steder i Bibelen som engang antyder noe om likekjønnet vigsel, men Jesus sa i Matt. 19. Derfor skal mannen forlate far og mor og holde fast ved sin kvinne...

Godt valg! Brødre og søstre i Herren!

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #16

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert 11 måneder siden
Torleiv Haus. Gå til den siterte teksten.
Voksnes rettigheter er langt viktigere enn barns rettigheter.

Alle troende foreldre som lar sine barns rett til religionsfrihet komme foran sin egen religionsfrihet, er nok enig i dette også i praksis. Men alle som prakker sin tro på sine barn setter sine egne rettigheter foran sine barns rettigheter, og burde vel strengt tatt holde seg for gode til å antyde at de virkelig mener at barnas rettigheter alltid kommer først  ;) 

Meninger og hvordan folk utøver sine meninger i praksis er dessverre ofte to forskjellige ting når deres meninger rammer dem selv. 


 

Svar
Kommentar #17

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert 11 måneder siden
Torleiv Haus. Gå til den siterte teksten.
Det er en moderne fantasi at ekteskapet har med følelser og ikke med barn å gjøre.

Så alle damer over 50 som gifter seg lever i en fantasi med andre ord? 

Kanskje du burde være litt mindre nedlatende med tanke på at ekteskap er noe helt individuelt for oss alle sammen. Og at din definisjon og dine årsaker til at du velger å gifte deg er fasit i ditt liv, ingen andre sitt. For alle har sin sammensetning av både årsaker og hva de velger å definere sitt ekteskap som.

 

Svar
Kommentar #18

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert 11 måneder siden
Åsmund Brøvig. Gå til den siterte teksten.
Det blir ikke lett å være leder i denne tåkeheimen!

Det er vel strengt tatt umulig å direkte eller indirekte snakke nedsettende eller krenkende om homofile, og samtidig fremstå som en person som er imot mobbing eller krenking av mennesker og deres menneskeverd. 

Så ja, noe slikt burde ikke være lett. Det burde egentlig vært forbudt (noe det forsåvidt på mange vis er i følge denne loven: https://snl.no/diskriminerende_ytringer   ) 

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Rudi Wara kommenterte på
Trump skal bli en trompet, sier Herren for 10 år siden.
3 minutter siden / 4738 visninger
Rune Tveit kommenterte på
Trump skal bli en trompet, sier Herren for 10 år siden.
25 minutter siden / 4738 visninger
Rudi Wara kommenterte på
Til mann og kvinne skapte han dem?
27 minutter siden / 2447 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Trump skal bli en trompet, sier Herren for 10 år siden.
34 minutter siden / 4738 visninger
Arne D. Danielsen kommenterte på
Grums i medvind
rundt 1 time siden / 1399 visninger
Kristian Kahrs kommenterte på
Grums i medvind
rundt 1 time siden / 1399 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Til mann og kvinne skapte han dem?
rundt 1 time siden / 2447 visninger
Magnus Husøy kommenterte på
Grums i medvind
rundt 1 time siden / 1399 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Trump skal bli en trompet, sier Herren for 10 år siden.
rundt 2 timer siden / 4738 visninger
Randi TunIi kommenterte på
Hva med hjertelaget?
rundt 2 timer siden / 749 visninger
Dag Løkke kommenterte på
Er kirkelig likekjønnet vigsel et frelsesspørsmål?
rundt 2 timer siden / 1188 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Hva med hjertelaget?
rundt 2 timer siden / 749 visninger
Les flere