Tor Egil Hansen

11

Tidenes viktigste åndskamp bør iverksettes nå!

Publisert: 1. apr 2016

Johannes evangelium 14:13 "Og hva som helst dere ber om i mitt navn, det skal  jeg gjøre, for at Faderen skal bli herliggjort i Sønnen."

Du lurer nok på hvorfor jeg innleder med dette verset. Det kommer jeg til etterhvert. Dette innlegget er nok mest inspirert av en bok jeg nettop leste. "Mirakler blant muslimer" av Christine Darg. Jeg refererer her til en av historiene i boken. Historien tar plass i en muslimsk skoleklasse i en arabisk by. Alle elevene i klassen opplevde det miraklet som tok plass. Jeg bør også legge til at en gruppe kristne hadde samlet seg på Oljeberget i Jerusalem og ba for denne byen samme dag som miraklet inntraff (Bønn virker!).
Dette er hva en av elevene forteller fra hendelsen i klasserommet:   "Jeg ba om morgenen og så en mann oppe på himmelen. Jeg ble ganske sjokkert, men da han kom nærmere bakken, så jeg at han ble til tre menn, og jeg visste ikke hvem av dem som var den virkelige. Han kom rett inn i gjennom vinduet i klasserommet vårt, som et spøkelse eller noe. Jeg holdt på å besvime men det var noe annerledes med denne mannen. Da han så meg smilte han. Så kom han nærmere og nærmere. Først ble jeg fryktelig redd, men snart banket ikke hjertet mitt like fort lenger. Det var fyllt av glede. Mens han kom mot meg, skjedde det samme igjen - han ble til tre og så til én igjen, så til tre og til én igjen.
Nå så jeg at han holdt en veldig gammel bok i hånden. Det stod H.B . King James på den....."
Historien fortsetter litt til i boken, men poenget mitt har jeg fått fram. Bønn kan forandre verden. Disse barna har fått et helt nytt syn på hvem Jesus er og hvilken bok de bør følge. Jesus viste jo også temmelig klart at Gud kan dele seg i tre selv om han er én. Alt er mulig for Gud. Flere eksempler på at Jesus er svært aktiv(ofte i visjoner og i drømmer) i midt-østen kan leses i boken. Jeg tror Gud også ønsker å "arbeide" med muslimer i Norge, spesiellt de som i våre øyne er lengst borte fra det som vi anser som sannheten.

Som sikkert mange her inne har erfart er det ikke enkelt å påvirke muslimer til å tvile på sin tro. Jeg er selv daglig i kontakt med muslimer i forbindelse med min jobb, og har erfart at det er bortimot umulig å påvirke en muslims tro. Jeg har nok studert Islam grundigere enn de fleste "vanlige" muslimer(mange har ikke engang lest Koranen!), men de hevder uansett at alt jeg kommer med av kritikk kan forklares, selv om jeg ofte føler det heller kan kalles bortforklaringer. Jeg har derfor nærmest resignert selv om jeg nå sitter med nye kunnskaper om f.eks koranen som bør "skremme vannet av" enhver muslim. Men jeg har tross alt en del menneskelige hensyn(kollegiale hensyn) å ta og har derfor ligget lavt en stund nå. Dessuten tror jeg Gud er såpass rettferdig at de fleste muslimer vil få det greit på den nye jord(himmelen) etter at deres øyne omsider åpnes.

Men jeg må nok innrømme at jeg ofte er frustrert over situasjonen som utspiller seg i verden og også i Norge nå. Jeg er også frustrert på vegne av de mest iherdige muslimene som underkaster seg så mye at de kaster bort livet sitt, som kunne vært så mye friere og uten frykt, dersom de hadde kommet på rett vei.
Hva skal man gjøre for å påvirke muslimer til å finne sannheten? Bibelen er jo temmelig klar på at Islam er en falsk lære og at Allah er en avgud, samt at Muhammed ikke var en profet for Gud. Dette begynner de fleste kristne nå å forstå ser det ut som, med unntak av en del prester og andre teologer(merkelig nok) som fortsatt tror at vi(kristne) har samme Gud som muslimene. Problemet er som jeg nettop skrev. Hva skal vi gjøre og hvordan skal vi påvirke dem til å finne "veien, sannheten og livet"? Hissig diskusjon fungerer dårlig. Såkalt hatretorikk vil aldri fungere. Ren informativ samtale, hvor man snakker åpent om hva man tror på og hva man baserer sin tro på, kan nok i noen tilfeller fungere på sikt. Konstruktiv kritikk med fornuft og logikk som "våpen" kan nok også i noen tilfeller bidra til å lede enkelte mot sannheten, men det vil ofte ta lang tid.(Idéen om et forferdelig smertefullt Helvete skremmer de fleste fra å tenke selv).

Gud har gitt et løfte til etterkommerne av Ishmael(araberne), som jeg nå tror han ønsker å gjøre noe med, og som jeg tror han allerede gjør noe med, spesiellt i muslimske land.
Da nærmer jeg meg poenget med dette innlegget. Det er muligens mest etter "boka"(Bibelen) at vi kristne viser muslimer forståelse, tålmodighet, vennlighet, eller det som i et samlebegrep kalles Kjærlighet. Bare sann kjærlighet fjerner frykt, som mange muslimer føler, med god grunn.

I tillegg burde det nå være på tide med en av historiens viktigste åndskamper! Muslimer ber fem ganger i døgnet. Mange av dem vet ikke hva bønnen betyr. Dette ber de: "Vis oss den rette vei. Veien for de som du[Allah] har sjenket nåde[favorisert]. Ikke veien til de som fortjener vrede(sinne) [slik som Jødene] og heller ikke til dem som gikk seg vill, [slik som de Kristne]." Man kan derfor si at bønnen deres er helt klart en antijødisk og antikristen bønn. Disse versene gjentas hele 17 ganger fem ganger i døgnet. Er det mulig å komme nærmere hjernevask? Dette er hjernevask. Men vår oppgave er ikke å gi igjen med samme "mynt"...
Problemet for muslimer er at en avgud vil aldri besvare deres bønn om de så ber femti ganger i døgnet.

Så omsider til poenget. Jeg lå våken en sen natt og fikk en tanke i hodet(fra Gud?) om at dersom mange ber om det samme, vil Gud besvare bønnen. Jeg har vel som de fleste kristne deltatt på bønn i kirken hvor man ber veldig generellt om f.eks fred på jorden, uten at det har synlig effekt, men hvem vet hvordan verden hadde sett ut uten disse bønnene? Poenget her er at jeg har mer tro på konkrete bønner enn alt for generelle.

Min bønneoppfordring er at alle kristne som leser dette innlegget daglig må be om at:
- Sentrale muslimer(også kvinner) i Norge får se Jesus i en visjon eller drøm.
- Jesus viser seg for muslimske barn i hele Norge.
- Jesus utfører helbredelser og mirakler for å nå muslimer i hele Norge.
- Eventuelle flere gode forslag.

Det hadde også vært fint om alle kristne som synes dette er et godt forslag sender ut bønneoppfordringen til kristne bekjente og venner. Jeg har et håp om at minst 1000 personer skal be om dette daglig i lang tid fremover, gjerne helt til muslimenes Ramadan er ferdig(Det virker som Jesus er ekstra aktiv i muslimers hellige perioder).
Jeg har en drøm om at 10 000 vil være med å be om dette i en lengre periode, men det er vel muligens å ta litt vel hardt i. Det viktigste her er ikke antallet men om bønnene blir besvart!
En positiv konsekvens kan også bli at vi begynner å se på vårt lands muslimer som en mulighet og ikke som et problem. Det er tross alt også lettere og mindre farlig for en muslim å bli kristen i Norge, enn i et hvilket som helst muslimsk land.

Jeg håper dette innlegget blir godt mottatt og at så mange som mulig leser det!
Send gjerne linken til alle dine kristne bekjente!

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Torill Born

296 innlegg  1335 kommentarer

Flott innlegg

Publisert rundt 3 år siden

Har etter en fysisk lidelse fått trang til å be for HELE menneskehete om Jesu VISDOOM, FRELSE OG HELBREDELSE. Jesus elsker muslimer og må vise dem den åndelighet kraft

 Kjenner muslimer den Hellige Ånd? Jeg tror på det du skriver og kan bare ønske Gud velsigne oss alle i Jesu navn. Amen

 (Vil legge til at den Gud det vestlige samfunn ser på som vår Gud er jo Israels Gud.

Kommentar #2

Tor Egil Hansen

11 innlegg  566 kommentarer

Viktige tanker i denne tid!

Publisert rundt 3 år siden
Torill Born. Gå til den siterte teksten.
Kjenner muslimer den Hellige Ånd?

Først vil jeg takke for positiv tilbakemelding på mitt innlegg. Når det gjelder din fysiske lidelse du nevner, vil jeg oppfordre deg til å be konkret om helbredelse. Jeg har opplevd å bli helbredet fra smerter tre ganger siden jeg ble kristen for ca et år siden. Jeg vil anbefale at du lar deg inspirere av en mann ved navn Art Thomas som forkynner veldig lettfattelig om helbredelse. Her er en link til en av hans videoer. Det finnes mange. https://www.youtube.com/watch?v=OOxd657DxAI

Du spør om muslimer kjenner den Hellige Ånd. Det finnes mange tolkninger av Islam men ut i fra det jeg har forstått er det ingen retninger som tror på den Hellige Ånd på den måten vil gjør det. De tror kun på Allah og at Muhammed var hans siste profet. Koranen forkynner at de kristne har misforstått og tror på tre Guder, Gud, Jesus og Maria(noe som ikke engang stemmer i forhold til treenighetslæren).

Til slutt vil jeg minne om disse ord: “Også dette sier jeg dere: Alt det to av dere her på jorden blir enige om å be om, skal de få skal de få av min Far i Himmelen(Matteus 18:19)

Samtidig tenker jeg at det kan ha en svært positiv psykologisk effekt at så mange som mulig har gode fremtidsønsker for "våre" muslimer, selv om det etter Jesu ord er nok at to stk ber.

Kommentar #3

Tor Egil Hansen

11 innlegg  566 kommentarer

Bedre føre var....

Publisert rundt 3 år siden

Det er muligens en litt egoistisk tanke, men hadde ikke det beste vært om flest mulig muslimer ble kristne? Hvis ikke vi får en vekkelse i det muslimske miljøet vil antall muslimer i Norge fort nærme seg en million. "Fruktene" som følger med en slik fremtid tviler jeg på at så mange setter pris på. Vi kan f.eks lese at i London er til og med muslimske kvinner redde for å oppsøke en av deres mange shariadomstoler.

Hva kan vi så gjøre? Som jeg allerede har nevnt er det svært tidkrevende(som oftest) å debattere med en muslim. Selv om man klarer å påvirke en eller noen muslimer til å bli kristne vil det nok dessverre påvirke vår felles fremtid minimalt.
Det jeg faller ned på som eneste gode alternativ er bønn. Får vi Jesus med på laget kan et mirakel(evt en eller flere helbredelser) bidra til at hundrevis blir frelst. Faren for at frafalne fra Islam blir straffet med døden er nok minimal her i Norge. Vi skal også huske på at muslimer velger Jesus selv i land hvor dødsstraffen lurer bak neste hjørne.

Tenk om det i Norge kunne starte en vekkelse som etterhvert sprer seg ut i hele verden!
Det er lov å tro og håpe :-)

"...Sannelig, sannelig, jeg sier dere:
Hvis dere ber Faderen om noe, skal han gi dere det i mitt navn...." (Johannes 16:23)
Kommentar #4

Tore Olsen

21 innlegg  5415 kommentarer

Enhet under Kristus

Publisert rundt 3 år siden
Tor Egil Hansen. Gå til den siterte teksten.
Hva kan vi så gjøre? Som jeg allerede har nevnt er det svært tidkrevende(som oftest) å debattere med en muslim. Selv om man klarer å påvirke en eller noen muslimer til å bli kristne vil det nok dessverre påvirke vår felles fremtid minimalt.
Det jeg faller ned på som eneste gode alternativ er bønn. Får vi Jesus med på laget kan et mirakel(evt en eller flere helbredelser) bidra til at hundrevis blir frelst. Faren for at frafalne fra Islam blir straffet med døden er nok minimal her i Norge. Vi skal også huske på at muslimer velger Jesus selv i land hvor dødsstraffen lurer bak neste hjørne.

Tenk om det i Norge kunne starte en vekkelse som etterhvert sprer seg ut i hele verden!
Det er lov å tro og håpe :-)

"...Sannelig, sannelig, jeg sier dere:
Hvis dere ber Faderen om noe, skal han gi dere det i mitt navn...." (Johannes 16:23)

"33 Dette har jeg talt til eder forat I skal ha fred i mig. I verden har I trengsel; men vær frimodige! jeg har overvunnet verden."

Dette verset avslutter kapittel 16 med i Johannes, som du henviser til.

Islam er en autoritær politisk religion, som er mer politisk enn religiøs. Politikken er undertrykkende og bygger på frykt og elitisering, at muslimen er et bedre menneske enn alle andre. Det følger ikke fred med en slik sammenblanding av psykisk og fysisk terror, hvor man undertrykker spesielt kvinner og samtidig hauser muslimen opp som den rettmessige tjener av gud - dvs. Allah.

Islam er enkelt sagt menneskefiendtlig og søker makt, ikke for å velsigne, men for å undertrykke. Islam er krigsdrivende, skaper motsetninger og fiendskap mellom mennesker og underbygger hat - alt i motsetning til den freden som kommer gjennom Jesus.

Skal freden Jesus bringer overkomme krigen Islam fremmer, så er det ikke nok med felles bønn, men at bønnen besørger fred oss kristne i mellom først og fremst. Da, og først da er det håp om å vi kristne har makt til å påvirke muslimer. Men vi kristne er en flokk splittet i utallige versjoner og har ikke fred oss i mellom. Troen vi utøver er ikke bastant nok, det må mer vilje til forsoning oss i mellom. Inntil vi samler oss under samme Jesus, for vi har mange utgaver vi fremholder i vårt menneskelige hovmod og massive uvitenhet, vil våre bønner være fragmentert og ikke tilstrekkelig til å flytte fjellet Islam. Så når du snakker om tidenes viktigste åndskamp støtter jeg deg fullt ut, men uten å enes om samme Kristus tror jeg ikke vekkelsen blir vesentlig. Dog:

16 Bekjenn derfor eders synder for hverandre og bed for hverandre, forat I kan bli lægt! En rettferdig manns bønn har stor kraft i sin virkning. 17 Elias var et menneske under samme vilkår som vi, og han bad at det ikke skulde regne, og det regnet ikke på jorden i tre år og seks måneder; 18 og han bad atter, og himmelen gav regn, og jorden bar sin grøde. 19 Mine brødre! dersom nogen iblandt eder har faret vill fra sannheten, og en omvender ham, 20 han skal vite at den som omvender en synder fra hans villfarende vei, han frelser en sjel fra døden og skjuler en mangfoldighet av synder." Jakobs brev 5

Kommentar #5

Tor Egil Hansen

11 innlegg  566 kommentarer

Islam og Allah er diktatorisk

Publisert rundt 3 år siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Islam er en autoritær politisk religion, som er mer politisk enn religiøs. Politikken er undertrykkende og bygger på frykt og elitisering, at muslimen er et bedre menneske enn alle andre. Det følger ikke fred med en slik sammenblanding av psykisk og fysisk terror, hvor man undertrykker spesielt kvinner og samtidig hauser muslimen opp som den rettmessige tjener av gud - dvs. Allah.

Jeg vil ikke si at Islam er mer politisk enn religiøs(kanskje litt flisespikking), selv om det kan se slik ut i praksis. Fundamentet til Islam er tross alt religionen(Allah, Koranen og Muhammed som forbilde). Konsekvensen av en politikk basert på Koranen, Muhammeds liv og utsagn blir som regel diktaturstater. Den største diktator av alle er Allah, som vil straffe alle vantro grusomt dersom de ikke tror og gjør som han ønsker. Forbildet for muslimer blir derfor enten et diktatur eller noe svært lignende. Logisk sett ser jeg ingen grunn til at muslimer kan ha et positivt forhold til sin Gud.
Når man bruker sunn fornuft og logisk sans er det helt utrolig at en slik "Gud" kan ha så mange følgere. Frykten kombinert med "glansbildefortellinger" om Muhammed er nok vesentlige elementer som bidrar til at mennesker vil underkaste seg Allah og ikke tør lese skriftene med et kritisk blikk. Dessuten hvis man som muslim finner vers i Koranen som ikke stemmer overens med en forestilling av Islam man har opparbeid, kan man forklare(bortforklare) verset til å kun gjelde en spesiell periode. (Dette tror jeg nok mange har skrevet her tidligere.)

Som jeg har vært inne på i tidligere tråder(og skremt bort en Imam ser det ut til...) vet man nå at dagens Koran ikke stemmer overens med originalmanuskriptene. Originalmanusene  ble studert av to tyrkiske lærde muslimer fra 2001 - 2007. Disse fant ut at samtlige manus er fra 700 tallet eller noe nyere. Ingen av dem er komplett. Alle inneholder minst 800 feil/korrigeringer. Og man kan også se at de har blitt korrigert opptil fire ganger. Spesialkamera avslører flere lag under dagens synlige tekst.(Allahs ord kan ikke endres....?)
Navnet Muhammed dukker ikke opp på noe skriftsted før i år 691. Fortellingene om Muhammed skrives ikke ned før 200 - 240 år etter hans død! 600 000 fortellinger ble kortet ned til litt i overkant av 7300. Hvor troverdige kan disse resterende da være? Har Muhammed i det hele tatt eksistert?
Disse punktene burde være kritiske for Islam som religion, men de få muslimer som kjenner til dette er nok ikke særlig villige til å dele dette med sine "brødre" da spredningen av Islam i praksis er viktigere enn sannheten(ihverfall i praksis).

"En rettferdig manns bønn har stor kraft i sin virkning."

Her har du(Bibelen) et godt poeng! Vi får bare håpe at Guds vilje for Norge fremover er at mange muslimer blir ledet til den sanne Gud. 

Kommentar #6

Tor Egil Hansen

11 innlegg  566 kommentarer

Aldri helt enige

Publisert rundt 3 år siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Skal freden Jesus bringer overkomme krigen Islam fremmer, så er det ikke nok med felles bønn, men at bønnen besørger fred oss kristne i mellom først og fremst. Da, og først da er det håp om å vi kristne har makt til å påvirke muslimer. Men vi kristne er en flokk splittet i utallige versjoner og har ikke fred oss i mellom. Troen vi utøver er ikke bastant nok, det må mer vilje til forsoning oss i mellom.

Jeg forstår hva du mener men vi blir nok ikke helt samstemt før etter 1000 års-riket. Hvorfor trenger Jesus mange av de kristne til å herske med seg i dette riket, hvis vi da er helt samstemt?

På den andre siden mener jeg kristendommen og vi kristne tåler bedre ulike tolkninger av vår tro enn muslimer som har en bok(Koranen) som hevder å være "den klare skrift."

Jeg har innsett at de fleste muslimer er så "hjernevasket" at det skal mye mer enn sunn fornuft og logikk til for å påvirke dem. Nettop derfor mener jeg vi trenger hjelp fra Jesus selv for å påvirke dem, som man har sett mange eksempler på at Jesus har bidratt med i f.eks midt-østen de siste årene. Vi kan nok bidra  etter at de har opplevd Jesus i en drøm el.lign, men jeg er redd Jesus her må gjøre grunnarbeidet for å lede dem til å følge seg.

Jeg har altså tro på at vi kan få hjelp av Jesus ved å be om det selv om vi ikke er enige i alle trosdetaljer.

Kommentar #7

Tor Egil Hansen

11 innlegg  566 kommentarer

Dette var ingen Aprilspøk!

Publisert rundt 3 år siden

Jeg ser at andre her inne har vært spøkefulle 1.April.
Jeg tenkte ikke over at dette hovedinnlegget ble lagt ut 1.April.

Håper alle leserne har tatt denne bønneoppfordringen på alvor, så kanskje vi får se en annen fremtid her i Norge enn mange frykter, hvis Jesus gjør som vi ønsker og ber om.

Om noen etterhvert skulle høre om muslimer som har opplevd møter med Jesus i drømmer eller visjoner(eller annet overnaturlig) her i Norge er det fint om dere deler det med oss.

Jeg ser Visjon Norge skal ha en konferanse på Telenor Arena:

Konferanse: ”Jesus helbreder i dag”

Guillermo Maldonado er leder for King Jesus Ministry i Miami, Florida, og er hovedtaler ved konferansen dagene 3.- 5. mai.

Vi kan jo håpe at mange muslimer ønsker å oppleve dette!

Mest leste siste måned

Bli i kirken, Märtha Louise!
av
Vårt Land
5 dager siden / 4744 visninger
Fra utskudd til kraft?
av
Vårt Land
16 dager siden / 4730 visninger
Slutt å gjøre kirken kul!
av
Merete Thomassen
5 dager siden / 2474 visninger
Bekreftet allerede
av
Joanna Bjerga
21 dager siden / 2294 visninger
Befri oss fra 1. mai
av
Ole Jakob Warlo
19 dager siden / 1771 visninger
Barns frihet til å velge
av
Berit Hustad Nilsen
6 dager siden / 1706 visninger
Hauge og Marx
av
Vårt Land
18 dager siden / 1494 visninger
Biskoper som blir realpolitikere
av
Espen Ottosen
11 dager siden / 1323 visninger
Taper-gutta
av
Vårt Land
10 dager siden / 1287 visninger
Kristne som lar seg bruke
av
Vårt Land
6 dager siden / 1113 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere