Verdidebatt

Å drepe ikke-muslimer

Er det riktig at kun ikke-muslimer som betaler jiziyah som er beskyttet etter islam? Spør Kristian Kahrs.Jeg synes spørsmålet i seg selv er hårreisende. Å ha så dårlige tanker om muslimer er å gå alt for langt, mener jeg.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Å drepe ikke-muslimer

Kristian Kahrs har reist dette spørsålet i flere tråder.

Er det riktig at kun ikke-muslimer som betaler jiziyah (en spesiell skatt for den muslimske staten) som er beskyttet i følge islam? Dvs. at ikke-muslimer som ikke betaler jiziya kan drepes? Slik lyder spørsmålet.

Jeg synes spørsmålet i seg selv er hårreisende. Å ha så dårlige tanker om muslimer som til å tro at de legaliserer drap på mennesker bare fordi de ikke er muslimer er å gå alt for langt.

Når profeten har gjort det klart at drap på en fugl hvis det ikke er ment som matføde, er en kriminell handling, hva vi samme profet si om drap på mennesker?

Tenk at Koranen sier at personer som faller som gisler i krigen (som regel var de ikke-muslimer), disse må ikke drepes. Samme profet har sagt at munker som bare er opptatt av å tjene Gud, kvinner, gamle mennesker, små og de som ikke deltar i krigen er forbudt å angripe selv når man i krig.

Jeg har før henvist til flere Koranvers som viser hvordan muslimer er beordret i Koranen til å behandle mennesker på best mulig måte, unntatt de som kriger mot dem.

Her er to artikler som jeg har skrevet for lenge siden som viser Koranens innstilling til terrorisme og Koranens innstilling til fred:

Jeg håper du får tid til å lese disse to korte artikelen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt