Eirik Flikke

70

Fotball i mars

Kunstgress-debatten blusset opp igjen ved inngangen til påsketid 2016, for fotball i mars er en krevende balløvelse - "men innkastene var bra."

Publisert: 28. mar 2016

Journalist Ola Bernhus i Aftenposten traff i grunnen fotballblinken i mars etter kun to spilte serierunder - selv om det var John Arne Riises innhopp mot Haugesund han egentlig kommenterte - "men innkastene var bra."

Den siste februar-finpussen på La Manga, i forkant av seriestarten, gav tilsynelatende ikke særlig uttelling da årets vårslepp med hjemlig toppfotball bokstavelig talt ble SPARKET i gang, med STORtuene og ujevne baner i sentrum. Omtrent som å invitere til en seriekamp i vannpolo i et BØLGEbasseng.

Og slik var det ikke vanskelig å forstå et tildels opphetet irritasjon- og frustrasjonsnivå i blant ekspertkommentatorene på Fotballkveld (TV 2), og utblåsningene til Odd-trener Fagermo etter kampslutt på Brann Stadion.

På den annen side: Vi ble ikke all verdens mye bedre med ball i 2 x 45 minutter på en noe jevnere bane, etter flyturen over Østersjøen og 0-0 mot svakt rangerte Estland. Og etter kampreferatene å bedømme, var både teknisk fotarbeid, kampglød og vinnerinnstilling en langt under middels forestilling.

Men Brann-laget brettet i hvertfall opp ermene i slaget mot Odd. De var ballkrigere i lufta og langs ujevnt underlag. De hadde en kampinnstilling av samme kaliber som det Brann-trener Lars Arne Nilsen nok måtte hente frem fra det fysiske- og mentale reservelageret etter at en familie-SUV rygget over brystkasse og fot`an i Florida.

Og slik minnet Brann-mannskapet i mars 2016 om engelske FA-cup matcher i januar på 1980-tallet, da Terry Butcher (Ipswich), Tony Adams (Arsenal) og Steve Bruce (Norwich/ Man. United) entret "Ekeberg baner" for å blø for drakta.

Doncaster, Wrexham og Yeovil i januar = Bergen og Brann Stadion i mars. Dessuten: "Better days Ahead" - tenkte de kanskje - Butcher, Adams og Bruce. Om arbeidsforhold i naturgrønt rundt neste seriesving og ikke fire nyanser av brunt...

Fotballvåren: Den årstiden da "bryggesjauere" i den bakre forsvarsfireren overlater mesteparten av rampelyset og toppkarakterene på spillerbørsene til de mer tekniske Cruyff-kopiene, som blomstrer i takt med stigende banekvalitet.

Gledelig fotballVÅR!

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Johan Lothe Okkenhaug

9 innlegg  184 kommentarer

Om å "krige i lufta"

Publisert nesten 4 år siden
Eirik Flikke. Gå til den siterte teksten.
Men Brann-laget brettet i hvertfall opp ermene i slaget mot Odd. De var ballkrigere i lufta og langs ujevnt underlag.

Fikk ikke sett denne kampen, men i følge lokale medier i Skien, var Odd's gode spiss Olivier Occean absolutt med på luftkrigen - slik han gjerne pleier; han fikk juling og ga juling. Men jeg håper på mer finspill etter hvert og gjerne på Odd's hjemmebane! Er Odd-fan som du sikkert skjønner   -:)

Kommentar #2

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 4 år siden
Eirik Flikke. Gå til den siterte teksten.
Kunstgress-debatten blusset opp igjen ved inngangen til påsketid 2016, for fotball i mars er en krevende balløvelse - "men innkastene var bra."

Pej Mathias Høgmo vet at nekjologene ovej hans innsats som landslagstjenej liggej klaje i skuffene hos joujnalistene og jaskt vil bli tatt fjem om den siste utviklingen ikke snuj. Som tjenej levej han et fajlig liv med kojt vei til døja. 

Han ønsket seg en diskusjon om vintejfotball i Nojge fojdi jesten av vejden spillej på den tiden av åjet. Det ej vanskelig å se at vi skal kunne spille på oss fordelej om vintejen nåj vi ikke oppnåj det om sommejen. I Nojge må man utnytte sine natujlige fojtrinn som det gij å benytte seg av den kojte sommejsesongen vi haj. Klajej man det ikke om vintejen som en fojengelse av sommejen, ej laget likevel ikke godt nok foj de støjje oppgavene utenlands. Da sittej tjenejen tilbake med en diskusjon for diskusjonens skyld, ellej en skinndiskusjon om man vil. Det kan ikke fojventes å komme noe som helst ut av en slik, bojtsett fja at man fojståj at i Nojge ej fotball best om sommejen. 

Kommentar #3

Eirik Flikke

70 innlegg  377 kommentarer

Alltid grønt i Grenland

Publisert nesten 4 år siden

@Lothe Okkenhaug: Dere slipper i hvertfall å bruke krefter på dette med bedre banekvalitet underveis.. Om ikke kraftige snøbyger i mars/ april (fra nordvest) forviller seg ned i Grenlands-området.

Forresten: "Parykkgress" på samtlige Tippeliga-arenaer?

NEI TAKK! Led oss ikke inn i total "parykkgress-fristelse", er mitt syn på saken;)

(Og om enkelte lesere sitter igjen med det inntrykket at innleggsforfatter er Brann-supporter, så er det altså Norwich og Enga - i den rekkefølgen - som gjelder. Riktignok ingen HØYDARE i disse dager, men look to Leicester:)

Mest leste siste måned

Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
24 dager siden / 1723 visninger
White Christmas
av
Hilde Løvdal Stephens
rundt 1 måned siden / 1327 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
3 dager siden / 1220 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
19 dager siden / 1146 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
23 dager siden / 1128 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
13 dager siden / 816 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
rundt 2 måneder siden / 809 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere